Kiss, onaj bend koji ima samo jednu pesmu, haha ok...
Yep video sam, a jel si ti bio na Ramm koncertu? tako sam i mislio...
Well ako su ti meh, ti ne moras da ih slusas, ali veruj mi masi ljudi nisu meh, fan pit je otisao prvi dan, za par sati... a sto se tice tih zurkih, zakupi se lokal, okupe se fanovi i slusaju Rammstein diskografiju, bude lepo, naravno ne moze da se poredi sa koncertom...
Hahaha, ako KISS ima samo jednu pesmu, Rammstein nema 5 sekundi muzike.
Meni je Rammstein meh(dodju mi kao malo vise izkomercijalizovani Laibach, mada taj bend mi jos gore lezi), kao sto sam rekao, daleko od toga da mislim da je los bend, ali definitivno mi se zanrovski ne uklapa u ono sto volim da slusam. Verujem da je moguce da se drugim ljudima svidi, ali mi je totalna misterija zasto ljudi toliko vrhune na bend koji je realno manje mainstream(i po meni dosta manje dobar) od Maidena i KISS-a i nadao sam da cu odgovorima u ovoj temi da dobijem bolju sliku o tome.
Medjutim od tebe sam dobio samo suprotno. Bukvalno se ponasas kao fangirl i nisi nijednu stvar rekao o njihovoj muzici. "Oni su tako dobri, ali njih moras da dozivis kako bi to razumeo" i slicno su totalno bezvredni iskazi koji ocekujem da cujem od klinaca u prvom razredu srednje skole, ne od odraslog coveka. Mislim kao da mi pricas o bendu Kerber, a ne o Rammstein-u. Za KISS i Iron Maiden mogu da pricam satima zasto i kako su im pesme dobre kad ih slusas studijski, a kad odes da ih slusas Live to bude samo jos bolje.
Spominjao sam koncerte Maidena jer toliko velicas scenografiju, a onda postavljas ovaj timelapse kao ne znam kakav dokaz. Izvini, ne razumem se, jel mozes da mi objasnis sta je ovde toliko posebno? Da se ne razumemo pogresno, ne hejtujem, ne kazem da ne valja, nego bukvalno ne razumem sta je tu toliko "vau", laik sam nisam bio na previse koncerata van Srbije. Jel je fora u tome sto je bina veca? Kakve to veze ima sa kvalitetom koncerta?
Ne vidim kako to da li je neki bend popularan i da li su se rasprodale karte utice na kvalitet njihove muzike i ili nastupa. Ja sam uspeo da kupim kartu za Deep Purple pre 3-4 godine par dana pre koncerta. Jel hoces da kazes da je zbog toga Deep Purple shit bend?
Prvi put cujem za takve zurke, zvuci kul. J
el se to desava redovno ili samo na dan koncerta? Jel ima to i za druge bendove?
Na kraj da dodam da cu svakako otici na koncert, cisto iz znatizelje. Mislim da ce biti ok nacin da se provede par sati, a mozda se cak i prijatno iznenadim.
Kissova live muzika je prica za laku noc, ko god ima nesanicu i ode na njihov koncert, njihovi problemi su nestali. I tako poslednjih 30 godina. Uostalom masa iz regiona nije nesto zaludjena sa njima, pa verovatno ne bi napunili hale/arene i da su karte upola cene. Ne mogu oni u tim godinama da budu privlacniji od bilo kog benda koji je napravio ime od '95 pa na ovamo i koji mozda jos uvek nije izasao iz muzickog prajma.
Mejdeni na dosta lokacija ne mogu da skupe dovoljno mase za stadion ili barem negde na otvorenom sto premasuje kapacitet Arena. O duplim koncertima da ne pricamo. Da su malo mladji, pa verovatno bi i oni punili stadione. Oni zbog onoga sto jesu privuku ljude, ali nisu to ludacke brojke niti ima te fanaticnosti koja bi naelektrisala druge i da se brojke jos malo nagruvaju.
Uostalom Rammstein od 2019 ima jednu glomaznu binu, sve je dignurto na mnogo visi nivo nego pre 10 godina kada su vise nastupali po Arenama, kao i vecina poznatih muzicara kada imaju evropsku turneju. To samo u Nemackoj ili blizu su posetili koji stadion. Bas gledao cene karata, u Becu je 2019 cena bila 100 evra stajanje, 160 fan pit. U Pragu je stajanje bilo 70 evra, a najskuplja bila 93. Prosle godine za koncert u Pragu platio 80 evra. Mejdeni nisu ta cenovna klasa i kretali su se oko 50ak evra.
Fascinantno je kako su napravili taj prelaz od nastupa u zatvorenom prostoru do stadiona, tacnije od toura 2017 do toura 2019, i kako ce imati cetvrtu turneju u pet godina sa skoro svim rasprodatim stadionima. A i za njihovu binu i stubove koji su iza, odgovara sirina fudbalskog terena ili negde na otvorenom. Situacija se dosta promenila u odnosu na poslednjih desetak godina, sada mnogo vise lokacija po Evropi moze da ima toliko zainteresovanih kupaca i da se kapacitet yatvorenog prostora premasuje barem dva do tri puta, tako da su stadioni postali neophodni. Dosta para se ''gubi'' ako ne postoji adekvatna infrastruktura, a jaka potraznja postoji.
Rammstein je u periodu 2010-2013 bio na svim lokacijama u regionu dva puta. Do te mere su zarazni da publika u kratkom roku hoce da ih cuje dva-tri-cetiri puta itd.
Jedva cekam koje ce fosile
@Antique sada da izvuce iz sesira kao neki reper za velicinu. Samo cekam argument kako nista ne valja od novih stvari. Ocekujem da potvrdi moje sumnje.
Hahaha, KISS za laku noc. Mislim, kako mi da pricamo ozbiljno kad ti pocinjes sa takvom smesnom izvalom. Mislim, OK, KISS nije rasprodao sva mesta u Areni u Zagrebu, kao sto ni Maideni nisu kad sam ih slusao u Beogradu, ali je bilo daleko od praznog. Kao sto rekoh gore, ne vidim kakve veze popularnost ima sa kvalitetom muzike i samog nastupa.
Da li hoces da kazes da posto Iron Maiden naplacuje karte duplo jeftinije da je duplo gori bend? Ako da sta da napisem sem smejem_se_a_plakao_bih.mp3 .
Mislim, ne kazem ja da je Maiden sad neka legenda od benda kojom Rammstein ne moze ni u ludilu da pridje, ali vidim, pljujes KISS, ni Maidene nesto ne hvalis, cekas da vidis koje cu jos "fosile" da pohvalim, mislim, ne znam, nesto mi se cini da ne govorimo istim jezikom ili da nemamo ista merila kvaliteta za koncert. Ako hoces fosile, prvi koncert u Beogradu mi je bio Iggy and the Stooges, i kakav je to dozivljaj bio.
Ja na koncerte idem da slusam muziku. Ako je muzika dobra i bend je dobro izvodi, bice mi dobar koncert bez obzira na to da li nas je 10 ili 10.000 u publici. Ja ne idem na koncert kako bi jurio to iskustvo sedenja na sedistu u drugoj vremenskoj zoni u odnosu na binu i da moram da krozdvogled gledam na video bim kako bi ista video ili da se guram kao u gradskom prevozu u Beogradu u parteru/fan pitu.