• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Hardware saveti i problemi (kupovina/rešavanje problema)

meni treba usluga koji sam napomenuo. ima na yt brdo klipova tog tima (ne stiktno hdd elektornika)

Za popravku ploce, potrebno je naci identicnu, i onda sa stare ploce prebaciti BIOS chip na novu plocu.

I ja imam 2 crknuta HDD-a od udara struje, nikako da posaljem jedan koji mi je bitan na popravku.

Yep, velika preporuka za Help Disc. Nosio dosta diskova dok sam odrzavao kao IT sektor na nekom starom poslu i uvek sve kao po loju.

hmmm, 22k. mda zezao sam se i otvarao hdd, nadam se da to neće da pravi problem kod prihvatanja posla.

Otvarao u smislu izlaganja magnetnih ploča nesterilnom okruženju?

Last edited:
mmmmm .... da

što se mene tiče samo da ga oni nateraju da ga pc prepozna, sve ostalo kako bude

Pa zavisi od opremljenosti. Postoje mnoge druge mogućnosti za mehaničke drajvove od kojih neke nisu ni toliko skupe.

a to su npr:

Mislio sam na firmu a ne na pojedinca. I u pitanju su jedinice koje pokušavaju da čitaju same ploče bez kontolne elektronike i originalnih glava. Nažalost ne znam previše o njima. I koštaju par desetina hiljada dolara koliko se ja sećam.

Naravno, mnogo jeftinije je imati drajv istog modela i revizije pa uraditi "platter swap"

ako rade popravku elektronike, dao bih tih 22k da srede. sve ostalo je moja briga, neka radi max 2h posle može da rikne

Ako je crkla 'obična' smd komponenta na ploči koja nema nikakvu enkripciju onda je trebalo to prvo zamijeniti a ne otvarati disk.

Back
Top Bottom