• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Hardware General (vesti/konferencije/glasine)

Ovako ne kapiram strategiju da imaš lošije kartice koje i izbacuješ kasnije i još ne pokrivaš sve segmente.
I još dodatno kada izađu na tržište koštaju jednako (ili neznatno manje) u odnosu na konkurenciju. Jednostavno ne ide.

Da li se meni ucinilo ili je onaj sedi kinez na prezentaciji rekao da ce karte biti masovno dostupne? Nadam se da to znaci da ce i cene biti slicne onima koje su najavili. Ako se desi pa bude tako onda je 5070ti bas zanimljiva karta ukoliko bude slicna kao 4080.

Proslu generaciju AMD nije imao karticu da konkuriše 4090, ovu generaciju nemaju ni za 5080 ni 5090, jos koja generacija da prodje pa neće uopšte biti ni preklapanja 🤣

Nadam se da to znaci da ce i cene biti slicne onima koje su najavili. Ako se desi pa bude tako onda je 5070ti bas zanimljiva karta ukoliko bude slicna kao 4080.

Bice sigurno, mozda cak i obicna 5070, na nivou 4080, tako nesto slicno je bilo svake generacije.
Rudara vise nema, tako da ne bi trebalo da bude nekih cenovnih problema sto se njih tice, ali videcemo da nesto drugo ne iskoci.

Nešto se mislim da stavim svoju jedva korišćenu ProArt 4080 Super (sa domaćom garancijom) na oglase za 930-ak evrića, dok još može da se uzme kinta. Nije kao da joj je potreban upgrade (mada je ovo više update), ali eto, da se ne zaostaje sa NV AI pomagalima. 😌

Nešto se mislim da stavim svoju jedva korišćenu ProArt 4080 Super (sa domaćom garancijom) na oglase za 930-ak evrića, dok još može da se uzme kinta. Nije kao da joj je potreban upgrade (mada je ovo više update), ali eto, da se ne zaostaje sa NV AI pomagalima. 😌
Pa sta ces da dobijes, samo DLSS 4 fejk frejmove, po meni ne isplati se cimanja vadjenja grafe i stavljanja nove.

@TwiSteR
Koristis neki 240hz OLED da se igras ?
Nope, C3 sa mizernih 120Hz, barely playable.
Pa sta ces da dobijes, samo DLSS 4 fejk frejmove, po meni ne isplati se cimanja vadjenja grafe i stavljanja nove.
Ništa, reko' da probam da je prodam dok još nije izgubila mnogo na ceni i uzmem poslednju seriju i budem u toku sa Jensen-ovim AI tehnologijama za generisanje fake frame-ova. Od upotrebe DLSS-a pa i FG-a kad zatreba se u današnje vreme ne može pobeći. Native 4K sa RT-om, a tek PT-om je izgleda teška priča i za 5000 seriju. Ne mož' to bez fake frame-ova. 😄

Last edited:
Proslu generaciju AMD nije imao karticu da konkuriše 4090, ovu generaciju nemaju ni za 5080 ni 5090, jos koja generacija da prodje pa neće uopšte biti ni preklapanja 🤣
Pa zapravo je gore od toga, posle 2 godine i dalje nemaju karticu koja može da konkuriše 4090.

Nije 4090 mainstream da im je previse bitan, njima je bitan mainstream segment tipa 4060...
Ono sto je glavni problem AMD-a, je sto jos uvek nemaju adekvatan odgovor na Ray Tracing i DLSS i dalje previse zaostaju.

Bez brige AI ce da resi i VRAM. ;)
Pa kao sto je 4080 trebala da se zove 4070 isto tako i ova 5080 je u stvari vise neki pravi 5070. Prevelik je jaz izmedju 5090 i 5080, tu bi taman mogla da upadne prava jaca 5080 sa 24gb vrama i jacim performansama tj blizim 5090

Bice sigurno, mozda cak i obicna 5070, na nivou 4080, tako nesto slicno je bilo svake generacije.
Rudara vise nema, tako da ne bi trebalo da bude nekih cenovnih problema sto se njih tice, ali videcemo da nesto drugo ne iskoci.

Da, 5070 bi bila još bolja kad bi i u Evropi bila kao u US $550 a ne 650e..

Back
Top Bottom