• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Hardware General (vesti/konferencije/glasine)

I ja se razmišljam da li da idem na LF III 360 AIO, dok su ove akcijske cene na njihovom sajtu. Ili opet na vazdušno...
Za trenutne i7 i i9 procesore slaba vajda od vazduha, jedino u igrama vazduh može da ih hendluje. Ipak 250+W (u full load-u) treba ohladiti. Razmatrao sam Thermalright Frost Spirit 140 V3 ili Phantom Spirit 120 Evo, ali mislim da bi LF III 360 (420 ne može u moje kućište) bio adekvatnije rešenje.

Last edited:
To što USB FLEŠ ima neki interfejs ne znači ništa. Jedini nand koji ide u njih je ispod praga za kineske ultra jeftine drajvove.

Hoćeš brzu USB memoriju? Strpaj neki nvme u USB kućište jer su se i specifično dizajnirani uređaji sa navodnim velikim brzinama i izdržljivosti crkavaju ko mušice.
Pola te ne razumem sta pises :D ali nije normalno da mi kopira sa nekad i ispod 1mb i to film od 20 i kusur gb pa mozes misliti koliko to traje, 3 sata otprilike :D
Ovo je Kingston Data Traveler 128gb, kupljen u prodavnici kod nas, i eto kako radi kao kur**on

ono sto sam ja iz licnog iskustva naucio je da ako kupim jeftin USB sa visokom kolicinom memorije kod nas u prodavnici, brzine transfera ce da budu bedne. oni malo skuplji sa istim kapacitetom su se pokazali malo bolje od tih najjeftinijih

ono sto sam ja iz licnog iskustva naucio je da ako kupim jeftin USB sa visokom kolicinom memorije kod nas u prodavnici, brzine transfera ce da budu bedne. oni malo skuplji sa istim kapacitetom su se pokazali malo bolje od tih najjeftinijih
Pa to. I sto kaze Corax, ovaj je bas Exodia shit

Šta to podrazumeva? Da se uređaji na USB portovima disconnectuju na sekund ili? To ne bih trpeo sigurno. :D
Otprilike, nekad na par sekundi, nekad moram ručno isključiti i uključiti uređaje, nekad se mora uraditi restart. Potraži malo, itekako je dokumentovan problem.

Pola te ne razumem sta pises :D ali nije normalno da mi kopira sa nekad i ispod 1mb i to film od 20 i kusur gb pa mozes misliti koliko to traje, 3 sata otprilike :D
Ovo je Kingston Data Traveler 128gb, kupljen u prodavnici kod nas, i eto kako radi kao kur**on
Mani se fleseva sto su ti rekli. Samo neki nvme u neki case sa alija i udri. Bg3 sam prebacio na eksterni pa sa eksternog na dek za manje od 10min. Cak je i opcija starog sata ssda sa sata na usb adapterom mnogo bolja.

Sent from my Samsung Galaxy Z Flip 5 using Tapatalk

Last edited:

Da povremeno padne i ispod 1mb/s je normalno ali bi trebalo da normalni radi na oko 5mb/s. Trebao mi je dvocifren broj sati da napunim 240gb onog najjeftinijeg Kingston Data Travelera. Ozbiljno, eksterni mehanički HDD je daleko brži.

Lično nemam ali sam koristio ovaj eksterni SSD od kolega i oni lete.

Ako se Gruji ne žuri, ja bi mu preporučio da sačeka Zen 5 procesore (Ryzen 9xxx serija) koji se očekuju već negde na leto..
U principu nije da trazi leba pa da moram odma sutra kupiti nove komponente ....
Bitno mmi je da kada ga sastavim ti kada ga neko sastavi posto ja jedino mogu da sastavim neko kupatilo ...Onda radi posao bar 5 god bez da stucne kao i ova konfiguracija koju vucem iz 2019 ili 20020 nemmam pojma tacno moram videti kada je instaliran windows onda sam kupio i komp,jel se moze videti kada je instaliran trenutni sistem na kompu?
Neko je spomenuo napajanje,mada iskreno posto graficku ne planiram skoro da kupiim mislim da ce ovo https://www.bcgroup-online.com/napajanja/gigabyte-gp_p550b-550w-napajanje-111023 koje sam prosle godine menjao biti zadoovoljavajuce...
Pustite čoveka. Ako mu je budžet 300e onda neka kupi novije, ako može polovno onda ekstra.

Samo prvo pitanje za tebe Grujo je koje napajanje imaš. Moraš da imaš osmopinsko napajanje za PCU na njemu u svakom slučaju. Četvoropinsko bi trebalo da radi ali u praksi to je manje verovatno a nikako stabilno
Inace resio sam da grunem ozbiljne pare za komp mozda i do 1000Evrica ali ce malko sacekati upgrade ako vredi po ovome stoje vetar napisao....Kada kazem 1000E mislim zajedno sa grafickom te racunam oko 60 crvenih procesor memorija i maticna i graficka drugih 60?
Verovatno cu preci na pc platformu za igranje jer ne vidim vise poentu konzola (xbox je davno zavrsio sa tim a sony je tesko razocarenje sa predajom svih svojih ipijeva na pc platformi...Plus oba kontrolera rade sa drajverima preko pc,a cak i haptik feedback koji je meni nista posebno isto kao i filmovi o dzems bondu otprilike...Ali eto i to radi tako da ne vidim poentu ps5 konzole pogotovo posle izjave da igre nece moci biti portovane na pc zbog njegovog ssd,a :D

