• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Hardware General (vesti/konferencije/glasine)

Bukmarkovao sam jednu pretragu za RX 6750 XT, pa bacim pogled na cene. Juce sam primetio kako padaju cene MSI i Asus modelima, broj modela cija je cena ispod 600 evra se povecava.

Ne pratim recimo toliko redovno za RTX 3070, ali mi je delovalo da su i tu pale cene minimum za 15ak evra.

Evo Palit nov 3070

Mislim da ima Zotac mozda jos malo nize.

Inno za 590

To je nova najniza cena za nov 3070 koju sam video za dugo vremena.

3070 je na launchu kostao $500 u USA, a mi se ovde radujemo sto je cena pala na 630e. Da je normalno vreme, bila bi 400e ili nize odavno.

Videcemo do kraja meseca da li ce etherum pretumbavanje i najava RTX40 uticati na cene kod nas.

Ako je ovde nov 3070 sada 600e nadam se da ce te kopacke karte polovne biti uskoro 300-400e.

IgorsLab je objavio dijagram izgleda RDNA3 flagshipa RX 7900. 1 GCD + 6 MCDs, 386bit konekcija do 12 RAM chipova, 3x8pin power.

AMD-Radeon-RX-7900-XT-RDNA-3-Navi-31-GPU-Graphics-Card-PCB-Leak.webp

Jedva čekam novu seriju grafičkih, odužilo se baš sa ovim RTX3000/RX6000 serijama.. mada igre kakve su, i nema neke potrebe baš

Last edited:
To je nova najniza cena za nov 3070 koju sam video za dugo vremena.
Očigledno ne pratiš, te kartice su već mesecima 590e i nemaju veze sa tim što je prestao da se kopa eth.
Takođe eth će uticati na cenu polovnih, a novih mnogo manje.
Tek treba da padne cena tih od 590, to čekam već mesecima, ali kod nas to jako sporo ide u odnosu na svet.

Moguce mada 3060 ti makar i polovan nije bio za 370e.

Očigledno ne pratiš, te kartice su već mesecima 590e i nemaju veze sa tim što je prestao da se kopa eth.
Takođe eth će uticati na cenu polovnih, a novih mnogo manje.
Tek treba da padne cena tih od 590, to čekam već mesecima, ali kod nas to jako sporo ide u odnosu na svet.
Nikad te kartice nisu ni bile 590e , znam na koju mislis tacno.. veruj mi kod svih sam se raspitao i sve te cene sto vidis kod ovog 590e za 3070, dok kod drugog 1000e za 3070 veze nemaju, da mi je znati samo zašto lupetaju te cene, verovatno im automatski se obnavlja oglas uz neku cenu od bogte pitaj kad.
Inace vodi se polemika o karticama iz rudnika kako ne valjaju, imate na Linusovom kanalu poredjenje kartice iz rudnika sa redovnom kucno koriscenom, i iste performanse imaju obe. Ja bih pre kupio karticu iz rudnika od nekog koga znam i koji je odrzavao i vodio racuna kako ta kartica radi nego od nekog klinca silovatelja graficke sto pali gasi igru, i vrti jezgro na 60-70 stepeni u nekom kinezara kucistu.
A sto se tice polovnih kartica vece zlo su nasi prodavci muljatori polovnjaka na KP nego rudarske kartice. Npr pre koji dan, naletim na oglas od nekog lika Gpu keeper mu nick, vidim po oglasima prodaje dosta kartica, prodavao neku Manli 3060ti, napisano u oglasu da ima 3 god nemacke garancije. Posaljem ja njemu lepo poruku da se raspitam u vezi te garancije reko jel kartica uzeta od preprodavaca, preko koga mogu da ostvarim garanciju jer pretpostavljam da ti nemas racun i fakturu. Kaze on meni kao preko posrednika nekog ali ne moze da garantuje za njega! Cuj budalu, sta onda to znaci, pises vamo ima garanciju a ne mozes mi da kazes ni gde ni kako ja to mogu da ostvarim... i jos on mene blokira jer kao puno pitam XD uglavnom kao sto je ovaj debil ima ih jos dosta takvih.

Brate u tim oglasima, a ima ih 10ak, piše cena 590e već mesecima, tako da ovo što je Nikola okačio nije ništa novo, a svakako nema veze sa rudarenjem, a kad se pozovu ti oglasi dal ih zaista imaju na stanju i dal je zaista ta cena je neka druga stvar.

imate na Linusovom kanalu poredjenje kartice iz rudnika sa redovnom kucno koriscenom, i iste performanse imaju obe

Ne čudi me da imaju isti perf, ono što je pitanje su temperature, buke ventilatora i koliko će ta izakana kartica zapravo još raditi, a svako je mnogo više korišćena nego neko ko je samo igrao na njoj, ali ako se nađe neka baš jeftina i očuvana, onda može da se razmisli.

Last edited:
RIP EVGA, videcemo koliko ce dugo poziveti bez GPU biznisa.

Ali svakako, godinama smo culi price kako se Nvidija ponasa sa partnerima. Verovatno je sad kraj ove GPU krize bila kap koja je prelila casu, svi gube ko zna koliko para sa ovim popustima, i ko zna sta sve Nvidija trazi od njih za RTX40.

Nije jos ni najavljena a kod nas vec ima da se kupi,ekonomski tigar ne spava :D

Ljudi, za samo sat vremena cemo konacno videti novu generaciju nvidia grafickih, tacnije model 4090, mada ko zna, mozda pokazu jos neki.
Meni je uvek ova konferencija bila zanimljivija od svih, i od E3-eva i od predstavljanja novih konzola itd, jer ovde se vidi najveci skok u performansama, najnovije tehnologije, a i ovo me zanima da kupim, pa je interesovanje jos vece :D
Konacno cemo saznati tacne specifikacije, performanse, koje su nove tehnologije ubacili, koliki je MSRP i kad izlazi, jedva cekam! :)

Back
Top Bottom