• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Hardware General (vesti/konferencije/glasine)

Jel imate neke kulere jeftine a proverene, 120mm? Treba drugaru pa ne znam šta da mu preporučim. Moj neki savet je oduvek bio uzmi 30 40% skuplje od najjeftinijih (jer brzo ode lager pa postanu bučni) i nemaš greške. Ali možda ovde neko ima neka provereno dobra iskustva sa nekm brendovima. Dakle akcenat da bude na ceni. Idealno bi bilo da nema nikakav RGB ali znam da previše tražim 😄

View attachment 13047

1124e first day cena kod nas

Kad kupuješ? :sneaky: Mislim da je sad neka realna cena korišćene 4080 oko 900€, što bi bila dobra cena za takav GPU. Nova 4070 Super je ajd' da kažemo 700€ (10-20€ je manje, ali ajd' sad), a za tih ~200€ (iliti 30% više) se dobija 35-40% brži GPU.
Jel imate neke kulere jeftine a proverene, 120mm? Treba drugaru pa ne znam šta da mu preporučim. Moj neki savet je oduvek bio uzmi 30 40% skuplje od najjeftinijih (jer brzo ode lager pa postanu bučni) i nemaš greške. Ali možda ovde neko ima neka provereno dobra iskustva sa nekm brendovima. Dakle akcenat da bude na ceni. Idealno bi bilo da nema nikakav RGB ali znam da previše tražim 😄
ID-Cooling ima dobre, a povoljne kulere. Ja imam SE-226-XT, on je oko 40€ preko "Mađara", ili SE-206-XT (~35€) i SE-225-XT (~43€).

Ja imam ovakav, samo u beloj boji, vrhunski je za te pare, proglasen u vecini medija kao najbolji u toj cenovnoj klasi - https://www.kupujemprodajem.com/kom...=social_share&utm_term=link&utm_content=oglas
Imas i jeftiniji, da nije Duo, par stepeni vise, ali ne oseti se...
Kad kupuješ? :sneaky: Mislim da je sad neka realna cena korišćene 4080 oko 900€, što bi bila dobra cena za takav GPU. Nova 4070 Super je ajd' da kažemo 700€ (10-20€ je manje, ali ajd' sad), a za tih ~200€ (iliti 30% više) se dobija 35-40% brži GPU.
Moja procena je oduvek bila tokom marta, ali ako se cene unormalne i pre toga, onda cu da skocim na nju, cim se to desi :D

Odustao sam od 4070 Ti Super, jer ipak nije donela one performanse koje su svi ocekivali, a jos vise posustaje u 4K (nije mi svejedno 45 fps vs 60 fps), a ja kako planiram da igram iskljucio u 4K, izbor je ipak pao na 4080, sad imam 1080 Ti i to je takva zivotinja od kartice, realno ne bih morao jos ni da je menjam, ali ajde da zavrsim sa tim, nego navikao sam se to na to xx80 u nazivu, pa ne bih isao ispod toga, iako su cene van pameti...

Uzecu ili obican 4080, ili Super, obican je sad trenutno 1120e, ali pojavom Super verzije, ocekujem da obican padne na 1000e, pa mozda cak i jeftinije, da rasprodaju zalihe... a kao sto rekoh, ocekujem da 4080 Super tokom marta najkasnije bude po MSRP ceni od 1050e, mada bilo bi lepo da bude i nize... jer ako se ni obican 4080 nije prodavao za 1120e, ne vidim kako ce Super, koji je samo 3% brzi... tako da ocekujem da im pada cena zasigurno.

Uzeo bih najpre Asus TUF ako bude za normalnu cenu, ako ne, onda ce ici MSI sa 3 venta, pretpostavljam da njihov 4080 nema problema sa bios-om, kao sto je imao 4070 Ti Super.

Sve u svemu (zacin C) onaj ko je uzeo 4080 za 900e (oni novi, bez garancije) pre godinu dana, taj je najbolje prosao @Snake1989

Last edited:
Ne znam da li je mozda mislio na ventilatore, ne konkretne hladnjake? Bench voli Arctic Cooling ventove. Imali su tu osobenost da se na ~900RPM cuje vise nego na max broju obrtaja. Sad imaju novu seriju koja nema te bojke, ali je i blago skuplja. Ja za sebe koristim BeQuiet ventove, ali samo ove skuplje, ne znam kakvi su jeftiniji(predpostavljam da ne mogu da budu, u najgorem slucaju u klasi kao Arctic ventovi), mada opet, ni to ne mogu da nazovem jeftino. Nekad davno je zlatni standard na benchu bio Scythe Gentle Typhoon, mada ih vise nema toliko kod nas.

Ne znam da li je mozda mislio na ventilatore, ne konkretne hladnjake? Bench voli Arctic Cooling ventove. Imali su tu osobenost da se na ~900RPM cuje vise nego na max broju obrtaja. Sad imaju novu seriju koja nema te bojke, ali je i blago skuplja. Ja za sebe koristim BeQuiet ventove, ali samo ove skuplje, ne znam kakvi su jeftiniji(predpostavljam da ne mogu da budu, u najgorem slucaju u klasi kao Arctic ventovi), mada opet, ni to ne mogu da nazovem jeftino. Nekad davno je zlatni standard na benchu bio Scythe Gentle Typhoon, mada ih vise nema toliko kod nas.
Arctic ventovi su sve samo ne loši, lagano izlaze na crtu BeQ modelima, a pritom su dosta jeftiniji jer, well, nemaju BeQ brending, a kvalitet im svakako ne manjka.

Arctic ventovi su sve samo ne loši, lagano izlaze na crtu BeQ modelima, a pritom su dosta jeftiniji jer, well, nemaju BeQ brending, a kvalitet im svakako ne manjka.
Hahhaha, ajde da se slozimo da se ne slazemo.

Hladnjak + ventilator = cooler

Pre bih rekao da je hladnjak Srpski orevid reci cooler. Takodje, imamo pasivne coolere kojima ne treba ventilator.

To nisu pasivni cooleri - nema sta da duva - da hladi. Nego su (pasivni) hladnjaci koji rasporedjuju-sire-...-apsorbuju toplotu.

Back
Top Bottom