• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Hardware General (vesti/konferencije/glasine)

"somehow", a graficka ima kubik zapremine :D

Uzeću neki i9 13th gen vremenom, ali ga neću klokovati, samo za gaming, nadam se da će biti dovoljan kuler koji trenutno imam

@2CR4ZY Za gaming ti ne treba i9, i7 13700K/14700k je i više nego dovoljan, ali se i oni dosta greju. U igrama ne toliko koliko kad se uposle sva jezgra u fulu. Taj kuler koji imaš bi za gaming mogao da posluži, ali baš tesno. Svakako u bios-u treba setovati sve power limite (PL1 i PL2). Ma, prodaj to dok još nešto vredi i pređi na AM5. ;)

Ne znam dal bi, recimo pogledas ova dva klipa i7 vs i9, velika je razlika u fps-u, doduse velika razlika je i u grafickoj, ali za RPSC3 je najbitniji procesor, graficka prakticno nikakvu razliku ne pravi, u sta sam se uverio kad sam presao sa 1080ti na 4080...

Dakle i7 daje tipa 48fps-a, a i9 daje tipa 70fps-a

Nemam pojma, ali sve ove igre mi ne rade kako treba na RPSC3, pa sam mislio da uzmem i9 i resim sve probleme, a ne da uzmem i7, pa da se pitam dal mi jos nesto nece raditi kako treba, a tu mislim na 60fps-a u 4K:

1717857509208.png

Jeste da nisu playable, ali ako i9 jede Infamous 2 bez problema, nadam se da ce tako biti i sa ostalima, nisam imao vremena sam da istrazim, ali verujem da je tako.

Zanimljivo mi je da je CPU usage u oba slučaja 40% i mnanji. Možda se RPCS3 ne snalazi sa BIG-LITTLE arhitekturom ili tolikim brojem jezgara?

Nisam hteo 12 seriju, planirao sam da uzmem i9-13900KF za 500e...
Taj i7 vidim da je oko 300 evra, ali dal je na nivou i9 13900KF... pod uslovom da se ne overklokuje, jer maticna mi ne podrzava klokovanje i necu se time baviti, dakle samo default vrednosti za oba procesora, kolika je razlika u brzini?

KF je nepotreban proizvod, ako vec hoces i9 uzmi obican K.

I uzmi najjaci cooler koji moze da ti stane u kuciste.

jer maticna mi ne podrzava klokovanje
Ja bih od Intela uzimao samo non-K/KF procesore. Razlog više jer nemaš OC ploču. Duplo manja 'base' potrošnja, odn. 40W manje u turbo-u. 13900 bi bio taman, a IGP je uvijek koristan prilikom zamjene ili testiranja grafičke.

Gledao sam i to, ali koja mi je poenta kad kosta isto... da kosta osetno manje, pa i da uzmem...
Jedino zbog te base potrosnje ako je tako...

ali ovako mozda nekad (u zivotu) uzmem plocu koja ce moci da se klokuje, pa bolje da cuci K u kucistu... glavolomka

Back
Top Bottom