• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Hardware saveti i problemi (kupovina/rešavanje problema)

20231007_143325.jpg

Imam ovo sto sam uzeo u Woby Haus, verovatno moze...

WD me plasi, jer sam citao razne price kako riknjavaju kuleri posle njega, suvise jako... tako da cu njega zaobici, a i ako bi morao sad njega da placam, a nije jeftin, I might as well odneti ga u servis da oni sve to zavrse...

a to ulje kad kanem, jel moram da cekam da se neko vreme malo prisushi il tako nesto, kad krene vent da vrti, da ga ne razbaca na sve strane po napajanju, mada ne bi trebalo jednu kap... i moracu da vidim neki video tutorijal gde se to tacno sipa...

Nesto razmisljam, imam vec jedan ventilator za kuciste koji ne koristim, mozda odmah samo da ga zamenim, ako su istih dimenzija, mada ne znam ni dal je specifikacija vazna, tipa da oba venta vuku isto struje i tome slicno...

Ispod nalepnice otvoris cep, sipas kap-dve, zatvoris cep, vratis nalepnicu. Ne moras da cekas, nema to ulje gde da se razbacuje.

IMG-1354.gif
Ja kad kupujem WD-40 od 200ml:

Ispod nalepnice otvoris cep, sipas kap-dve, zatvoris cep, vratis nalepnicu. Ne moras da cekas, nema to ulje gde da se razbacuje.
WD-40 odmasti i očisti malo tj zalepi prljavštinu za sebe. Ljudi često samo prsnu WD-40 i završe i zato crkavaju posle. I ako nisu krenuli da zaribavaju/usporavaju i ne moraš da ga koristiš. Ulje je obavezno uvek doduše.
Obavezno da zavrti kuler prstima dok je kap na osovini. Neće popiti ulja koliko može ako to ne uradiš. Ako možeš i da ga povežeš da se zavrti na sekundu-dve pre nego što ga očistiš i opet prelepiš bilo bi super.

Da i planirao sam da ga zavrtim, a ne mogu da ga povezem na sekund, dve, pa cu ga samo jako chvrgnuti da se jako zavrti, tako cu nekoliko puta, nadam se da ce to biti dovoljno.

20231008_181650.jpg

Operacija uspela, pacijent umro... zajebavam se, morao sam da odlozim operaciju, dok ne nadjem najminijaturniji inbus kljuc koji postoji, jer najmanji kojeg ja imam, otvara samo fan, a treba jos manji za napajanje, siguran sam ga kinezi ili Metro imaju...

Ja imam MSI Mortar max b450 i radi lepo sa 3600 a mislim da ud bios update podrzava i 5000.

Extra napajanje, dobio sam 10 godina garancije na njega od Fante, ali obzirom da on sad (mozda) sedi u zatvoru, odlucih to break the seal :)

Ko radi Logitech servis kod nas?
Left click na MX Ergo-u je postao nesto slabiji. Konkretno ako ne pritisnem nesto jace izgubi click. (drag and drop brljavi ponekad)
Uzeo sam u Gigatronu, a nemam snage da se prepucavam sa njima i sa "serviserom" - koji nece moci tako lako da potvrdi problem.

Ne znam za servis ali ja sam generalno imao pozitivna iskustva sa tim situacijama kada je problem nešto što nije toliko očigledno ili se ne manifestuje uvek tako da mislim da ima smisla da probaš da reklamiraš.

Ja sam imao pozitivna iskustva tako sto mi posle n vracanja, zadrze uredjaj preko 30 dana i onda moraju da mi vrate pare.
Apsolutno svaki put su mi vratili uredjaj iako je uz uredjaj dosao papir sa jasnim opisom kvara.

Izgleda da je to cest kvar :(
Stavljaju neodgovarajuci switch.

Last edited:
Back
Top Bottom