• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS2 Kralj konzola - PS2 - igre, vesti, generalna diskusija

Winhiip je arhaicni program koji lose imenuje particije, sto dovodi do fragmentacije. Kada su u pitanju neke igre, automatski primenjuje zakrpe (Rule of Rose na primer). Plus postoji limit igara koji moze da se instalira (255 valjda, sto i nije neki problem sa manjim hard diskovima).

Nakon instaliranja FMCB-a, najbolje je formatirati disk ponovo koristeci "HDD manager" putem uLaunchELF-a, instalirati FHDB (free HD boot) i onda prebaciti igre putem aplikacija koje sam vec spomenuo.

Double Fine je napravio Psychonauts za Xbox originalno, a unajmili su neku levu kompaniju da portuje igru na PS2, dok su oni odradili port za PC.

Moguce je da igre koje si spomenuo sada zahtevaju mode 1 ili 2 u novijim verzijama OPL-a. Znam za listu, nekada davno sam i ja doprinosio njoj (Yakuza, Mark of Kri, Transformers i drugi upisi su moji, imao sam dva naloga). Generalno, lista ti ne treba, ako nesto ne radi, primenis mode 1 ili 2, a ako in-game reset ne radi, mode 6 i opcionalno 3 ako se dobro secam.

Ja sam grunuo 2tb i ps2 i xbox klasik.
Miran sam do penzije.
U ps2 minje neki tošibin a xbox sam grunuo wd kojinje dosta bučniji.
I da, ps2 je dosta bučniji sa hard diskom bar ovaj moj, verzija je scph 5004.
Inače ja imam malo drugačiji problem, naime imam 2 verzije ps2 konzole koje su ostale bez vibracije, ne znam zbog čega se to dešava a obe verzije su 3004R.
Jednostavno više nema vibracije na tim konzolama.

Послато са WP5 Pro помоћу Тапатока

Solidan komponentni kabl i GBS Control su dobre investicije ko želi provesti više vremena uz PS2.

Komponentni imam, za ovaj GBS control nisam znao da postoji, moraću da istražim malo.

Winhiip je pun bagova, bolje je koristiti HDL Batch ili HDL dump/dumb.

@Nezaborav

Normalno je da slika "trzne" u Yakuza 1 pri prelasku na vece lokacije bez obzira na metodu igranja.

Psychonauts je jednostavno izrazito los port i trebalo bi da se izbegava na PS2.

Sto se tice San Andreasa, to sto si opisao zvuci kao problem kada se igra preko USB-a, a ne hard diska.

Killzone i Medal of Honor igre su poznate po losem frejmrejtu.

Mode 1 priblizava brzinu citanja DVD brzini, sto je neophodno za neke igre. Ne bi trebalo da se koristi u svim igrama jer produzava vreme ucitavanja.

Hvala za ovaj program HDL Batch bas je dobar , lagano sam dopunio hard disk, sve sljaka kako treba.

Malo sam doradio jutros PS2, ubacio sam najnoviji OPL 1.1v i najnoviji FreeMCboot. Sad sljaka posteno , neke igre koje nisam mogao da pokrenem sad rade bez problema i ekstra je. Takodje nabavio zeleni kontroler u mint fizickom stanju. Ali je iz nekog razloga ne ispravan , sreca pa imam viska ds2 kontrole pa cu da zamenim samo unutrasnjost tj plocu.

viber_image_2022-01-13_12-46-28-334.jpgviber_image_2022-01-13_11-47-07-773.jpg

Malo sam doradio jutros PS2, ubacio sam najnoviji OPL 1.1v i najnoviji FreeMCboot. Sad sljaka posteno , neke igre koje nisam mogao da pokrenem sad rade bez problema i ekstra je. Takodje nabavio zeleni kontroler u mint fizickom stanju. Ali je iz nekog razloga ne ispravan , sreca pa imam viska ds2 kontrole pa cu da zamenim samo unutrasnjost tj plocu.

View attachment 3798View attachment 3799
Mozda je samo kabel u prekidu,juce sam bas popravio moj ali me mrzelo da lemim.Posle onog napada epilepsije iz omeginog tutoriala cipovanja xboxa ipak sam se odlucio za luster klemne :D

Hvala za ovaj program HDL Batch bas je dobar , lagano sam dopunio hard disk, sve sljaka kako treba.
Значи предходне игре си убацио са WinHiip и сада допунио са HDL Batch? Нема проблема никаквих у томе, остају предходне игре? Како си убацио омоте игара, је ли исто преко тог програма? Примјењују ли се и на игре које су убачене преко WinHiip-a?

Mozda je samo kabel u prekidu,juce sam bas popravio moj ali me mrzelo da lemim.Posle onog napada epilepsije iz omeginog tutoriala cipovanja xboxa ipak sam se odlucio za luster klemne :D

Mozda otvoricu ga posle posla pa cu videti sta je u pitanju.
Значи предходне игре си убацио са WinHiip и сада допунио са HDL Batch? Нема проблема никаквих у томе, остају предходне игре? Како си убацио омоте игара, је ли исто преко тог програма? Примјењују ли се и на игре које су убачене преко WinHiip-a?

Tako je. Nema problema sve HDL Batch vidi. Omote sam skinuo preko HDL Batch , za svaku igru koju imam na hard disku, kopirao taj "art" folder na usb , pa prebacio na hard disk u ps2. Poprilicno jednostavno.

Ventilator je dosta tiši kad je prisutan DEV9 uređaj, tj. HDD.

verovatno je tisa i kad nije prisutan...dev9 uredjaj, u svakom slucaju nema razloga uzimati stariju verziju.

Back
Top Bottom