• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Hardware saveti i problemi (kupovina/rešavanje problema)

Nemam nikakav BT u sobi. Probao sam da ugasim wifi na tv-u, konzoli i telefonu. Nema ni promene ni kad ugasim ruter.
Uzmi mobilni i slusalice, izadji napolje i probaj negde napolju gde je tiho, ako zuji i dalje, do slusalica je.

Ako nastavi da te zeza mozes kao ovaj Japanac da nabacis custom banderu.

Uzmi mobilni i slusalice, izadji napolje i probaj negde napolju gde je tiho, ako zuji i dalje, do slusalica je.
Ne mogu se uz telefon koristiti, nisu BT slušalice, hvataju signal samo sa USB dongle-a koji dolazi uz njih.

jesi ubadao i na front panelu kućišta i direkt u ploču?

USB na front panelu ne bi trebao da izazove smetnje... Signal je digitalni.

Mozda su jednostavno slusalice fabricki sa blagim sumom.

Isto je kad ubodem i u front panel i nazad u ploču. Sad ne znam da li mi se čini, ali kao da je šum manji kad se koriste na kompjuteru nego na PS5.
Sutra ću malo da ih prošetam po selu a videću i da probam ovo što jovcov kaže.

^^ Nema veze što je signal digitalni, poznata je stvar da USB 3.0 portovi izazivaju smetnje u 2.4ghz opsegu koji koriste i wifi i bluetooth. Periferije znaju da seckaju, laguju ili da slova na ekranu kasne za otkucanim slovima a rešenje je da se iskoristi produžni usb kabl da se risiver za uređaj odalji od USB portova ili da se risiver barem premesti u prednji usb port.

Što se slušalica ima dosta rezultata kada se otkuca naziv slušalica pa static noise. Neko na redditu reče da je pisao HyperX-u:

I wrote to HyperX to ask about this issue: "by design" - there is no fix.
>> Please be aware that a light white noise is not unusual for a wireless headset. Therefore, the headset might produce a low idle noise when not playing any sound.

Drugi lik reče: There is no fix for this because HyperX keeps using, probably the same shitty Radio Receiver.

Da, i ja sam video da na HyperX subredditu ima dosla sličnih žalbi. Naravno, to sam video tek nakon što sam primetio da mi se to dešava, a ne pre kupovine :)
Ni u jednoj recenziji na YT to niko nije spomenuo, a i rtings ih nahvalili. Doduše slušalice jesu super, imam i žične (žičane?) Could II i zvuk je isti. Ali paranoišem da će mi nauditi sluhu taj šum što se čuje. :)

Probao još na par mesta i ista situacija :/
Ako bih da prodam, koliko da tražim s obzirom na situaciju?
Kod KP švercera su ~150€ nove, ja sam ih pre tri meseca platio 145€.

Last edited:
Napišeš problem koje imaju u oglasima, staviš cena dogovor i vidi ponude, ti najbolje možeš da proceniš cenu jer znaš koliki je nivo buke i stepen iritacije, smisli u glavi cenu ispod koje ne bi išao.

Zanima me vase misljenje o trenutnom stanju na GPU trzistu kod nas (KP i ostali kanali snabdevanja),vec dugo tj od pocetka ove generacije planiram da moj stari dobri 1070 Palit zamenim za neki 3070. Kako se sve oduzilo mozda je tek sada realna prilika za tako nesto.
Da li je pametno sada prelaziti na 3070? Hoce li cena mozda i kod nas dostici MSRP? Polovnjaci su i dalje 600-700e a i nove su tu negde. Mogu da sacekam jos 2-3 meseca ako se ocekuje dodatni pad cene posto sam vec ovoliko cekao.

Ocekuje se da ce sada rudari sve vise prodavati svoje graficke, a kupci ce sve vise odbijati takve ponude jer uskoro stizu jaci novi modeli. Sa popunjenim polovnim trzistem, radnje nece imati izbora nego da dodatno spustaju cene novih grafickih.

Za 2-3 meseca stize nova serija grafickih od nvidije, ali krenuce prvo od najjacih. 4070 ce mozda u decembru [i potencijalno bice brz kao rtx3090]. I AMD ce pre kraja godine pustiti RDNA3, ali za njih ne znamo koji ce tacno modeli biti gurnuti prvi u prodaju.

Zanima me vase misljenje o trenutnom stanju na GPU trzistu kod nas (KP i ostali kanali snabdevanja),vec dugo tj od pocetka ove generacije planiram da moj stari dobri 1070 Palit zamenim za neki 3070. Kako se sve oduzilo mozda je tek sada realna prilika za tako nesto.
Da li je pametno sada prelaziti na 3070? Hoce li cena mozda i kod nas dostici MSRP? Polovnjaci su i dalje 600-700e a i nove su tu negde. Mogu da sacekam jos 2-3 meseca ako se ocekuje dodatni pad cene posto sam vec ovoliko cekao.
Cekaj seriju 4xxx, ako si cekao do sada sta je 2-3 meseca nista realno :)
Cak i da nadjes novu 3070ku po MSRP ceni puno je to novca za generaciju u zalasku.

Samo ono, tih 2-3 meseca moze da se pretvori u pola godine, a i onda, domace cene ce mozda biti nerealno velike...

Sa popunjenim polovnim trzistem, radnje nece imati izbora nego da dodatno spustaju cene novih grafickih.

I onda mrmot zamota cokoladu i seti se da ne zivi na Zapadu nego na Balkanu.

Samo ono, tih 2-3 meseca moze da se pretvori u pola godine, a i onda, domace cene ce mozda biti nerealno velike...
Pa ono i za pola godine da kupi 4070ku po vecoj ceni opet je bolji deal nego da sada uzima 3070ku po trenutnim cenama.

Kada bih mogao da prodam 1070 za 120-150e i kupim 3070 za 500-550e to bi bilo odlicno.
Posle bih isto uradio sa prelazom 3070 na 4070,za nekih godinu dana kada bude realno da se 4070 moze uzeti ovde.

Po toj ceni ces je prodati bukvalno za 10 sekundi. :D

Back
Top Bottom