• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Hardware General (vesti/konferencije/glasine)

Kod nas ga ima za oko 330e

@timemaster Dobar deal za ovu lovu (y)
Osim ako ne insistiras na UW tj ako zelis veci ekran/display realestate :)

@Apex vec duze vreme imamo slicne cene a ponekada i bolje/jeftinije nego Madjari.

Sto se tice nasih prodavnica preporucujem VIPhouse narucio sam sve komponente kod njih za novi PC pre par dana i izaslo me je oko 70e skuplje nego kod Madjara, sto je odlican deal za nase trziste. Plus mi je prodavnica na fazon 10min od gajbe pa nema cimanja sa kuririma i cekanja po 10-15 dana da bi se nabavile komponente.

Meni je na 45 sekundi od gajbe. :D
Ali uvek sam uzimao kod njih neke sitnije stvari za koje nije bitna cena, za krupnije stvari mi nisu bili nešto sa cenama kad god sam proveravao.

Sviđalo mi se uvek kad uđem pa vidim Noctua asortiman.

Bitno je da gledas web cenu, ne cenu u prodavnici.
Jedino ne znam kad kupujes preko web cene dal mora kartica ili mozes da narucis, pa platis u gotovini.
Meni je VIP isto na 10 min od stana, def najbolja opcija, sto rekoste, zaobidju se kuriri i lakse realizujes garanciju.

Bitno je da gledas web cenu, ne cenu u prodavnici.
Jedino ne znam kad kupujes preko web cene dal mora kartica ili mozes da narucis, pa platis u gotovini.
Meni je VIP isto na 10 min od stana, def najbolja opcija, sto rekoste, zaobidju se kuriri i lakse realizujes garanciju.
Moze kes naravno i preko weba :)

Kod nas ga ima za oko 330e

Ko hoce da pravi medjukorak i nema veliki budzet, da, veoma povoljna cena... ali i dalje je to samo 1440p i IPS... ( i samo 27 inchi)
Meni je sad logicno samo 4K i OLED, ali treba sacekati da padne cena, postane mainstream, kao i da izadje vise OLED modela.

Za sada OLED je samo za one koji vole bas velike dijagonale, i 42" je nekome previse. Plus, neko nece uzeti OLED jer veca cena cini kupovinu totalno van budzeta.

Zbog toga ce IPS/VA ostati velik deo trzista jako dugo.

Sad pogledah steam survey
1080p 67.2%
1440p 10.5%
4K 2.4%

Nisam mislio na OLED TV, vec monitor, takvih ima 34", a bice uskoro sigurno jos modela.
Ne bih ja stavljao TV kao monitor.

MILD je objavio sta mu RDNA3 izvori govore za Navi31 i Navi32.

• Flagship Navi31 ce biti 3D stacked, na dnu 6m IO+Cache die, a iznad toga dva 5nm compute chipleta. Performance target je 6900XT x2 [ili cak osetno jace od toga]. Mozda do 450W, mozda ce biti model sa 32GB VRAM-a, launch Q4.
  • High Navi 32 ce biti flat-multichip, isti chipovi samo bez stackinga.
  • [ranije opisan] Midrange Navi33 ce biti monolithic [6900xt perf range]

AMD radi na jako puno kombinacija, a najvise divljanja ce biti u profesionalnoj MI300 liniji gde ce isprobati jos ambiciozniji stacking.
RDNA4 ce [u najboljem slucaju samo godinu dana posle RDNA3 premijere] ciljati da base IO/cache die bude 5nm a top compute die bude 3nm. Perft jump over RDNA3 50%+ [solidno ali ne kao RNDA3 skok].

Još da jedna od tih 'kombinacija' uključuje dobre drivere i RT performanse za manje para od konkurencije.

RT perf ce navodno da jako skoci, ali to cemo da vidimo za pola godine.

more-kylo-ren.gif

Derbauer iskopao neki matori pasivni cooler, radi i sa redovnim i undervoltovanim 5800X3D

Back
Top Bottom