• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Hardware General (vesti/konferencije/glasine)

3080 kod nas za manje od 130k

Teško će baš do kraja godine da se nastavi trend pada, da se nastavi ovako još dva meseca i biće super.

Nece ubiti ako kripto opet krene, pogledaj smao koliko je bila cena 10xx kartica

FOT_neyXwAIfI9B

DLSS 2.0 u Deathloop-u ima malo jaci sharpness i nema slajdera da se taj sharpness modifikuje.

Takodje DLSS 2.x ce uvek imati prednost kod tekstura, jer cak i kada se DLSS procesira unutar 1080p renderinga, to se radi pre dodavanja tekstura. Ako je target rezolucija 4K, igra ce ucitati najjace teksture koje ima.

Evo ko ne voli VR i nije mu ugodan, pravi se monitor koji ce imati 3D sliku, mane su sto se mora sesti jako blizu i sto je trenutno preskup 5000$ - 7500$, ali kad izadje za siroke narodne mase 2024-te, bice oko 1500$.

Ova tehnologija obecava, sigurno ce se vremenom i unaprediti.

Edit

Btw, cudi me da niko nije ovo ispratio:

Last edited:
^ to je bussiness segment nvidije, imaju gazilion inzenjera i soft.developera koji rade samo na tome. Male su dodirne tacke sa nama obicnim igracima.
Hopper zvuci dobro, ali nas interesuje Lovelace. :D

Anyhow, evo jos malo FSR 2.0 noviteta.

Forspoken ce podrzati FSR 2.0 krajem godine, ubacuju ga u Xbox SDK.

nMoXj2N.jpg

5Da0xpV.jpg

Igor's Lab je od svojih AIB izvora dobio info o PCB-u za RTX4090. U pitanju je identicni board kao za misticni 3090Ti [new perf article], chipovi ce biti pin compatible pa ova graficka predstavlja test verziju za buduceg lovelace 600W monstera koji ce samo dobiti novi BIOS za jaci power delivery. FE ce biti tripple slot, AIB modeli ce biti veci i tezi od 2KG.

Nvidija nije normalna ako misli da ce ovako nesto da se odomaci, verovatno ce biti izdato u ogranicenim kolicinama cisto da budu #1 na svim benchmarcima.

Za AMD se sa druge strane price da ce prihvatiti multi-chip pristup i da ce biti jako brz i efikasan sa strujom. Nvidia is sweating. Well... mi cemo se znojiti ako nam u kompu bude 600W fen za kosu.

Nvidia is sweating. Well... mi cemo se znojiti ako nam u kompu bude 600W fen za kosu.
Nemam ja problema sa 600w ionako je nece biti na stanju :D

Sto se tice NV mislim da im je ovo poslednji gen sledeci je multi-chip (chiplet) pristup def.

Back
Top Bottom