• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Hardware General (vesti/konferencije/glasine)

Naplate i crveni jednako mnogo ali za manje 'featuresa'.
Crveni bi naplatili da su u mogucnosti jbga. Mislim realno svi bi naplatili ali sa ovako malim delom trzista moraju uvek da igraju na good guy ''free'' kartu.

Ne nego ce da ti daju dzabe da koristis tech, posto R&D i interna testiranja kostaju 19 dinara.
AMD da besplatno.
Poenta je da ne trebas da placas hardver koji oni kazu da je potreban, a nije potreban.
Takodje pogledaj razliku u cenama izmedju gsync i freesync monitora, ali dobro ti ako volis da placas nesto sto ne treba da se placa, ti izvoli.

AMD da besplatno.
Poenta je da ne trebas da placas hardver koji oni kazu da je potreban, a nije potreban.
Takodje pogledaj razliku u cenama izmedju gsync i freesync monitora, ali dobro ti ako volis da placas nesto sto ne treba da se placa, ti izvoli.
Ne daje AMD nista besplatno, AMD nije u mogucnosti da naplati ista.

Hardware placas ako ti je potreban ako nije ili ne mozes da platis pokusaj da se zadovoljis se besplatnim resenjem. Sve sto valja mora da se plati i nista nije besplatno.

150 evra vise za nijansu bolji sync, ok, mislim da cu ipak uzeti za nijansu losiji sync, jbg nisam ovca za sisanje.
Sva sreca te AMD postoji, inace ko zna sta bi sad sve NVIDIA radila, da ih AMD redovno ne smiruje.

Super ih AMD 'smiruje' sa ~18% market share-a, inferiornijim hardverom i jednako bezobraznim cijenama.

Lista igara koje su obecale FSR 2.0 implementaciju:
Asterigos
Delysium
EVE Online
Farming Simulator 22
Forspoken
Grounded
Microsoft Flight Simulator
NiShuiHan
Perfect World Remake
Swordsman Remake
Unknown 9: Awakening

Bacim pogled na mindfactory ponekad, nisam jos video nikada karte za 105-115% od msrp. Tako da me bas zanima odakle vade te cene.

To jest ako ja gledam na graf dobro :D Mozda to ne znaci to sto ja mislim :D
Da je normalno vreme odavno bi sve graficke bile ispod MSRP-a sad kada nova generacija samo sto nije stigla...

3080/6800xt su najpozeljniji i dalje, tu je cena dosta iznad proseka u odnosu na ostale.

Pao je embargo za FSR 2.0

Veliki upgrade u odnosu na prvu verziju, super radi neke stvari samo steta sto je samo dostupan u Deathloopu videcemo kako ce izgledati u ostalim igrama kada bude implementovan. Ali pohvala za upgrade svakako (y)

Super ih AMD 'smiruje' sa ~18% market share-a, inferiornijim hardverom i jednako bezobraznim cijenama.
Ne pricamo o cenama grafickih, vec o tehnologijama, gsync je mnogo skuplji od freesync-a, a isto se moze reci za DLSS.
Takodje nije AMD tako naivan kad se pogleda udeo na konzolama, jer prave graficke za sony i microsoft.
Takodje, AMD moze uvek da uleti sa odlicnim proizvodom, kao sto su uradili za procesore, a sad se prica da ce pokidati sa novom generacijom grafickih, i da zato nvidia izbacuje ova cudovista od 600W.

gsync je mnogo skuplji od freesync-a
Ko te tjera da koristiš GSync monitor? Freesync radi i na GeForce kartama. Obratno ne. Ista stvar za DLSS i FSR.
I da - zarada na konzolaškim APU-ima je sića jer IP i tehnologije vezane za svaki APU prelaze u vlasništvo Microsofta i Sonyja.

Obratno i nema potrebe, jer je taj modul prevara, a zeleni se konacno smilovali da podrze freesync, kad ih je amd pritisnuo...
a i dalje to ne radi sjajno, sve zavisi koji monitor imas, na mom ne radi sjajno ta kombinacija, moram da gasim monitor i palim u toku igre, da bi proradilo...

Meni Freesync monitor u kombinaciji sa RTX 3000 radi fantastično, do tebe je i tvog setupa. Inače super 'pritišću' crveni sa ovakvim lineup-om podržanih igara :ROFLMAO:
Asterigos
Delysium
EVE Online
Farming Simulator 22
Forspoken
Grounded
Microsoft Flight Simulator
NiShuiHan
Perfect World Remake
Swordsman Remake
Unknown 9: Awakening

Line up igara je uzasan, stvarno su mogli da se potrude makar jednu krstenu igru da ubace na listu. Probao sam danas Deathloop izgleda ok FSR 2.0 dosta bolje od keca svakako ali opet nazalost je samo dostupan u Deathloopu iz ko zna kog razloga, posto ako tvrde da im treba ''3 dana'' za implementaciju FSRa 2.0 u igru koja u sebi vec ima DLSS ne vidim razlog zasto su samo enablovali u Deathloopu mogli su makar u 5-6 igara cisto da bi moglo da se uporedi bolje.

Meni Freesync monitor u kombinaciji sa RTX 3000 radi fantastično, do tebe je i tvog setupa. Inače super 'pritišću' crveni sa ovakvim lineup-om podržanih igara :ROFLMAO:
kako je do mene, ako ne radi na mom monitoru ili grafickoj kako treba? :D do njih je, jer oni to trebaju da srede, ne ja...
uglavnom ne znam sta zeza, monitor ili grafa, grafu cu menjati do kraja godine, pa cu videti dal ce pomoci... skoro sam stavljao i zadnji firmware za nju, nije pomoglo...
dobro, a zamisli da nije amd-a, kako bi bile lepe cene zelenih, i kad ne bi imao ko da ih tera da razvijaju te nove tehnologije.

I AMD nabija cijene iz generacije u generaciju, to su iskoristili kad god im se pružila prilika, ista su govna. Svi navijaju za AMD dok konkurencija ne izbaci nešto manje-više bolje, onda brzo batale crveni 'tabor'. Svi ekspresno prešli sa Ryzena na Core 12K, i ti ako se ne varam.

I AMD nabija cijene iz generacije u generaciju, to su iskoristili kad god im se pružila prilika, ista su govna. Svi navijaju za AMD dok konkurencija ne izbaci nešto manje-više bolje, onda brzo batale crveni 'tabor'. Svi ekspresno prešli sa Ryzena na Core 12K, i ti ako se ne varam.
Razlika u MSRP ceni je bila oko 40 dolara (6800xt vs 3080) pa ti vidi. 40 dolara manje vs funkcionalni RT i DLSS pa ti vidi ko udara po usima sa cenama.

Back
Top Bottom