U principu nije da trazi leba pa da moram odma sutra kupiti nove komponente ....
Bitno mmi je da kada ga sastavim ti kada ga neko sastavi posto ja jedino mogu da sastavim neko kupatilo ...Onda radi posao bar 5 god bez da stucne kao i ova konfiguracija koju vucem iz 2019 ili 20020 nemmam pojma tacno moram videti kada je instaliran windows onda sam kupio i komp,jel se moze videti kada je instaliran trenutni sistem na kompu?
Neko je spomenuo napajanje,mada iskreno posto graficku ne planiram skoro da kupiim mislim da ce ovo https://www.bcgroup-online.com/napajanja/gigabyte-gp_p550b-550w-napajanje-111023 koje sam prosle godine menjao biti zadoovoljavajuce...

Inace resio sam da grunem ozbiljne pare za komp mozda i do 1000Evrica ali ce malko sacekati upgrade ako vredi po ovome stoje vetar napisao....Kada kazem 1000E mislim zajedno sa grafickom te racunam oko 60 crvenih procesor memorija i maticna i graficka drugih 60?
Verovatno cu preci na pc platformu za igranje jer ne vidim vise poentu konzola (xbox je davno zavrsio sa tim a sony je tesko razocarenje sa predajom svih svojih ipijeva na pc platformi...Plus oba kontrolera rade sa drajverima preko pc,a cak i haptik feedback koji je meni nista posebno isto kao i filmovi o dzems bondu otprilike...Ali eto i to radi tako da ne vidim poentu ps5 konzole pogotovo posle izjave da igre nece moci biti portovane na pc zbog njegovog ssd,a :D

Gigabyte je nedavno imao veliki skandal sa činjenicom da su njihova napajanja spaljivala kompove kao i činjenicom da to nisu priznavali niti da su povukli dotična sa tržišta. Iskreno bežao bi od njih kao djavo od krsta.

Daleko pre bih uzeo čak i LC-Power nego Gigabyte napajanje. Ako hoćeš povoljno bolje baci pogled na neki CoolerMaster ili Corsair na primer. I preporučio bih ti, ako možeš da se ispružiš, da uzmeš makar 650W.

Da povremeno padne i ispod 1mb/s je normalno ali bi trebalo da normalni radi na oko 5mb/s. Trebao mi je dvocifren broj sati da napunim 240gb onog najjeftinijeg Kingston Data Travelera. Ozbiljno, eksterni mehanički HDD je daleko brži.

Lično nemam ali sam koristio ovaj eksterni SSD od kolega i oni lete.
Znaci ovom Traveleru je to normalan rad da pada ispod 1mb ..ehh bas je krs svetski.
Btw imam i externi Transcend 1tb HDD, jes da nije SSD ali stvarno fino radi i brzo kopira ali mi je nezgodan zbog kratkog kabela da ide iza tv-a, pa ga zato ne koristim kao storage za filmove

@CARNEX Ako sam dobro razumeo šta je @gruja33 napisao, rekao bih da je on već kupio to napajanje. U svakom slučaju isto nije naročitog kvaliteta i teško da će biti dovoljno za nove komponente kad ih bude kupio.
Grujo, savetujem ti da ga prodaš zajedno za trenutnim komponentama. Za hiljadu evrića možeš da sastaviš finu konfiguraciju, kao npr.: Ryzen 5 7600X, B650 matičnu, 2x16GB DDR5@6000MHz CL30, RX 7800 XT grafu, NVMe (preporuka za Kingston KC3000 1TB) i neko kvalitetno napajanje od najmanje 650W.

DLSS jos uvek kralj, al ovaj Intel upscale radi super, al na Intel kartama :D

Poor FSR :D Al dobro barem radi na svim kartama, free performance is free performance.

LoT7zRP.png

XeSS 1.3 kao i starije verzije rade i na drugim kartama. Na mojoj staroj 1080 Ti radi npr u Witcheru 3, samo se zamijeni dll fajl. Takođe neki od ovih modova (DLSStoFSR3 i sl) imaju opciju da koriste XeSS umjesto FSR 2 ili 3.

Radi niko nije napisao da ne radi, ali je razlika primetna izmedju tog xess sto radi svuda i ovog koji koristi AI na Intel kartama ;)
Al svakako je bolje od FSR to stoji :D

Kazu da radi i na deku i da je u horizonu bolje od fsr. Mada meni to sve skrnavljenje, native rez i manji detalji su bolja opcija.

nezgodan zbog kratkog kabela da ide iza tv-a, pa ga zato ne koristim kao storage za filmove
Ja sam to rešio tako što sam kupio drugi kabl za hard disk, pa umesto da stalno ubadam kabl u TV, ja bodem u hard a kabl stoji stalno ubodem u TV :D

Ja sam to rešio tako što sam kupio drugi kabl za hard disk, pa umesto da stalno ubadam kabl u TV, ja bodem u hard a kabl stoji stalno ubodem u TV :D
Pa to, jednostavno a bolje resenje. Specifican ide ulaz u taj prenosni hdd, moram videti bas takav ali duzi

Usb 3 micro ako moram da pogadjam.

Back
Top Bottom