• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Hardware General (vesti/konferencije/glasine)

Pratiš li Dajharde koliko AMD radi rebranding APU-a u svim segmentima?

Jel moguce da ovo jos uvek traje i sta je sad razlog, drugi kraj sto ide u napajanje nije utaknut do kraja, ovo je vec smesno
Twister pripazi se, ti bese imas sad Fsp Hydro jel? :)

APU-ovi navodno"moraju" da se izdaju svake godine kao da su novi, laptop proizvodjaci zahtevaju da svake godine dobiju nova imena chipova.

Ove godine ce makar Strix biti nestandardno velika izmena, AMD pravi chipove sa 8 i cak 16 Zen5 CPU core-ova, 256-bit memory interfejs, i nekoliko modela koji ce imati 20 do 40 RDNA4 CU-ova. Ladno ce moci da naprave laptopove koji imaju 256GB ili cak vise RAM-a. Plus, memory bandwith je glavni ubica performansi u prenosnim PC konzolama [Steam Deck, Ally i sl]. 256bit memory interfejs ce najzad otkljucati veci tier performansi kojeg nismo dobili sa Z1 i slicnim derivatima [128bit konekcija ih ubija].

Ali vec sledece godine ce sigurno krenuti rebrandovi, malo bolje binovanje uz minimalno bolje performanse, i eto novog imena za chip.

Twister pripazi se, ti bese imas sad Fsp Hydro jel? :)
Da, ali Hydro serija ima dosta modela, a u članku ne piše koji je u pitanju, niti snaga (što je bitan podatak), ali liči mi na G Pro koje imam. U svakom slučaju, ko zna šta je prouzrokovalo da se istope konenktori na obe strane, a verujem da bi moglo da se desi (i dešavalo se) i na napajanju nekog drugog proizvođača.

Last edited:
Pa i rekli su već, svalili su krivicu na proizvođače matičnih ploča, jer se nisu držali preporučenih podešavanja...
Ja sam stekao utisak da momci iz hardware unboxed smatraju da je na Intel-u krivica, jer ne regulisu dovoljno ostro sta proizvodjaci maticnih ploca rade.

Fino izgleda, ali to je bez ijednog AI-a. Pitanje je koliko ima objekata na koje utice fizika. Slabiji bi bio framerate u pravoj igri...

Kao što je od ranije i najavljeno

Dzaba stara istorija kada sada svaki jak cip ide profi kupcima koji placaju 10x vecu cenu za AI rad.

Hoce li sada taj AI rad da pravi opet iste probleme sa 5xxx serijom kao sto su majneri radili sa 3xxx? Ili se to odnosi samo na najjace modele 5090?
Planiram prelaz sa 3080 na 5080 ako opet ne ode na 2+k eura.

Last edited:
Hoce li sada taj AI rad da pravi opet iste probleme sa 5xxx serijom kao sto su majneri radili sa 3xxx? Ili se to odnosi samo na najjace modele 5090?
Planiram prelaz sa 3080 na 5080 ako opet ne ode na 2+k eura.
Nece bio je tu i kad je izlazila serija 4xxx.

Back
Top Bottom