• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Koji TV kupiti?

Pocinju polako LG C5 opisi:

Early Verdict

We can’t make a final call on the C5 until we know exactly how much it costs – however,
our findings from putting it through our rigorous testing process reveal a rich, dynamic picture
that impresses at every turn, though we can’t say the same about its sound.

Pros

• +
    Rich, solid and engaging picture that balances vibrancy and authenticity​
  • +
    Excellent contrast and image solidity​
  • +
    Uncompromising feature set​

Cons

• -
    Sound is good rather than great​
  • -
    Design is overly familiar​
  • -
    Non-backlit remote is frustrating​

G5 cena: (mnogo veci brightness, cena ista kao G4 launch)
  • LG 55-inch G5 OLED: £2,399
  • LG 65-inch G5 OLED: £3,299
  • LG 77-inch G5 OLED: £4,499
  • LG 83-inch G5 OLED: £6,999

Last edited:
Lepo kupiš one kineske IPS tlevizore od 2.5-3 metra sa petocifrenim brojem zona aktivnog pozadinskog osvetljenja i imaš 1500 lumena max osveljenja preko celog ekrana/4000-5000 na 10%.

Evo cena i za C5, iste cene kao za C4 launch:

• LG 42-inch C5 OLED: $1,399
  • LG 48-inch C5 OLED: $1,599
  • LG 55-inch C5 OLED: $1,999
  • LG 65-inch C5 OLED: $2,699
  • LG 77-inch C5 OLED: $3,699
  • LG 83-inch C5 OLED: $5,399

Inace i G5 i C5 izlaze u toku ovog meseca, sto ce dalje reci da cena C4 polako pada dole, vec je danas i zadnjih nedelju dana padala, a ocekujem do prvog da znacajno padne.

Izvor - https://www.techradar.com/televisions/lg-reveals-us-pricing-for-the-lg-g5-and-lg-c5-oled-tvs-and-its-great-news-for-oled-fans

Ne tražim džabe, ali ne mogu da shvatim da u 2025. godini 42 inča koštaju skoro 1500 EUR. OLED tehnologija postoji sada već puno godina a svaka sledeća generacija sve skuplja i skuplja.

Ne tražim džabe, ali ne mogu da shvatim da u 2025. godini 42 inča koštaju skoro 1500 EUR. OLED tehnologija postoji sada već puno godina a svaka sledeća generacija sve skuplja i skuplja.

Krajem aprila prošle godine sam preko KP "mađara" kupio LG C3 48" za 850€, tako da je bilo prilike da se kupi OLED TV za rekao bih povoljnu cenu. Ali problem je što se potencijalni kupci teško rastaju od novca, stalno odlažu kupovinu, čekaju buduće modele i nadaju se da će isti biti neuporedivo bolji od prethodne generacije. Eto ga sad C5 48" za $1600, da li je duplo bolji od C3 modela? Nije, ali je zato duplo skuplji.

Brzo padaju cene, ovi legit shopovi ga imaju na akcijama stalno, a madjari po super cenama.
Ja sam gledao G4 77 pred novu godinu bio je 2200, ovi ostali debelo ispod 2 soma.

Oled televizori su uvek kupuju krajem godine 2 ili 3 meseca pre objave nove serije na CES-u, jer im do tada padne cena za skoro 50% ako ne i vise. Ja sam prosle godine u novembru platio C4 42'' model 790e na KP a bio je oko 1300e plus kada je izasao pola godine pre.

Pratim cenu LG C4 OLED 55", vec nekih godinu dana, najeftiniji je bio za crni petak 970e, pa je dug period bio 1050e, pa je sad pao na oko 1000e, najbolji period da se uzme verovatno ce biti sad kad izadje LG C5, pa da vidimo kolika ce biti cena, eventualno sacekati do mesec dana od izlaska, da se cena stabilizuje.

Tako je. Samo čekati, gledati i nikad ništa ne kupiti. To je najbolje. Onda će biti dilema da li uopšte kupiti C4 sad kad postoji C5, pa dok se reši dilema već stiže i C6.

Ne kapiras, nisam ja ovako planirao.

Hteo sam da ga uzmem za crni petak kad je bio najeftiniji, ali dok sam se dogovorio sa drugom za prevoz, cena otisla sa 950e na 1050e, bukvalno sam ga i bio porucio i kaze lik otisla cena na 1050e...

Od tad sam cekao da mu se cena vrati na priblizno tu vrednost, i sad kad se to desi, uzecu ga... mada Grunt mi je bacio nedomicu sa Samsung S90C, pa se sad raspitujem kolika mu je trenutna cena na KP, deluje povoljno, ali nista dok se ne proveri... i da vidim dal je taj rang koji je LG C4, mada koliko vidim po opisima i jeste, u nekim stvarima cak i bolje ocenjen... gledam sajt koji radi ubedljivo najbolje opise televizora:

Back
Top Bottom