• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Koji TV kupiti?

Razmisljao sam i o toj opciji, ali nazalost imam vremenski rok do nove godine da to zavrsim.

Cak i da izadje u januaru, bice tipa 1600e, a cena mu ne bi pala sve do kraja godine imam osecaj.

Đoka, taman juče da naručim, kad ono prošla akcija, nije više 960e, sad je 1020e...
Jedino da sačekam novogodišnje popuste, ako opet bude na akciji.
Zna li neko kad počinju novogodišnji popusti, nedelju dana pred novu godinu ili ranije?

Đoka, taman juče da naručim, kad ono prošla akcija, nije više 960e, sad je 1020e...
Jedino da sačekam novogodišnje popuste, ako opet bude na akciji.
Zna li neko kad počinju novogodišnji popusti, nedelju dana pred novu godinu ili ranije?
Pocinju verovatno blizu katolickog bozica 25. decembra i traju do posle nove godine.

Imam i ja par pitanja vezano za izbor TV-a. Gledam neki TV od 50 inca tipa samsung UE50CU7092 ili slican samsung ili mozda LG 50NANO82T3. Kod LG-a mi se svidja sto je garancija 5 godina, ali u radnji mi se cini da samsung ima malo lepsu sliku. Ne mogu bas da odredim u radnji jer pustaju video u max rezoluciji pa ne zanima sta vi mislite o tome. Za LG sam citao da im je slabija crna boja u odnosu na samsung i da kod nanocell tehnologije postoji veca verovatnoca od pojave "duhova" na ekranu ukoliko se cesto gleda isti kanal. Inace znam nekad da pustim radio ili neki kanal i da "zvrnda" tako po ceo dan. :-) Takodje me zanima i da li se isplati kupovati nesto od Hisense ili TCL televizora? Gledam da TV kosta negde do 400EUR. Prihvatam svaki savet. :-)

Inace, nema vise LG C3 u iPon-u, znaci ne prozivode se vise, rasprodato sve, samo C4 se prodaju.

Nanocell ili obican 4k LG? Kod kolege sam video neki 4k LG mislim da je 50UR78003LK. Koristio Orion kablovsku i njihov risiver i mogu reci da nisam bio nesto preterano odusevljen sa slikom. Youtube i netflix je druga prica.

Za LG sam citao da im je slabija crna boja u odnosu na samsung i da kod nanocell tehnologije postoji veca verovatnoca od pojave "duhova" na ekranu ukoliko se cesto gleda isti kanal.
Pošto koriste IPS panele onda logično da je kontrast dosta slabiji u odnosu na Samsung. Kod VA panela imaš isto problem sa tragovima i 'duhovima' u određenim situacijama.
Bilo bi mudro ispružiti se 30-40€ više za Samsung 50Q60D.

Znaci bolji su nesto i integrisani zvucnici u C4, sto mi je isto faktor, jer ako budem zadovoljan, mozda necu uzimati soundbar.
To da neces uzimati zvucnike na oled ili lcd televizorima sa tankim kuistem to zaboravi,svi noviji televizori posle katodnih(lampasa ili crt tv) imaju kurton ozvucenje jedino ako nemas prostora posluzice ovako iz mog licnog dudogodisnjeg isustva obavezno neki hi fi ili pristojan suraund(ukoliko ima prostora)
Nema sanse da bi bilo sta vise slusao na base zvucnicia bilo kog novijeg tv,a osim ako odem negde u goste pa sam prinudjen :(

Nanocell ili obican 4k LG? Kod kolege sam video neki 4k LG mislim da je 50UR78003LK. Koristio Orion kablovsku i njihov risiver i mogu reci da nisam bio nesto preterano odusevljen sa slikom. Youtube i netflix je druga prica.
Kod svakog proizvodjaca imas tri klase uredjaja, pocetni, srednji i najbolji i cene u skladu sa tim... nanocell je srednja klasa LG modela, ako imas dovoljno para, mozes ici na njega, ali ja neku razliku izmedju pocetnog modela i tog srednjeg - nanocella, ne primecujem toliko, suptilo je.
OLED je vec druga prica, tu se odmah primecuje razlika, imas i srednju visu kategoriju - QNED, ali i to ti prelazi budzet...

