• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Hardware General (vesti/konferencije/glasine)

atzeiw.jpg

dioegh.png

Najskuplji xx70 GPU do sad koji je pritom i sporiji od 80 serije iz prethodne generacije, bravo Nvidia! 👏 The way it’s not meant to be played. 🙄 Ali za max. 500€ bi (IMO) bio dobar dil.

Last edited:
Meni je mnogo veci problem to sto je 4070 skoro neupotrebljiv u 4K, kao i za Path Tracing, tako da cu ja uzeti 4080 ili polovnu 3090.

Meni je mnogo veci problem to sto je 4070 skoro neupotrebljiv u 4K, kao i za Path Tracing, tako da cu ja uzeti 4080 ili polovnu 3090.

Ja se sit naigrao u 4k sa 3080.

Sent from my Galaxy Z Flip 3 using Tapatalk

Pa jesi do sad, a od sad... pusti klip i sve ce ti biti jasno...
Zaboravi na 4K, osim ako nisi spreman da spustas detalje... ili ako ti ne smeta da budes ispod 60 fps-a...

3090 je dobra karta ali mislim da je 4070 Ti i gledano sve iz 4000 serije bolje od nje. Furuna je, trosi ko luda, ove sve iz 4000 serije imaju dlss3 da guraju lazne frejmove i mislim da su daleko bolja kupovina. A 3090 drzi cenu i dalje vidim,mislim da nije isplativa. Pre bih isao i na mid range kartu iz novije gen nego na stari flagship.

Pa da, ali ima i taj faktor 12 vs 24 video rama.
Ako hoćeš future proof, od nove serije mora makar 4080 pošto ima makar 16gb.
Polovan 3090 ima za 580e, a 4070Ti je 830e...

Pa da, ali ima i taj faktor 12 vs 24 video rama.
Ako hoćeš future proof, od nove serije mora makar 4080 pošto ima makar 16gb.
Polovan 3090 ima za 580e, a 4070Ti je 830e...

Veruj mi da ne zelis te izradjene 3090 koje su kopale non stop i kojima je bog zna ko menjao kineske padove, a verujem da je takvih kartica 90% na KP. Novo je novo, brza, efikasnija kartica, future proof zbog dlss3 i nadolazecih igara..ne bih razmisljao ni tren polovna 3090 vs nova 4070ti

Veruj mi da ne zelis te izradjene 3090 koje su kopale non stop i kojima je bog zna ko menjao kineske padove, a verujem da je takvih kartica 90% na KP. Novo je novo, brza, efikasnija kartica, future proof zbog dlss3 i nadolazecih igara..ne bih razmisljao ni tren polovna 3090 vs nova 4070ti
Iskreno ja se ne bih slozio da moze da postoji vise future proof sve je postalo danas je vrh a sutra "krs"kad izadje dls4 na 5000 serijom dlss3 ce biti ko sad dlss 2 jer sve novo sto izlazli bice zahtevnije a naravno starije igre tipa iz ove god i sledece radice top sa dlss3..moje misljenje da 3090 koju i sam imam odlicna kupovina nisam bas za polovne od ne poznatih ali od nekog koga poznajes kako ju je koristio mozes slobodno

ima da se nadju nove 3090 kartice na kp, zatvorena kutija, naravno bez garancije.

Jel neko stvarno koristi dlss na skupim kartama i zasto?

Jel neko stvarno koristi dlss na skupim kartama i zasto?

zasto ne bi koristio neko dlss 2 ili 3 kad dobijas free fps a slika/grafika u 4k ili ista ili za nijansu losija a ta nijansa se i ne primeti..mada ovo je bitno za ljude koji imaju monitor sa vise hz od 60 za ljude koji imaju 60hz monitor sa jakim novim grafickama 30 i 40serija njima i ne treba dlss jer lako dostignu 60fps i bez toga

Ima par igara gde DLSS izgleda lepse od native rezolucije, ja palim DLSS samo kad divljam u 6k rezoluciji preko DLDSR-a makar za sada dok traje ovaj cross gen cirkus. Doduse za pathtraced igre poput Portala RTX i Cyberpunka 2077 dlss je mandatory al to su ionako experimentalni modovi.

Back
Top Bottom