• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Hardware General (vesti/konferencije/glasine)

Ako vec dobijamo leakove od coolera za RTX40 seriju, launch sigurno nije daleko.

Ima glasina da ce mozda vec u Julu/Avgustu da krene prodaja.

Zna li neko gde mogu da dam oglas za hardver, a da to nisu KP, bench i halo oglasi?
Vidim da je pcberza propala, mozda na fejsu ima neka popularna grupa gde moze da se okaci ili marketplace, koji jos nisam video kako se koristi...
Uglavnom ako neko ima predlog, nek javi :)

Znam za onu grupu IT BERZA na fejsu. Tamo stalno ljudi kače raznorazne oglase što komponenti, telefona itd, a i ima dosta članova.

FTDvqE4XEAE0Waf-very_compressed-scale-2_00x.jpg

Svasta AMD ima trenutno u razvoju, RDNA3 za desktop, datacenter i mobile, Zen4 za desktop [Raphael], i dva razlicita laptop APU chipa - Dragon Range za jace laptopove i Phoenix za netbooks [do 45W].

Mislim da ce ovde objaviti detalje oko Zen4 za desktop. A za RDNA3 je mozda rano...

Nisu pricali o konkretnim modelima, cenama i tajmingu izlaska, samo najava za Zen4 i AM5 arhitekture.

Prikazan je kratak demo Ghostwire Tokyo-a u kojem je 16-core Zen4 procesor dostigao 5.5GHz. U blenderu je 16-core nadmasio i9 12900K za 31%.

AMDs Robert Hallock confirmed that 5.5ghz was all-core clockspeed, not single threaded, and that it was stock behavior on a standard board with a standard 280mm aio. DDR5 set at 6000mhz, Infinity Fabric set at 3000mhz [~1ghz higher than on zen3].

Mnogo kasne, jasno je da su imali gomilu problema sa drajverima i sa performansama...

Kako je krenulo nek bace 95% svih Alchemist grafickih do OEM-ova, pa nek probaju dobar push sa Battlemage-om.

Nvidia karte postaju AMD furune.

Koliki ce kez biti ako nove Intel i AMD karte budu smesni potrosaci.

Meni neverovatno zvuci ako ce 4060, biti brza od 3070, obicno bude egal klasa nize nova gen, sa klasom vise prosli gen, ako se ne varam...

Back
Top Bottom