• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Hardware General (vesti/konferencije/glasine)

Neće 5070 biti ni blizu 4090, lazu za sve pare.
Pravi Nvidia PR. Kada umesto jednog FG frejma napravis 3, normalno je da ce da "prebaci" 4090...

Za koju nedelju stizu nezavisni benchmarkovi za 5090/5080, pa da vidimo koliki je pravi napredak u rasteru i RT-u.

edit - inace, sta se desava ovde u gornjem desnom uglu? Unutrasnjost prozora nije osvetljena.
hA6MITN.png

Kada dodju na 600 ja se ukljucujem :)
Prodam 3080 uzmem 4080 i opet sam ok na 1440p narednih 2-3 godine za ne mnogo novca.

S obzirom koliko se dugo čekaju nove grafike očekivao bih da se AMD sa inferiornom ponudom barem potrudi da prvi izbaci bilo šta i uzme parčence kolača od naroda željnog novog HW-a.

Ovako ne kapiram strategiju da imaš lošije kartice koje i izbacuješ kasnije i još ne pokrivaš sve segmente.

Hoce biti polovnih 4080 po oglasima,mene to zanima 😀
Evo ja cu prvi da prodam 4080, ako 5070 bude zaista imao 4090 performanse, ali naravno da je to bullshit, to je verovatno samo hand picked scenario, gde ce recimo uzeti neki tech demo koji najvise koristi prednosti 50x0 serije, i gde 4090 nema hardverski/softverski potencijal da to izgura i onda ce reci, eto, iste performanse...

Kao sto sam i mislio, u ovome je stvar:

So the claim 5070 = 4090 performance is the result of DLSS 4's multi frame generation feature? That seems somewhat deceptive...

AIB verzije imaju standardne ploce sa velikim coolerima, ista forma kao i 4090 modeli.

edit - nemacke cene za RTX50
6vlvuO3.png

Last edited:
Uf odlicno, bas sam hteo da uzmem graficku koja je "inpirisana misterijama univerzuma i zapanjujucim mocima astronomskih cuda kao sto su crne rupe".

Back
Top Bottom