• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Hardware saveti i problemi (kupovina/rešavanje problema)

Samo da javim posle par meseci koriscenja nemojte kupovati Silicon Power A55 ssd :D Mislim loading igara radi OK, nemam velikih zamerki kada cita. Al kada treba nesto kopirati/instalirati na njega oh boy ide fino transfer, pa onda 100% usage sa nikakvim transferom jedno 30 sek, pa onda full speed pa opet pauza i tako. Malo sam pretrazivao na netu i masa forum postova potvrdjuje ovo. Kako na to nisam nabasao pre kupovine jbg :D
Mislim moze se koristiti za kintu, al mozda ima boljih za malo vise kinte, so be aware.

Ima. Ako imaš slobodan NVME port Silicon Power P35A60 je isto što i A55 samo sa bržim trensferom i sa blažim padovima

Takođe sam ortacima kupio Kissin SSDove od 2GB (bili na akciji u Computerlandu pod brendom MOYE za 9000rsd komad. Nažalost uvatio sam zadnja dva tako da nije bilo za mene i još jedan je izvisio) i oni tvrde da su ih trpali ko lude i da nisu ni štucnuli.

Guys,

Razmisljam se da kupim rx 6700xt, ali od biostara, nisam video nista lose o njoj, mada nema informacija mnogo.
Za razliku od rx 6600 od biostara koja je smece (Hardware unboxed), za ovu nisam cuo da ima tako lose kulere.
Mogu da je uzmem novu za dobru cenu.

Ja trenutno imam asrock rx 6600. No moj ryzen 5 5500 citam da bi mozda predstavljao negde bottleneck, negde uopste ne za rx 6700xt.

Ljubazno molim za misljenje vas gurua, jer sam ispao malo iz igre.
Fala.

@Xelios26 6700XT je osetno jači GPU od RX 6600, a ta Biostar-ova deluje pristojno. Ryzen 5500 ne podržava PCIe 4.0 već samo 3.0, pa će to malo da se odrazi na performane u igrama, ali svakako ne drastično.

Hvala na odgovoru.

Nekih 40tak posto jaci ali ide i do 200W, a ova rx6600 stock 100W. (koliko sam video)
No 12GB Vrama mi je tu vaznije, cak i za 1080p koji mi je primaran.

a to sto 5500 ne podrzava PCIe 4.0, nije ni vazno jer ni sama ploca b450 pro4 nema PCIe 4.0 😁
Mogu da je uzmem novu za ~31k, ali videcu.
No sad ovu rx 6600 staru malo vise od godinu dana ako uvalim za 16-17k bice dobro (domaca garancija BC group).

Cari PC gejminga.

@Xelios26 Da, 6700XT u peak-u može da ide do 220-ak W, ali u igrama je uglavnom ispod 200W (imao sam Red Devil 6700XT). Naravno uvek može da se malo undervolt-uje pa će trošiti još manje.

Uzimaj za te pare i ne razmišljaj.

Nije ta karta toliki potrošač da se toliko brineš oko ventilatora. A i u najgorem slučaju i da spustiš power limit za 5% opet će biti drastično brža od toga što imaš.

Nedavno sam uzeo RTX 3060 12GB, upgrade sa RX570. Yay!
E sad grafa radi sa 1600AF pa zelim uraditi upgrade i na CPU-a.

Pitanje mi je dali da idem na:
Ryzen 5600 - 130€
Ili
Ryzen 3600 - 80€?
Cak sta vise na par navrata sam vidjao polovne 3600ke za nekih 50tak eura.
Vredi da jurim za 5600ku? Ili je dovoljan Ryzen 3600 i zastedim sebi maltene 100eura?

Cilj je odrzati neku igrivu konfiguraciju za iducih 2-3 godina..... 1080p, 30-40-60fps, RT off, DLSS on, peasant settiings, nista egzoticno :P

Da evo vidjam

FPS dobitak izmedju 5600 vs 3600 je skoro isti kao i 3600 vs 1600AF.
Znaci preskacem Zen 2 i idem na Zen 3 i to bi bilo to sta se moze izvuci iz trenutne AM4 platforme. OK (y)

Pa možeš i 5800X3D kasnije u nekom trenutku. Za sad mislim da je 5600 mnogo bolji izbor od 3600.

zna li iko nekoga ko se petlja sa elektronikom/štampanim pločama, jer elektronika na HDD je vrisnula tj. greje se u jednoj tački pa cenim da ima neki spoj. moguće da neko ko se petlja sa tim može da pokuša da sredi

300E da nađe kratki spoj na ploči i ukloni isti, ako je moguće.

svakako znam cene taj tipš usluga

Back
Top Bottom