• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Hardware General (vesti/konferencije/glasine)

Ja bogami nista ne pipam dok ne stigne RTX40, dotle ce se znati i sta Intel nudi, sta AMD nudi, imacemo siru sliku.
RTX30 dotle verovatno i stigne blizu MSRP-a, ali zasto onda uzimati staru generaciju, kad ce nova biti iza ugla.
a šta ako cene budu još nerealnije? :)

To mora da je bio neki izolovani slucaj, ne pravilo. Ipak su one su pre ludila isle za 300-350 evra.

GTX1070 je isla za 200 i kusur...
Pa ja sam primijetio da ovdje ima snalazljivih ljudi koji uspijevaju da pronadju bas super povoljne ponude. Nisam sarkastican.

Pa svakako cemo i tad imati na raspolaganju ovu staru generaciju, bolje sacekati i videti sta nova generacija nudi i po kojoj ceni.
Sto se tice cena nove generacije, uvek moze da se uzme "entry lvl" tipa 4060, koji ce vrv imati perf ko 3070 ili jace, a cak i ako budu jace cene, bar on ce biti najblizi nama obicnim smrtnicima.

Pa svakako cemo i tad imati na raspolaganju ovu staru generaciju, bolje sacekati i videti sta nova generacija nudi i po kojoj ceni.
Sto se tice cena nove generacije, uvek moze da se uzme "entry lvl" tipa 4060, koji ce vrv imati perf ko 3070 ili jace, a cak i ako budu jace cene, bar on ce biti najblizi nama obicnim smrtnicima.
Ne bih se zalecao sa tim pretpostavkama , tako je bilo i kad je najavljena RTX3000 serija , duple performanse, ovo ono, ludilo .. pa ispalo nista specijalno u praksi. Nisam nesto optimistican da ce ova 4. serija biti nesto ultra udarnicko, verujem da ko ima min 3070 pa navise, nema razloga da menja

Pa s obzirom da smo i dalje u crossgen periodu i da ni 30 serija nema čime da se uposli pošteno ne očekujem ni ja previše od serije 40.

Pa neće samo jedna generacija da poskupljuje ili pojeftinjuje već sve.

Poenta je da cak i ako poskupi, 4060/4050 ce moci da se uzme kako tako.
Ne moze niko da predvidi sta ce biti do kraja godine, meni deluje tako, a svako neka proceni za sebe, pa cemo na kraju godine sumirati utiske i videti ko je bio bolji vidovnjak.
Cak i ako ne ponudi neki dobar perf nova generacija, mozda opet izbace neku zanimljivu i kvalitetnu tehnologiju, koja nece raditi na starijim generacijama, ili mozda dupliraju perf u recimo RT-u i jos poboljsaju DLSS...

Edit

Suska se da ce AMD da pokida, nije ni cudo sto NVIDIA toliko gruva TDP...

Da, ali fora je sto uvek prvo izlaze xx70 i xx80, pa eventualno nakon par meseci ili pola godine ili vise i xx50 i xx60 modeli. ;)

Znam, kome nije frka, neka saceka... meni je dovoljan gtx 1070 dotle, jer imam veliki zaostatak, starije igre koje nisam jos odigrao, a nisu nesto puno zahtevne.
Da vidimo sta ce i Intel ponuditi sad uskoro.
Ja svakako ostajem pri svome da ce i krajem godine biti ovih graficki za iste ili manje pare, poskupljenje ne ocekujem, snabdevenost je sad dobra i bice sve bolja, a rudarenje na ETH vise ne ocekujem, a dokle zajase druga valuta, proci ce vremena dokle dodje do tog nivoa.

Moore Threads has only been established 18 months ago. In 2021 the company announced it is developing a fully featured graphics processor. To say the least, it was hard to believe that such a young company would achieve what many companies were unable to do for years – to bring their own GPU to the market in such a short time.

The company is led by Zhang Jianzhong, who is a former global vice president and general manager for NVIDIA. With this 15 years of experience in the graphics market and a very good support from experienced team and partners, his company today presented its first graphics cards for gaming and servers.

Pogledah par 3090Ti opisa, ovaj bigass cooler radi skroz ok posao sa 500W potrosnje bez divljanja ventilatora. Dobro su pokrili i RAM/VRM. Defintivno bi isti setup mogao da se iskoristi za 600W naslednika, uz brzi rad ventilatora.

I dalje je sve ovo ludost, ali makar vise nije "naucna fantastika".

Back
Top Bottom