• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Kupovina tehnicke robe/prodavnice/internet prodavnice/iskustva/reklamacije/zastita potrosaca

Nisam par godina nista od kineza narucivao, sad evo gledam 22 maja stigao paket u srbiju, 27 maja stigao u lokalni delivery center ma sta to znacilo. A od paketa jos nista :/ Ko ovde koci, carina/posta neko treci ? :D
Ako imaš kod za praćenje, kada paket stigne do Srbije, možeš da ga pratiš u internom saobraćaju preko linka:

Jedino što se ne postoji "pravi" uvid u to šta se dešava interno kada se paket zaglavi na carini. Tu zna dugo da čuči bez promene statusa pa onda odjednom eto ga paket i 50 novih statusa na ovom linku.

Meni sada tokom maja stiglo 5-6 paketica, sve super - oko 25 dana otkad sam narucio. Doduse zvali me ovi iz poste da dodjem po njih.

A pre neki dan mi LA posiljka stigla za samo 17 dana.

CC paket je običan paket koji je bio najbolja i najjeftinija varijanta za slanje od kada je Postexpress poskupeo, poštarina je bila 200 din za paket do 3kg a stiže samo dan kasnije nego Postexpress.

Ja sam voleo opciju slanja na paketomat jer ne moram da maltretiram nikoga da mi čeka paket. To je bilo danas za sutra i koštalo je 200 dinara ali na paketomatu ne može da se plati - mora se uplatiti poštarina unapred. Pokušavam da pronađem koliko to košta sad, ali mi nešto ne ide.

Edit:
Našao sam link, sada košta 220 dinara.

Preskupe su vec neko vreme te postarine, zato radije sve sto mogu odem licno da preuzmem, bolje 500 dindzi u dzep, za sat vremena posla.
Paketomati i poste su odlicne opcije za ljude koji rade i retko su kad kuci, to jest, jedine su opcije.

Još jedna vest iz ove industrije, izgleda da pošiljke sa aliexpressa neće više dostavljati pošta Srbije. Nadam se da je fake news, saznaćemo ubrzo :)

1720357637352.png

Savet na kraju je dobar, ako nishta drugo. Previshe plastichnog smetja se naruchuje, pa se baci kroz par nedelja.

Sto bi mi placali racunanje PDV-a? Ne razumem kako teret toga moze da padne na nas.

Ma OK, nek naplate PDV, nemam problem sa tim, ali zasto nam naplacaju uslugu racunanja PDV-a. To mi ne deluje posteno.

pa na sve plaćaš pdv. s druge strane trebalo bi da bude sa svakom državom regulisano nivelisanje cena u odnosu na pdv. znam da za neke radnje to radi kako treba...

Covece, nije problem da se placa PDV. Niko ne spori da PDV se placa na sve. Ono sto je problem jeste to sto ce oni da uvedu dodatnu taksu od 100-200 ili koliko vec dinara koja ce da ide BEX-u u svrhe "racunanja iznosa za PDV". To mi nije u redu. Sto se nivelisanja cena tice, ne znam koliko Kinu zanimaju zakonske regulative i koliko ima smisla pozivati se na njih u situacijama trgovine sa njima.

ne znam gde si ti video da se naplaćuje usluga računanja pdv-a...

Covece, nije problem da se placa PDV. Niko ne spori da PDV se placa na sve. Ono sto je problem jeste to sto ce oni da uvedu dodatnu taksu od 100-200 ili koliko vec dinara koja ce da ide BEX-u u svrhe "racunanja iznosa za PDV". To mi nije u redu. Sto se nivelisanja cena tice, ne znam koliko Kinu zanimaju zakonske regulative i koliko ima smisla pozivati se na njih u situacijama trgovine sa njima.
Carina naplatjuje "uslugu" otvaranja paketa. Ne bi me chudilo da bex naplati rachunanje iznosa PDV jer im se mozhe.

Pa bukvalno u linku iznad pisu o tome.

Attachments

• carinjenje.png
    carinjenje.png
    77.3 KB · Views: 15
Back
Top Bottom