• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Hardware General (vesti/konferencije/glasine)

Da li je za 85.000 dobar deal
7950x3d
Be Quiet Dark Rock Pro 5
KINGSTON FURY 64Gb White DDR5 6000MHz

Imam opciju da dam 3080 i 3070 za ovo pa s obzirom da imam vec sve, jedino bi plocu morao naknadno kupiti jer je moja stara Am4 platforma...mislim da ako ne menjam sad za ovako nesto, da u zivotu necu imati :)

Bice to lep skok sa 5600X, i onda si miran bas dugo. Na AM5 bi trebao stici jos Zen5 i Zen6 [koji bi navodno trebao da ima skroz drukciju arhitekturu, nema vise ovaj odvojen IO chiplet, bice potpuno novi active interposer], tako da ces imati i opciju za upgrade down the line.

Jedino ce biti problem ako sa Zen6 predju na DDR7, ali mislim da je to jos daleko.

Bice to lep skok sa 5600X, i onda si miran bas dugo. Na AM5 bi trebao stici jos Zen5 i Zen6 [koji bi navodno trebao da ima skroz drukciju arhitekturu, nema vise ovaj odvojen IO chiplet, bice potpuno novi active interposer], tako da ces imati i opciju za upgrade down the line.

Jedino ce biti problem ako sa Zen6 predju na DDR7, ali mislim da je to jos daleko.
I ja tako mislim, nemam u planu sigurno nista dirati bar 4 god. Vala i ovaj 5600X me je sluzio 3.5 god a kad sam ga kupovao mogao sam i jace nesto uzeti, bar 5800X neki pravi 8 core, ali ajde kao uzecu budzet klasu i nisam se pokajao ali nekako mi vise ne ide uz ove grafe koje sam imao Rtx 3090 pa sad i 4080...
Sa ovim delovima novim cu da "zaokruzim" konfiguraciju da sve bude u nekom nivou, mislim da ovaj proc nece gusiti u 1440p, rtx 4080... Sa 5600X sam poceo od Forze nove da primecujem da slabi

Misliš DDR6?
I ja tako mislim, nemam u planu sigurno nista dirati bar 4 god. Vala i ovaj 5600X me je sluzio 3.5 god a kad sam ga kupovao mogao sam i jace nesto uzeti, bar 5800X neki pravi 8 core, ali ajde kao uzecu budzet klasu i nisam se pokajao ali nekako mi vise ne ide uz ove grafe koje sam imao Rtx 3090 pa sad i 4080...
Sa ovim delovima novim cu da "zaokruzim" konfiguraciju da sve bude u nekom nivou, mislim da ovaj proc nece gusiti u 1440p, rtx 4080... Sa 5600X sam poceo od Forze nove da primecujem da slabi
Dobar je 5600(X), ali za 4080 je malo slab, a i ne ide GPU od 'iljadu evra i CPU od sto. ;)

+16% IPC je vise nego sto sam ocekivao, mada ta brojka se lako moze manipulisati jer proizvodjac sam bira koje aplikacije ce biti testirane. Videcemo kako ce X3D da ispadne za pola godine. Najbolja vest je da su produzili AM5 support sa 2025+ do 2027+, sto znaci i Zen6 ce biti podrzan na trenutnim plocama.

I na laptopovima su spremili dobre Stirx Point cipove, ali jos moramo da cekamo do oficijelne Strix Halo najave jer ce jedino tamo imati 256-bit wide interfejs. Za taj chip se nadam da ce da dodje u Steam Deck 2 [i konkurenciji].

edit-

Nvidia has announced today that it is making big advances in the RTX Remix world, advances that will open the tech up to allow modders unprecedented control over the whole technology. But the other side of this announcement is the release of an RTX Runtime SDK that will let the developers, or anyone with access to a game's rendering pipeline, integrate all of Remix's features in any game.

"Today we're announcing the next major step which is making RTX Remix a complete open platform," an Nvidia representative tells me in a pre-Computex briefing. "In June we will open source the RTX Remix Toolkit and this is the core Remix application used to author the mods and provide the AI textures.

"We are open sourcing our tools for the modding community so they can have more control over the technology."

But it's the second bit of this announcement that could have big ramifications for the modding community. "We will also release the RTX Remix Runtime SDK," I'm told, "so that will empower developers to integrate Remix Runtime into virtually any game or digital content creation tool where they have access to rendering data. This will also extend compatibility of Remix Runtime."

Last edited:
Ne znam da li ima neki region limit, al od sutra bi trebalo da mozemo da dobijemo 3 meseca PC gamepass-a free uz nvidia app ! Odlican bonus indeed. Ako bude radilo ovo na kraju cu ipak free odigrati D4 :D FU blizz no money from me :D

Here’s how to claim the PC Game Pass GeForce Reward. starting June 4th at 6am PT:

• Create an NVIDIA Account
  • If you created an account previously, head here and check you’re enrolled in GeForce Rewards
  • Download and install GeForce Experience or the NVIDIA app beta. Or alternatively access GeForce NOW Rewards and follow the steps listed at the link
  • Open either GeForce Experience or the NVIDIA app beta with a GeForce GTX 10 Series or newer desktop PC or laptop
  • Login to your NVIDIA Account within your chosen app
  • Click on the Redeem section
  • Select the PC Game Pass GeForce Reward, starting June 4th at 6am
  • Follow the on-screen instructions

5080 ce biti taman onliko brzi od 4080 da bi mogao da se prodaje u Kini gde je 4090 zabranjen.

Ne znam da li ima neki region limit, al od sutra bi trebalo da mozemo da dobijemo 3 meseca PC gamepass-a free uz nvidia app ! Odlican bonus indeed. Ako bude radilo ovo na kraju cu ipak free odigrati D4 :D FU blizz no money from me :D

Dobio i ja ovo 3 meseca gamepass, ako nekom treba ko nema nvidiju, neka cimne. Ne mogu se stackovati.

Back
Top Bottom