• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Koji TV kupiti?

Ja uopste ne pratim dokle ne trebam nesto da kupim, onda par dana istrazujem na netu koliko mi treba da vidim sta je apsolutni best buy, i posle kad kupim opet ne pratim uopste...

Monitor sam narucio nakon 5min saznanja za taj model i na osnovu samo rtings teksta. Da sam se udubljivao i razmatrao,ne nih nikad kupio

Šta se ima premisljati, najbolja opcija je već par godina OLED 65 B serija na black friday popustu. Ko hoće opet da broji lumene sa 25cm daljine ili meri response time malo zahtevnijih appova, taj nema šta da premerava budžet vec samo da se ispruži

Monitor sam narucio nakon 5min saznanja za taj model i na osnovu samo rtings teksta. Da sam se udubljivao i razmatrao,ne nih nikad kupio
Pa naleteo si odmah na potrebnu informaciju, rtings je svakako najbolji sajt sa tom tematikom

Kada se vec toliko mudrojebise oko tv tehnologije,jel neko od vas istrazivao koja tehnologija najmanje zraci,lstavlja negativne posledice po vid i koja je najprijatnija za citanje texta i samo koriscenje displeja uopsteno?
Crt
Lcd(ips ,va,tn)
Plazma
Oled

:) da vas cujem?

Nemas te razlike danas, sto se tice stetnosti za oci, i svi imaju neki eye care... ono sto sjebe vid je kad dugo gledas u objekat koji ti je blizu, bio to TV ili lupam zid... zato je pozeljno na svakih 15 min, gledati kroz prozor u neku udaljenu tacku, kako bi "resetovao" fokus... ali ko ce to jos raditi... samo je bitno da ne preterujes, vec da odmaras kad ti telo i ochi traze to... kao i da testiras vid ako ne vidis dobro i da uzmes naocare, da ne pravis sebi jos veci problem.

Nemas te razlike danas, sto se tice stetnosti za oci, i svi imaju neki eye care... ono sto sjebe vid je kad dugo gledas u objekat koji ti je blizu, bio to TV ili lupam zid... zato je pozeljno na svakih 15 min, gledati kroz prozor u neku udaljenu tacku, kako bi "resetovao" fokus... ali ko ce to jos raditi... samo je bitno da ne preterujes, vec da odmaras kad ti telo i ochi traze to... kao i da testiras vid ako ne vidis dobro i da uzmes naocare, da ne pravis sebi jos veci problem.
Nazalost nemas pojma ali nije da je to nesto novo,katodna cev proizvodi zracenje led traka ili ti sijalice takodje samo je vid zracenja smanjen dok oled nemazracenje to je jedina tehnologija(trenutno koja omogucava oku manje naprezanje )
Mislim da je crt tv nekih 4 ili 5 puta jaci intezitet prilikom gledanja nego ostatak lcd tehnologije..

Koji bezobrazluk, pokusavas da pomognes coveku, a on te podjebava.
Ne racunaj vise na moju pomoc za bilo sta.

Ja sam postsvio pitanje uopsteno :) to sto si se ti pronasao personalno u odgovoru koji je delimicno tacan sa tvoje strane ne znaci da ja nekog zajebavam ili da sam trazio pomoc?
Ja sam samo napisao da mi neko odgovori ako zna ,nararvno ti si progutao trik pitanje kao curka kukuruz :(
Ja pratim tv tehnologiju i dosta ozbiljno gledam na nju kao glavnu mediju u domacinstvu ali nisam strucan po tom pitanju pa sam hteo da vidim dal se neko toliko informisao oko toga kada se vec vodi debata na forumu...

Kada se vec toliko mudrojebise oko tv tehnologije,jel neko od vas istrazivao koja tehnologija najmanje zraci,lstavlja negativne posledice po vid i koja je najprijatnija za citanje texta i samo koriscenje displeja uopsteno?
Crt
Lcd(ips ,va,tn)
Oled

:) da vas cujem?

CRT i Plazma su mrtve tehnologije. Od ostalih OLED bi trebalo da najmanje "zrači" mada moderni ekrani ne zrače na isti način na koji je CRT zračio. TN paneli su nekako najnežniji prema očima iako su definitino najgori po mnogim pitanjima (kontrast, kvalitet boja, uglovi gledanja). Par ljudi koji imaju probleme sa očima samo TN panele mogu da podnesu na duže od desetak minuta a da nisu makar 2-3 metra od ekrana.

Ukratko, pogledaj sam i zaljuči.

Inače planiram za spavaću sobu ovaj model isključivo zbog filmova pa me zanima mišljenje stručnjaka 😁🤣
Znam da nije lg ali jebem li ga oled je a i cena je sasvim pristojna za 55 inča, sobzirom da je samo za spavaću sobu 🙂

Istraži ko pravi panel, to je jedino bitno
Nasao sam
Upitanju je lg panel,odlican zvuk ima tv koliko sam razumeo za serije i fimove ubilo se :)
Nasao sam opis od benchmarka

Deluje pristojno osim za igre ali kao sto rekoh 5 god garancije 55 inca oled za te pare za spavacu sobu ,ubilo se :)
Mislim da cu ga vec sutra uzeti :D

Back
Top Bottom