Спајди, значи користиш SATA хард диск? Је ли network adapter официјелни или кинез који омогућава директно спајање SATA стандарда? Како пребацујеш игре на њега са компа?
Која ти је верзија FreeMcBoot-a? Која верзија OPL-a? Питам због менија са играма, видим ту свијетло плаву позадину (што се може подешавати), а знам да ове скорије верзије OPL-а су ружније некако са неким preset изгледом, гдје се могу видјети омоти игара, дискова итд. Не знам да ли се то може искључити, нисам нашао.
Занимљива селекција игара! Неке од њих су боље у PSP верзији, а друге у Xbox/Gamecube/Wii верзијама али немој да ме пуно слушаш, само уживај.
Ако будеш расположен за тестирање, имам неке "задатке" за тебе.
Rayman 2 Revolution (службени назив нема 2 у наслову, колико знам или је то у неким регијама) - у HUB подручјима између нивоа, који су додати у PS2 верзији (садржајно најбогатија), има ли падова брзине исцртавања?
Psychonauts - исто, какав је framerate у игри, нарочито на почетку у тренинг кампу?
Resident Evil: Code Veronica X - у каснијем дијелу игре, чини ми се прије оне виле, у оној згради гдје има лифт који се доста користи, када крене анимација отварања врата лифта види ли се трзај у једном дијелу, као stutter од учитавања? Чисто мали детаљ.
Yakuza 1 - када се на улици пређе на следећу сцену, је ли трзне мало на тренутак? Загледај се.
Ово је ипак најбитније - ако будеш расположен да играш
Killzone, први онај са PS2, одиграј једно сат-два па ми реци да ли фрејмрејт долази до нивоа гдје је скоро неигрива игра?
Medal of Honor: Frontline - када се прође исцкрцавање на плажи на почетку игре и уђе се у бункере, мало прошпартај и почни да окрећеш лика око своје осе. Има ли неког трзакања, stuttera?
GTA: San Andreas - да ли у неким дијеловима игра постане несносна што се тиче пада фрејмрејта?
onimusha 2 i dark alliance npr su igre koje nisu radile savrseno.
Те игре провјерено раде одлично на овом сетапу, тако да је код тебе вјероватно нешто до модова или слично. Играо сам их обије и све је глат. Иначе модови су кључна ствар, треба увијек консултовати табеле са компатибилношћу пошто 99% PS2 игара ради у овој верзији, само треба праве модове укључити, што је боза. Управо је тај Mode 1 најчешће тражен, колико знам он обједињује неколико ранијих режима компатибилности у себи по аутоматском принципу, више се не морају ни укључивати ручно када се он активира.
@Omega Свака част на познавању хардвера, фасцинантно.
Имам три комада PS2, један је 3004R чини ми се, мртав ласер од предходног невласника још али имам оригинални network adapter и држим у њему ATA Maxtor од 500 gb. Понекад кркнем у њега мали ATA од 40 gb, на њега стављам игре које бих да провјерим са другог HDD-а. Мање више све је радило одлично, чак и неке наводно некомпатибилне игре у неким елементима су савршено прошле на њему са новијим FMCB/OPL.
Имам затим 5004, немодован, ради ласер, све одлично. Имам и неке оригинале овде, Getaway планирам на њему да одиграм (гличује на HDD без обзира на модове, тестирао сам уздуж и попријеко,
шаке ликова лудују али ради са USB-а зато како треба!)
И имам Slim neki, 79004. Као нов је , кутија и све. Чипован, хехе. Недавно баш замијених батерију у њему, срећом није она луда верзија што је умотана, него елегантно, као на компу. Изненадио сам се, мислио сам да сви Slim-ови имају ту мумија верзију. За Xenosaga Episode II се спремам, ако буде проблема са оним FMV-овима што су наведени у compat. list. Нарезане DVD-ове имам још од раније. Мада нећу се изненадити ако и то прође без икакве фрке на HDD.

Играо сам је доста и ван FMV-ова до којих и не дођох, све је радило савршено.