• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Hardware General (vesti/konferencije/glasine)

Bilo tamo 2004-2005 je mogla za 200$ da se uzme dobra karta :D

Kako stoji AMD trenutno? Mozda oni mogu da ponude nesto za 400-500$ ?

Ma baš gledam ovih dana da uradim neki upgrade za GPU za 1080p igranje, ne daje mi se više od oko 200e (može polovna) a da imam bar oko 50% bolje performanse u igrama (trenutno imam RX 570), koliko sam video tako nešto za oko 200e imam samo polovnu GTX 1660 Super koja je 3 godine stara kartica..

Pa da,bas dosta pratim cene na kp ovih dana. Dosta je karata u ponudi ali majneri nece da spustaju cene jos. Cekaju neko cudo da se desi.
Moj savet ti je da sacekas jos malo pocece da ih hvata panika a onda ce da bude jeftinijih kartica.
Ako ti se bas zuri gledaj neki 1080 ili 1080ti zna da bude za oko 200e a bice dobar skok sa tvoje kartice.

mrzi me da sad kopam po netu pa da pitam ako neko zna..da li ce "bedna" 30 serija moci da podrzi DLSS 3?
Ne, DLSS 3 je zasnovan na dodatnom hardveru koji moze da generise potpuno nove frejmove, nezavisno od rada engine-a. Motion interpolation is back!

Znaci ustvari 4070 su samo preimenovali u taj novi 4080.
To verovatno znaci da ce i novi 4070 biti stabiji nego sto bi trebalo po nazivu da bude?
Meni su te mid karte uvek najzaniljivije zbog mogucnosti da ih jednom stvarno i kupim :D
U principu, 4070Ti su preimenovali u entry level 4080. Tokom ove generacije verovatno nece izbaciti 4070Ti, nema potrebe.

Kada bude izasao, 4070 ce i dalje biti verovatno 2x brzi od 3070, makar koristeci ovaj perf/watt curve koji je nvidija dala.

RTX Remux detalji. Presrecu DX9 drawcall komande, prebacuju sve na Vulkan, i ubacuju velik RTX pipeline za zamenu asseta i moderni rendering.

rtx-remix-runtime-technology-slide-1.jpg

"NVIDIA RTX Remix requires a GeForce RTX GPU to create RTX Mods, while mods built using Remix should be compatible with any hardware that can run Vulkan ray-traced games."

Cudo da DF vec ima kartu.
4090ka je usla u mass production jos sredinom jula, krajem avgusta je tek pocela 4080ka da se pravi. GamerNexus je rekao jos pre 20ak dana da je video 4090ku uzivo (verovatno kod nekog aib partnera).

Pre par nedelja je bio na onom RIP EVGA sastanku, tamo je video par 4090 test modela.

Problem je naravno sto su u ovoj prezentaciji prikazali najveci napredak samo dok su opisivali DLSS 3. Sta je sa igrama bez DLSS-a?

Bice dugacko cekanje do nezavisnih opisa.

Evropa zime 2023. ogranicava upotrebu elektricne energije i to na nacin:
- Temperatura prostorija da se ogranici na 18 stepeni
- Temperatura vode na 35
- Rasvjeta ukupno da ne prelazi 12W po stambenoj jedinici
- Gaming iskljucivo ispod 20fps

Zajebancija na stranu, od 9xx nisam bio ovako impresioniran kartama.

Problem je naravno sto su u ovoj prezentaciji prikazali najveci napredak samo dok su opisivali DLSS 3. Sta je sa igrama bez DLSS-a?

Bice dugacko cekanje do nezavisnih opisa.
Da, to malo brine, sto uopste nisu pokazali raw power...

Back
Top Bottom