• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS2 Kralj konzola - PS2 - igre, vesti, generalna diskusija

SC.jpeg

Na ovu objavu bukvalno stotine komentara fanova koji traze Remake odnosno 5.deo. Playstation bi trebao u nekom trenutku da zahteva od svojih studija kreiranje 3d platformera kao u early 2000. Milsim da bi prodaja bila jako dobra

photo.jpeg

Охохоооо! 2 превода PS2 игара које сам највише желио (након што су жеље исцрпљене са феноменалним налетом жељених превода у овој години након дугогодишње суше) се раде!
Наставак Wizardry: Tales of the Forsaken Land који никад није преведен:

...и ово!

Фак јеа!!

Је ли ико мало више користио Popstarter? Каква су вам искуства, има ли разлике у кориштењу са USB-a и са HDD-a? Ова прва метода је знатно једноставнија. Када сам ја покушао да се бакћем са њим, имао сам неке графичке и звучне грешке у играма па сам баталио. Може ли се то превазићи кроз играње са хард диска или неке ревизије саме апликације? Такође, јесте ли се сусретали са поменутим гличевима у играма?

MX4SIO je sada preporučeni način za igranje svega, brži je od USB-a.
Ja sam svojevremeno probao desetak igara i sve je bilo ok.

MX4SIO je sada preporučeni način za igranje svega, brži je od USB-a.
Ja sam svojevremeno probao desetak igara i sve je bilo ok.
Чуо сам за ту стварку али нисам пуно изучавао. Сада ћу да погледам пар видеа. И поред тога, знаш ли ишта о овоме што сам питао?

Такође, претпостављам да mx4sio не утиче на компатибилност Popstartera?
Edit: Је ли могуће играти ps1 игре том методом уопште?

Last edited:
PS1 игре није могуће играти преко MX4SIO.

Знате ли да ли су daily builds од ОPL-a баговити у контакту са Popstarterom, у неким случајевима? Задње двије официјелне верзије, 1.0.0. и 1.1.0 не подржавају Pop али има нека опција да се намјесте игре као апликације па онда као чита.
Него ме интересује да ли би можда они гличеви које сам имао када сам користио Pop могли имати везе са тим?
@darkado Знаш ли ишта о томе?

Ja sam bio veliki baksuz kada sam pokušavao da napravim ps2 da proradi preko internog hdda, jer sam pre toga bio baksuz koji je pokušavao da natera mx4sio da radi kako treba. Mislim da sam potrošio oko 20h na nameštanje i jedva ga namestih. Merkam popstarter da namontiram ali nisam smeo da počnem uopšte da se guram u to, tako da ću da pratim ovu temu iz prikrajka u nadi da ću malo da učim na tuđim iskustvima umesto na svojim :D

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

Ja sam sve popstarter igre stavio u jedan folder i onda pokretao iz ulaunch elfa. Bas sam opskurne naslove igrao bez problema.

Sent from my Mi 11i using Tapatalk

Имам већ годинама сетап за ps2 игре, ради преко интерног харда и мрежног адаптера, оригиналног. Што ће рећи да је и хард диск стари, IDE. Помало сам их и скупљао и имам залиху сада.
Управо сам инсталирао задњу верзију FMCB и стабилног OPL на једну меморијску, а тренутно истражујем да ли да ставим daily build OPL-а на другу или опет стабилни. Први подржавају по дифолту Popstarter али не знам јесу ли баговити, начух нешто о томе. Поред тога, на једном таквом сам прије неких пола године имао грешке у играма, да ли је до њега или до нечег другог, не могу да тврдим.

USB метода је релативно једноставна да се намјести:

Са интерног хард диска је већ сложеније. Одвојио сам један специјално за ps1 игре па видјећемо како ће ићи:

Након 16 сати јебавања са Popstarterom...
I'm done...

Napiši koji setup je na kraju proradio :D
Jesi li uspeo da na jedan interni HDD staviš i ps1 i PS2 igre?

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

Ovo "I'm done" se odnosilo na to da sam ja gotov, a ne setup. 😮‍💨
Mozda pokusam jos nesto danas ali vec mi je presjeo. Previse je sitnica koje mogu zeznuti sve.
Ne stavljam igre zajedno, vec imam IDE od 500 gb krcat PS2 igrama, za PS1 sam odvojio jedan od 80 ali izgleda da ce ostati prazan.
Je li VCD image-i od multidisc igara idu svi zajedno u jedan pops folder? Mozda je tu zapelo.

Sve je u jednom folderu meni. Ono sto moze biti jako problematicno, fazon da nijedna igra ne radi je fragmentacija drajva. Znaci kad god i jedan fajl dodas na njega, moras da defrsgmentujes i onda sljaka.

Meni ne vidi igre uopste. To je isto moguce od fragmentacije? Sa USB stickom sam sada pokusavao, ne sa HDD jos.

Kako mislis ne vidi nijedan fajl? Otvori fles iz ulaunchelfa pa probaj.

OPL не види фајлове од игре на usb stick. Могу се фајлови од исте отворити из LaunchElfa? ("u" је нестало у новим итерацијама, колико видјех)

OPL не види фајлове од игре на usb stick. Могу се фајлови од исте отворити из LaunchElfa? ("u" је нестало у новим итерацијама, колико видјех)
Meni je isto tako bilo sa usb pa sam mislim promenio verziju OPL nisam siguran davno bese... U glavnom mora da radi

Пробао сам на 3 верзије. Задња официјелна 1.1, задња daily build из децембра (thanks @Omega ) и исто нека daily build коју је користио овај лик за занимљивим гласићем, има у опису видеа:

Инсталационе фајлове од апликација сам само обрисао са стика и набацио игру, можда је ту проблем. Мада је остао формат Fat32.

Пробао сам данас још мало да подесим ствари, одрадио све од нуле око usb са само једним диском, за сваки случај. Форматирао, конвертовао, корак по корак. elf и pak фајлови са друге локације. Не препознаје игре и јеби га. Покушао сам и из launchElf да покренем, как'и. Што је иронија, прије неких пола године сам све намјестио на старијим верзијама апликација. Да ли је до именовања у opl manageru (сам је намјестио све називе, 'бем ли га) или је до новог fmcb-a или нешто треће, не знам.

Стварно ми се играју неке fmv heavy игре на великом екрану (нећу да силујем ласер на правој конзоли) али мораће psp да послужи.

Back
Top Bottom