• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Kupovina tehnicke robe/prodavnice/internet prodavnice/iskustva/reklamacije/zastita potrosaca

Nije problem. Kada sam kupovao zadnji komp poručio sam delove i za još ljudi da bi nam čovek dao malcike bolju cenu. Na kraju smo lepo izbrojali veću sumu. Nisam tada znao da može karticom ali nije bio problem. Čak sam se našalio o svoti i čovek kaže da redovno barata i sa više hiljada evra vrednosti.

Sada jednino ako ti ne voliš to, to je razumno.

Last edited:
Pa problem je, kad imamo bezvrednu valutu, a nemamo novcanicu vredniju od 5.000 din, to je van pameti... a necemo lepo ko crnogorci da predjemo na evro...
Pa ti stavi u banku pare kao sav normalan svet ili ti je i put do banke naporan

2c za guvernera!

Hint: U pošti imaju malo jaču proviziju za neke kartice i banke. Meni su jednom skinuli 500 din a samo sam provukao karticu da platim neki postekspres od cirka 1000 din.

U pošti imaju malo jaču proviziju za neke kartice i banke. Meni su jednom skinuli 500 din a samo sam provukao karticu da platim neki postekspres od cirka 1000 din.
Zato što se kod njih računa kao da si podigao novac na bankomatu druge banke i platio gotovinom. I onda ti tvoja banka naplati po svom cenovniku (uglavnom, 200din do nekog iznosa). Sumanuto, znam.

Dal je moguce kad se naruci nesto, da se napomene da bude tipa posle 16h isporuceno i da li to oni ispostuju?

Koliko znam, to ne rade, vec ti dodju tipa u 8 ujutru, sta god stajalo u napomeni, ali mene onda dalje zanima, dal je moguce da ako dodju na moju kucnu adresu, da im kazem da sam na poslu, pa da produze do mene na posao da mi to isporuce ako je moguce...

Takodje me zanima dal pokusavaju vise puta isporuku ili samo jednom... tipa ako me prepodne ne zateknu u stanu, dal pokusaju ponovo posle podne... ili mogu da mi ostave neki papir, pa da podignem u njihovoj bazi?

Da je posta, verujem da bi moglo tako, ali raspali Bex je u pitanju...

Ja ponekad insistiram da mi se paket salje post expressom ako znam da necu moci licno da ga pokupim dok sam na poslu. Cim mi stigne poruka sa tracking brojem i konktakt telefonom, posaljem im poruku da se ne muce sa isporukom kuci i da cu jedino moci preuzeti paket u posti uvece. Za sada nisam imao problem tako.

D Express koristi paket ormane na NIS pumpama, ali mislim da je za to potrebno napomenuti pri slanju paketa da je destsinacija paketomat.

sve ovo sto si naveo, krejzi, nemoguce je. bukvalno pusto mastanje. ako nisi tu kada pokusa da ti donese paket ili se ne javis, cekace te paket u magacinu i to je to

Ili umesto kucne adrese, narucite na adresu gde radite. ;)
i sta ako mi stigne paket kad sam kod kuce, a ne na poslu ;)
sve ovo sto si naveo, krejzi, nemoguce je. bukvalno pusto mastanje. ako nisi tu kada pokusa da ti donese paket ili se ne javis, cekace te paket u magacinu i to je to
pa to je super, samo jos da saznam gde im je magacin...

Evo mozda ce jos nekom znaciti:

Šta se dešava sa mojom pošiljkom ako primalac nije na adresi?​

Dostava pošiljke se vrši dva puta. Prvi pokušaj je praćen izveštajem o prispeću pošiljke koji kurir ostavlja na adresi primaoca. Primalac se kontaktira nakon prvog pokušaja dostave, kako bi se utvrdilo sigurno vreme i mesto drugog pokušaja dostave. Ukoliko se ne ostvari kontakt sa primaocem ili ukoliko i nakon drugog pokušaja dostave nema mogućnosti za isporuku, pošiljka se vraća pošiljaocu.

Šta se dešava ako mi pošiljka stigne oštećena?​

Ukoliko je do oštećenja pošiljke došlo krivicom Bexexpress-a, vršimo nadoknadu štete u zakonski predviđenom iznosu. Rok za odgovor na priloženu reklamaciju je 30 dana. Nadoknadu štete ne vršimo za lomljive pošiljke (stakleni i plastični predmeti, pojedini aparati...) Pošiljalac je odgovoran za pakovanje i sigurnost sadržaja pošiljke u transportu. Svako oštećenje pošiljke neophodno je prijaviti sektoru reklamacija u roku od 24h, reklamacije prijavljene nakon zakonski predviđenog roka neće biti prihvaćene. Reklamacije možete prijaviti na telefon: 011 6555 897 ili putem mail-a na [email protected].

PLAĆANJE KARTICAMA​

Poštovani,

Bexexpress je omogućio plaćanje poštarine i otkupa Mastercard i Visa platnim karticama, kod kurira i u paket shopovima, zahvaljujući FlexiPOS rešenju UniCredit Banke.
Usluga je dostupna na teritoriji cele Srbije.

Takodje, postoje i bex-ovi paket shopovi na raznim lokacijama, gde moze da se preuzme paket:

PAKET SHOP
VIDIKOVAC

Kneza Višeslava 63,

Tako da probacu i tako...

Last edited:
Većina kurira ima danas opciju paketomata. Preusmeriš pošiljku na paketomat i podigneš kad tebi odgovara. Dodatna prednost je što uglavnom možeš platiti karticom. Pored paketomata meni je najbolji izbor post ekspres jer mogu preuzeti na pošti, a pošta u Futogu je milina, nikad nema gužve.

Ne znam da li je bilo ranije ovo, ali izašla mi je sada reklama da je cena ako preuzimaš u pošti (pri slanju moraš da se odlučiš za to) dosta jeftinija:

1705570717904.png

"Post-ekspres još povoljniji, a ipak još skuplji."

Ispada da su sada najbolje opcije:
CC paket - 200din, isporuka u narednih par dana
Post-express sa preuzimanjem u pošti - 200din, isporuka sutradan

Da, s tim što Post-express sa preuzimanjem u pošti imaš mogućnost praćenja pošiljke - možda i nije bitno jer preuzimaš u pošti, ali desi se da zaluta pošiljka.
CC paket za sad nikad nisam imao problema, tako da je i to skroz ok, ali ne bih uzimao na taj način nešto mnogo vredno (baš zbog ovog praćenja).

Hm... Nisam znao. Hvala

Nekoliko puta su mi slali tako preko kp, i sećam se da su mi rekli da nema praćenja :D
Dobro da sam saznao to, onda u suštini CC je odličan (y)

Back
Top Bottom