• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Hardware General (vesti/konferencije/glasine)

U praksi modul ni ne mora da bude na listi. Bitno je samo da je istih specifikacija kao neki koji jesu na listi... Da modul nije neko egzoticno ludilo.

Ovo vazi odvajkada.

Znam ja da moduli koji nisu na listi mogu raditi bez problema ali kako da budem siguran da će baš moj model raditi (edit: vidim Revan kaže da je bitno da su iste specifikacije)? I zato gledam da nabavim memoriju sa QVL liste naročito ako je AMD u pitanju. Pored toga što gledam da je sa QVL liste, gledam i da ima makar pristojnu brzinu i latenciju. Danas CL16 i 3200 Mhz dođu kao neki standard. Ovdje u CG nisam mogao da nađem ništa bolje a da cijena nije značajno veća. Pretpostavljam da ovaj i5 12400 ne bi mnogo profitirao od brže memorije.

Last edited:
Ispade bolje nego što sam očekivao, nije da bih ikada uzeo ali iznenađujuć deal za high end.

Nažalost bolje od ovoga nisam mogao da nađem. Al mislim da nije toliko bitno za i5 12400 jer on radi dobro i kad ne koristi maksimalni power draw. Mislim da su AMD procesori osjetljiviji kada je u pitanju RAM i njegova brzina i da upravo oni više dobijaju sa brzim i dobrim RAM-om.

Ne toliko, samo da ne staviš baš 2666Mhz. Svakako ima više uticaja nego kod Intela.

Nažalost bolje od ovoga nisam mogao da nađem. Al mislim da nije toliko bitno za i5 12400 jer on radi dobro i kad ne koristi maksimalni power draw. Mislim da su AMD procesori osjetljiviji kada je u pitanju RAM i njegova brzina i da upravo oni više dobijaju sa brzim i dobrim RAM-om.
Pa mozes memaru klokovati svakako... ja razmisljam da spustim moju na CL 16, ili cu dizati MHz do 4000 koliko uspem...

6750 xt 670e, rtx 3070 760e,
a 6750xt malo brža kartica od 3070 i ima 12gb memorije, za razliku od 3070 koja ima samo 8gb, jedino što 3070 ima su bolje RT performanse.

Dakle 6750xt jeftinija 90e, toliko o onoj priči kako amd nije jeftiniji ili je kao nešto malo jeftiniji...

Kad gledaš MSRP, AMD je u ovom slučaju skuplji 10% a sporiji 5% u 4K odn. unutar 1% razlike u 1440p.

NVIDIA priprema GTX 1630, entry level karticu za gaming

Kad gledaš MSRP, AMD je u ovom slučaju skuplji 10% a sporiji 5% u 4K odn. unutar 1% razlike u 1440p.
Ne gledam MSRP vec samo ono sto je realno i sto mi konkretno znaci, a to je KP ili cene u Madjarskoj...

Plus RT perfomanse na nivou staticke greske.

F1-1080p-p.webp

Samo 6 fps-a zaostaje kad se ukljuci RT, zaista staticke greske, nema sta.

Ti ko da navijas da AMD bude sranje, da bi te NVIDIA drala... ali bar pricaj istinu i cinjenice, evo ovde sve crno na belo:

https://www.techspot.com/review/246... cooling performance,is a good result overall.

Kao sto rekoh statisticka greska, radi kao 3060 ili losije. Sub 30fpsa uglavom idealno za cinematicno ''24 fps'' iskustvo.

Ja ne navijam da bude sranje jebe mi se AMD nisam vlasnik akcija u AMDu ili Nvidiji samo znam sta je bolji proizvod.

Daleko je to od statisticke greske, razlika je mala, a kad se doda da je 6750xt generalno brza kartica, da ima 4gb vise memorije sto moze biti bitno ubuduce i da je 90 evra jeftinija kod nas, nije naivno, vredi razmisliti, kome RT nije toliko bitan, a svakako i on radi sasvim dobro, do 10fps u vr' glave ako zaostaje.

Mene zanima RT/stabilni NV drajveri tako da je meni za sada AMD gpu divizija hardpass sto se tice gpu-a. Svako neka kupi ono sto mu treba i resen problem :)

Barem da neko nakon silne diskusije ovog tipa kupi Radeon al' ništa, ostadoše Navi 21 i 22 bez predstavnika na SecretLevel-u.

Mora 100e dole da se iole zainteresujem, mozda i jace. Mada dok se i 3050 razgrabi za 300e, sve je sisanje.

Sent from my Mi 11i using Tapatalk

Barem da neko nakon silne diskusije ovog tipa kupi Radeon al' ništa, ostadoše Navi 21 i 22 bez predstavnika na SecretLevel-u.
Ziva istina moracemo da ubacimo definitivno neki Navi 21 ili 22 u sledeci giveaway cisto malo da popravimo prosek :D

Nema veze, moja poenta je bila da je AMD osetno jeftiniji, sto sa 90 evra razlike svakako jeste, a videcemo dal ce se ta razlika jos povecati u narednim mesecima, svakako dobar korak u pravom pravcu.
Ja cu svakako razmisliti i o AMD opciji kad budem uzimao graficku krajem godine.

Back
Top Bottom