Nikad nisam gotivio AMD CPU, samo GPU i to samo zbog cena, a ovo sto sam uzeo je bilo ultra povoljno.
Takodje, sad su AMD i NVIDIA izjednaceni po cenama, i onda naravno dajem prednost zelenima... kao sto sam vec jednom objasnio, jedini razlog zasto navijam za AMD GPU jeste kako bi NVIDIA snizila cene, naravno da su zeleni bolji po tehnologiji i perfu, efikasnosti, svemu... stvarno ne znam sta je AMD-u sad da drzi podjednake cene ko NVIDIA...
a grafu sada necu uzeti u skorije vreme, iako mi sad tu stoje pare... cekao sam bio da se spuste cene i da izadju 4070 i 4060, koje ce uticati na cene...
medjutim, iskocio mi 1080Ti veoma povoljno i sad jos vise igara mogu da predjem, pre nego sto budem imao potrebe za novom, jacom grafickom...
Dakle sad prelazim Zeldu, pa trebam da predjem RDR 1, pa onda sve PS3 hitove, pa onda silan PC backlog, koji moze dobro da radi na 1080Ti, a ima ih dosta i koje ne podrzavaju ray trace, jer to cuvam za novu kartu... tako da ne verujem da cu bar godinu dana uzimati novu graficku, a tada ce biti da se uzme 4080 za tipa 700 - 800 evra i tu mislim nov sa garancijom, ne oni sto se sad mogu uzeti za 950e bez garancije, no verujem da su i oni ok.
Ako ne bude 4080 za te pare, onda ce pasti polovan 3090, koji vec sad ima za 600e, a tad ce biti fazon oko 400e, uglavnom nema zime za mene...
Vise me brine nabavka 4K monitora, jer tu su cene da se useres... ako oces oled, idu cene i preko 2.000e, a obican IPS 4K 144HZ je preko 1000e, uglavnom, jezivo...