• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Hardware General (vesti/konferencije/glasine)

Nešto se mislim da stavim svoju jedva korišćenu ProArt 4080 Super (sa domaćom garancijom) na oglase za 930-ak evrića, dok još može da se uzme kinta. Nije kao da joj je potreban upgrade (mada je ovo više update), ali eto, da se ne zaostaje sa NV AI pomagalima. 😌
I prodadoh je danas (tj. sad već juče) za 970€, a početkom aprila prošle godine sam je platio 1020€, neotpakovanu (yep, sjajan dil). Multi (fake) Frame Generation here I come! :cool:

Iskreno nema bas dobrog upgrade-a za 4080.

4080S, 4090 i 5080 svi daju blagi napredak, a 5090 je toliko skuplji da se ne isplati.

Nema ni za nas sa 4070ti. Vise memorije bi znacilo, ali moze i sa 12 (za sada) da se prezivi.

2 osmopinca

Nekako sve manje i manje me zanima ova nvidijina 4x fake frame serija... bio sam nesto nalozen ranije dok nisam video sve ovo. Voleo bih da ih AMD sasije bar u srednjem segmentu

Mislim da smo mi previse progutali marketing, gde nam pricaju jos od 20xx serije da je ray tracing u real time stabilna i zrela tehnologija. I oni su sami sebe u to uvalili ali sa druge strane imamo sad karticu koja moze da izgura path tracing u 4k u prihvatljivom fps, to je neverovatan tenhicki nivo, pa koliko god da rt i pt mozda nekom ne donose vizuelng poboljsanja.

Voleo bih da ih AMD sasije bar u srednjem segmentu
laughing-mj.gif

Intel je već pustio solidnu budget karticu u prodaju.

nVidia za 10 dana pušta novu generaciju kartica u prodaju.

AMD ih nije ni predstavio.

Ne deluje da AMD može bilo koga da sašije trenutno...

Glasine kazu da ce 9070 biti u rangu 4070ti/4080, ali videcemo kakvi ce zaista biti benchevi i hoce li cena uopste pritisnuti te segmente Nvidije.

AMD se najviše gubi sa cenama, mora sve da spusti za segment niže
Najjace je kada izbace graficku koja je jedva malo povoljnija od Nvidije i svi ih popljuju, i onda 2-3 meseca spuste cenu znacajno i prodaja odmah skoci znacajno.

Zar ne bi bilo bolje da su od starta krenuli sa agresivnijom nizom cenom....

Intel je već pustio solidnu budget karticu u prodaju.

nVidia za 10 dana pušta novu generaciju kartica u prodaju.

AMD ih nije ni predstavio.

Ne deluje da AMD može bilo koga da sašije trenutno...

Kazu da se igrati na Intel karticama malo malo pa oseti stuter i kojekakve stvari kojih nema na Nvidiji pa ni na Amd-u, da iskustvo igranja nije jos nivo nv/amd...
Amd je softverski los a Intel je tek sa drajverima miljama iza ovo dvoje.
Da li uopste iko ovde ima Intel za gaming grafiku i bas me zanima da li smatra za ozbiljnog igraca ,ja sigurno ne :)
Trenutno jeste da Amd ne moze nista, to je samo moja zelja da budu bolji jer konkurencija izmedju njih dvoje moze nama korisnicima uciniti samo bolje, mada i tu padaju dealovi i dogovori izmedju njih ali kad treceg ozbiljnog nema da ugrozi stvari.

Back
Top Bottom