• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Koji TV kupiti?

Ne treba kutija za LG iz Madjarske za ostvarivanje garancije. Samo od prodavca pribaviti racun na kome je tvoj TV.
Crko mi C3 prosle godine nakon cca mesec i po dana.
Naravno da sam sve pobacao do tad. Naravno da je zena htela da se razvede od mene dok se u/pre-voznik nije javio.

Ipak je sad 3 godine garancija na LG C4, i moze da se servisira kod nas u zemlji, samo kutiju cuvas, extra.
U glavi mi je bilo 2, mora da su promenili, i na ipon sajtu pise da je 3 godine fabricka.
Ja sam sa cx dobio 5 koja mi istice dogodine u martu 🙂 ali nisam znao da se kutija mora čuvati zbog garancije? Znači fiskalni račun(slip) i papire koje sam dobio uz tb mogu da bacim? Samo kutiju odneti u servis ako vrisne tv?

5 je bila promocija za produzenu garanciju ako se registrujes, ne znam dal trenutno traje ta promocija...
Meni su rekli da je dovoljna samo kutija, ali bolje ti to proveri i sacuvaj sve sto imas.

Iz ličnog iskustva bi li prihvatio garanciju sa računom bez kutije, ili sa kutijom bez računa?

Sa kutijom bez računa ne verujem.... Svakako ima na tvu serijski broj nađe ga u install base očas posla kad je kupljen ssd dal može da se vidi i gde zavisi možda od distributera ali mi nije logično da je kutija neophodna...

Pa odavno su ti reklamacije za svu tehniku samo serijski broj, ne treba ti račun, osim ako nisi uzimao u domaćoj radnji.

Anyway

mislim da je protiv potrošačkog zakona da ne uvaže garanciju ako nemaš kutiju. zabole me da čuvam kutijetine, tačno bi jebo mamu bilo kome da krene da mi se oko toga kurebeca...

Pa stvar je vrlo prosta, trebaju ti podaci sa kutije, ali ako imaju svi ti podaci na poledjini tv-a, onda se slazem da nema svrhe zahtevati kutiju, ali ima tu i druga strana medalje...
Ako nosis tv na reklamaciju, prvo treba ti kutija kako bi mogao neostecenog da ga doneses do prodavnice gde ga reklamiras, i drugo, u sta mislis da ti oni u prodavnici spakuju tv, da ga proslede u servis, ako ne doneses kutiju?

ma nemaš, gledao sam kod kineza, takav im je setup na novim modelima...
Pa nema, pogledao sam detaljno, ima samo ono sto sam slikao... gde se nalazi ta opcija?
Ne treba kutija za LG iz Madjarske za ostvarivanje garancije. Samo od prodavca pribaviti racun na kome je tvoj TV.
Crko mi C3 prosle godine nakon cca mesec i po dana.
Naravno da sam sve pobacao do tad. Naravno da je zena htela da se razvede od mene dok se u/pre-voznik nije javio.
Pa nece preprodavci sa kp-a nikad da ti proslede racun... ovi rekose dovoljna je samo kutija, a obzirom na reputaciju, verujem im.

ali ako imaju svi ti podaci na poledjini tv-a, onda se slazem da nema svrhe zahtevati kutiju
normalno da svi podaci moraju biti na aparatu, imbecilno je da serijski broj stoji na kutiji, a na aparatu ne 😂

u sta mislis da ti oni u prodavnici spakuju tv, da ga proslede u servis, ako ne doneses kutiju?
neka se snađu, sigurno imaju više kutija nego ja. ako ne, lako ću da im dođem sa advokatom...

normalno da svi podaci moraju biti na aparatu, imbecilno je da serijski broj stoji na kutiji, a na aparatu ne 😂
ma mislim na slucaj da je ta etiketa na tv-u otpala ili se ostetila, pa je necitiljiva.
neka se snađu, sigurno imaju više kutija nego ja. ako ne, lako ću da im dođem sa advokatom...
da ti kazem iz prve ruke dok sam radio u Tehnomaniji, nema kutija, pogotovo ne za tv da se lepo spakuje... ne znas kakve su muke spakovati tv koji stigne bez kutije, naravno da te briga za to, ali bolje doneti sa kutijom, jer ne zelis da ti tv bude poslat umotan samo u najlon...
em to, em racunaj da ces cekati i mesec dana duze da se resi reklamacija, dok se "steknu uslovi" da se taj tv posalje...
a to sto se tice advokata, znas kako ih zabole... jos niko nije tuzio Tehnomaniju, osim jednog para koji su zapravo i bili upravu i dobili... ovako ljudi samo na prazno prete, misli da ce im to nesto pomoci...

pa pre će da se ošteti etiketa na kutiji nego na uređaju, te etikete su obično dosta boljeg kvaliteta.

znam da postoji servisni rok, ali i tu postoji zakonsko ograničenje.
rekoh da ću da tužim, a ne da pretim. bitno je samo lepo se informisati o potrošačkom zakonu...

pa samo ti kazem da samo sebi pravis teze kad doneses bez kutije, em ce ga ko zna kako poslati u servis, em ces cekati maximalni rok, kolko je bese, mesec dana, a ovako sa kutijom bi ti sve bilo brze reseno...
to da neko nema gde da sacuva kutiju, razumem samo ako nema tavan, podrum, garazu, neku ostavu...

Pa nece preprodavci sa kp-a nikad da ti proslede racun... ovi rekose dovoljna je samo kutija, a obzirom na reputaciju, verujem im.

Da, tako su i meni rekli pa sam im rekao da sam kutiju bacio. Nakon par dana zvanja i pisanja sam dobio racun koji izgleda kao redigovan CIA dokument, sa gomilom crnih trakica preko ostalih kupljenih stvari. Samo se vidi entry koji se tice mog TVa.
To sam odstampao i odneo sa TVom direkt u servis negde tamo na Cukarickoj padini. Sve kul, covek mi rece tamo da kutija ne treba, samo racun.

Takođe a ja sam zapravo reklamirao prvi lcd koji sam kupio u zivotu i to je bio neki kripton (samsung podfirma)
Pa su mi rekli da samo odnesem tv u orbita ili orion ne secam se tacno u ns i tamo su odradili reklama iju i posto je ploča propala dobio sam potpuno nov indetični tv 🙂
To mi je najbolje iskustvo sa reklama okama bilo sto se tice bele tehnike a najlošije ubedljivo pc praktikum.
Tu sam sto bi rekao Maxa morao da ne pretim ali kažem da cu zvati inspektora i institucije i tek onda su refundiraki novce..

Da, tako su i meni rekli pa sam im rekao da sam kutiju bacio. Nakon par dana zvanja i pisanja sam dobio racun koji izgleda kao redigovan CIA dokument, sa gomilom crnih trakica preko ostalih kupljenih stvari. Samo se vidi entry koji se tice mog TVa.
To sam odstampao i odneo sa TVom direkt u servis negde tamo na Cukarickoj padini. Sve kul, covek mi rece tamo da kutija ne treba, samo racun.
Pre koliko je bila kupovina tv? cudi me da cuvaju i stare racune ako je bilo nesto davno, mislio sam da cuvaju samo nove... mada ako imaju sve to elektronski sacuvano, onda me ne cudi...
Da imam privatni hangar ne bih čuvao 65" kutiju.
Ako se dobro secam, za sve televizore iznad 55", servis je duzan da ti dodje na adresu, ne ocekuje se od tebe da vucaras toliki tv na servis, tako je bar bilo, imao sam jedan takav slucaj.

Back
Top Bottom