• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Hardware General (vesti/konferencije/glasine)

Intel baš nije u zavidnoj poziciji. Duva ga na GPU i workstation CPUs polju, sad će izgleda i na procesorima za laptop, jedino se koprca sa desktop procesorima gurajući sirovu snagu (nauštrb potrišnje i zagrevanja), ali je i tu na tankom ledu.

@2CR4ZY Ako uzmeš neku od tih i7/i9 K/KF furuna, pripremi se i za zamenu kulera za neku dual-tower budžu ili 360/420mm AIO.

sad će izgleda i na procesorima za laptop
7945HX je bio baš neefikasan u poređenju sa 13950HX, tako da su morali baš napraviti dobar posao sa novom generacijom da se to promijeni.

Intel GPU's su super, za prvi dedicated gpu su odradili fantastican posao, plus odlicna cena. Mogu bez problema sa sledecom generacijom da budu ispred nesrecnog amd-a.

Intel GPU's su super, za prvi dedicated gpu su odradili fantastican posao, plus odlicna cena. Mogu bez problema sa sledecom generacijom da budu ispred nesrecnog amd-a.
Zvuči tužno ali softver za intelove GPUove deluje bolje od AMDoovog i pored decenije i više prednsoti :(

c92VwbT.png

Posle 2 dana cackanja i testiranja novog CPU, grafika mi je "prodisala" i sad radi pun gas.. sa 5600x sam bio u takvom bottlenecku da ovo sad kad igram igre prosto ne verujem koliko bolje rade.. U BF 2042 imam pa jedno 50-60fps jaci framerate, ide od 150-200, ali ajde manje vise max fps, nego sto je low fps stabilan i nema vise onih padova ispod 100 kao sto sam pre imao. Zeleo bih jos Forzu novu da probam, verujem da bi i to poletelo, pre dok sam probao bas je lose radilo a tako neke CPU zahtevne igre trazim da jos malo uporedim. Zakljucak, skup ali po pitanju performansi neverovatan dobitak :)

Ne znam dal bi, recimo pogledas ova dva klipa i7 vs i9, velika je razlika u fps-u, doduse velika razlika je i u grafickoj, ali za RPSC3 je najbitniji procesor, graficka prakticno nikakvu razliku ne pravi, u sta sam se uverio kad sam presao sa 1080ti na 4080...

Dakle i7 daje tipa 48fps-a, a i9 daje tipa 70fps-a

To da "grafička nepravi nikakvu razliku" je neka vrsta zlatnog pravila za emulatore.

Sjećam se prije skoro 10 godina da su to govorili za dolphin emulator - važniji je procesor od grafičke. U video igrama za PC je nerijetko obrnuto.

Sjećam se da sam odigrao Demon Souls preko PS3 emulatora na i7 4790 Haswell procesoru i gtx 1080 Ti. Demon Souls spada među manje zahtijevne igre za taj emulator pa sam ga mogao odigrati. Još tada su preporučivali procesor koji ima minimum 6 jezgara. Ne bi me iznenadilo da je sada za neke igre još zahtijevniji.

Firma koja je bila poznada po ubedljivo najboljim analognim izlazom u svetu grafičkih kartica živi i dalje ovog puta sa ubedljivo najstabilnijim drajverima u istom svetu. Matrox možda nema šta da traži u igračkom PCu ali za poslovni svet i dalje nudi sumanutu vrednost, stabilnost i kvalitet.

Kad smo vec kod 13900k, Intel se nije oglasio krajem maja [kao sto su to najavili] oko problema sa nestabilnoscu i degradaciji tranzistora kod i9 procesora.

Proizvodjaci ploca su i dalje u mraku sta tacno da rade [intel im predlaze i default [125W] i recommended [253W] modove sto nema smisla], pa nije tesko izvuci od njih komentare na Computex-u.

Sa novim CODom koji će potencijalno biti do 300gb trebaće nam toliki diskovi :D

Sa druge strane ja se više pitam kada će cene opet krenuti na dole...

Pa automatski kad izađu ti masivni, spustiće se cena svim manjim...a što se tiče toga koliko su potrebni, prostora nikad dosta, poslužiće i za čuvanje raznih kolekcija...

“We already use AI for neural graphics, and we can generate pixels based off of few input pixels (Editor’s Note: that’s DLSS 2). We also generate frame between frames – not interpolation, but generation (Editor’s Note: that’s DLSS 3). In the future, we’ll even generate textures and objects, and the objects can be of lower quality and we can make them look better.”

Back
Top Bottom