• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Hardware General (vesti/konferencije/glasine)

Sta znam, bas sam video razliku gde god sam probao. Lg c1 55" sa 2.5m i 3080. Radije bih native i 60fps nego 120 sa dlssom. Ali opet, pre bih 80 na suvo nego 40 sa rt-om. Mozda sam staromodan ali dlss mi bas nije killer app.

Sent from my Galaxy Z Flip 3 using Tapatalk

Neretko DLSS nadjaca native jer je default AA [TAA] los.

Sta znam, bas sam video razliku gde god sam probao. Lg c1 55" sa 2.5m i 3080. Radije bih native i 60fps nego 120 sa dlssom. Ali opet, pre bih 80 na suvo nego 40 sa rt-om. Mozda sam staromodan ali dlss mi bas nije killer app.

ma koju modernu igru možeš da guraš 4k60 native sa full detaljima ili ne daj bože ray tracingom? :)
mislim, može 4090...

Pa ako smatraš Cyberpunk modernom igrom 3080 može da tera 4k 60 sa tim da se 3-4 stvari (po DF preporuci) smanje da ne budu na max. Sa RT nema teorije naravno.

Rdr2 (jedva ali moze), quarry, oba spideya, hogwarts kad ne baguje, returnal je isto blizu, alan wake remaster, hellblade...

To je sto mi sad pada napamet, neku sam sigurno preskocio.

Moguce da je nesto od ovih gore 50 i neki umesto 60, zato je tu gsync.

znači u realnosti stabilan fps not attainable.
da ne pričam što gubiš nextgen grafiku i mogućnost guranja RT samo zbog doživljaja ps4 pro grafike u nativnoj rezoluciji.

does not compute :D

Da je jeftinije, 8GB rama bi moglo da prodje.

Cudno je sto AMD bas miruje od 7900XTX/XT launcha, evo vec pola godine skoro proslo i jos nisu izbacili ni 78xx seriju.

CATL najavio da kreću sa masovnom proizvodnjom baterija koje imaju 500Wh po kg. 🧐
Tesline baterije navodno su top tier na tržištu a one imaju 272-296 Wh/kg, a ovo je dakle 500Wh. A sigurno će doći još unapređenja u godinama koje dolaze.
Mask kaže da baterije za avione se isplate (postaju zanimljive) od 400Wh/kg.

U svakom slučaju, napokon da se dogodi ovako neki veliki skok (ako je tačno ovo) u industriji i tehnologiji proizvodnje baterija. Mislim da sa ovim, električna vozila, uređaji i sav hardver koji zavisi od baterija može imati pravu malu revoluciju.

edit*

Notably missing from the release:

- cost?
- what new chemicals are involved and what is the environmental impact?
- how many cycles can the new battery take?
- volume? (density is always shown as weight/mass, it's not the only thing that matters)?
- how does it behave under environmental changes (temp / pressure / etc ...)

Last edited:
Neka bude i 350Wh po kg za masovnu upotrebu u skorije vreme pa će biti sjajno.

Daj samo nesto da se ugura u mobilni pre svega, mada bilo bi mega korisno i za svaku bezicnu periferiju... doduse tastature i misevi vec sad dugo traju, ali recimo za slusalice i tako nesto sto vuce vise struje...

Ima i prototipova koji guraju 1200 Wh/kg, ali oni su daleko od masovne proizvodnje. Amperius ce krenuti "uskoro" sa 500 wh/kg za avio industriju, njihova baterija je za razliku od CATL-a prosla kroz ozbiljno testiranje. Kinezi nisu dali detalje, samo su unveilovali novi brend baterije sad na njihovom sajmu automobila.

Svi idu na neku varijaciju pravljenja mikro-struktura da bi povecala povrsina na koju se Li moze nakaciti, uz dodatni tech da se baterija ne naduvava tokom punjenja.

''Multiple reports of Ryzen processors burning out have burst onto the internet over the last few days. The damaged chips have not only bulged out and overheated to the point they have become desoldered, but they have also done significant damage to the motherboards they are installed in. Multiple reports of Ryzen processors burning out have burst onto the internet over the last few days. The damaged chips have not only bulged out and overheated to the point they have become desoldered, but they have also done significant damage to the motherboards they are installed in.

Impacts all motherboard makers and all Ryzen 7000 chips.''

Asus se oglasio

pM358j6.jpg

Back
Top Bottom