Uglavnom za taj iznos ako imas dovoljno za nanocell, ja bih na to isao, jer preferiram LG u odnosnu na Samsung, zbog 5 godina garancije, a Samsung ti je 2 godine, takodje LG ima bolji operativni sistem, i moja licna preferencija - lepsi dizajn i jednostavno sam navikao na njega.
Mozes pogledati i neki Philps ako ti je bitna ambilight funkcija, jer ih samo oni imaju... ali ja da biram isao bih na LG, pa onda Hisense, Philips, TCL.
To da neces uzimati zvucnike na oled ili lcd televizorima sa tankim kuistem to zaboravi,svi noviji televizori posle katodnih(lampasa ili crt tv) imaju kurton ozvucenje jedino ako nemas prostora posluzice ovako iz mog licnog dudogodisnjeg isustva obavezno neki hi fi ili pristojan suraund(ukoliko ima prostora)
Nema sanse da bi bilo sta vise slusao na base zvucnicia bilo kog novijeg tv,a osim ako odem negde u goste pa sam prinudjen :(
Dobro, ja guram vec prilicno dugo godina ovaj LG TV koji sad imam od 43" sa njegovim integrisanim zvucnicima, radi mi posao iako znam da moze dosta bolje, bass dosta fali, ali ni ne zelim nesto glasno, videcu vremenom, mozda neki skroman soundbar.

ako hoćeš u potpunosti da iskusiš filmove i igre, mora neko kršteno ozvučenje da postoji.
samo soundbar neće mnogo da poboljša iskustvo, obavezno treba uzeti i subwoofer.

tv zvučnici eventualno mogu da posluže kao srednji kanal...

Dobro, kad mi treba kvalitetno ozvučenje, igram preko slušalica.
Subwoofer treba sakriti negde, slab sam sa prostorom, videću.
Pošto sam u stanu, moram nešto što neće praviti veliku buku komšijama, pošto su zidovi tanani.

Da, od TV zvučnika svakako ne treba očekivati kvalitetan zvuk, tu su čisto da daju zvuk. Retki su izuzetci po tom pitanju, npr. treba čuti kako zvuči ovaj B&O MX7000 CRT TV koji će za par dana biti Ljubin :D, bukvalno Hi-Fi ozvučenje u TV-u.

Uzgred, kad već pričamo o ozvučenju, nešto se mislim da prodam Jamo S426 HCS3 5.0 set zvučnika i da uzmem neki solidan soundbar. Zadni par (S420) zvučnika bukvalno nisu ni otpakovani od kad su kupljeni. 😄 Mislim da je za moje potrebe sasvim dovoljan, kao što već rekoh, neki solidan soundbar. LG S70TY mi deluje solidno (u klasi oko 300€) uz njega ide i subwoofer.

Last edited:
Malo je veca razlika od 50ak evra. Ovaj samsung 50q60d kosta oko 65000, ovaj nanocell sto ja gledam je oko 45000 a na ananasu ima jos i dodatni kupon pa izadje 40000. Samsung koji gledam moze da se nadje isto tako oko 40000. Nekako i ja sve vise naginjem ka LG-u ali me brine samo ta pojava "duhova". Hvala puno na savetima, dosta ste mi olaksali izbor.

Sto se tice ozvucenja imam soundbar xiaomi 3.1 koji je sasvim pristojan. Zvuk mu je ok i radi posao, obzirom da sam u stanu pa i ne pojacavam preterano. :-)

i meni LG tv "zvrji" u pozadini, ja ugasim prikaz slike, pa eto, ako ti treba dodatni hint da prevagnes

Back
Top Bottom