• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 Gran Turismo 7

Sve staze iz Sporta su tu, to što stoji samo tačka znači da nije otključana u tom save fajlu.

Slika u velikoj rezoluciji, ima ravno 400 kola tako da nisu svi, pa gledajte šta ima :D

rkoDYCS.jpeg

Last edited:
U GT 6, ali tamo je relativno lako jer nema puno grinda i samo je jedan challenge za S licencu bio stvarno težak (Veyron na Ascari stazi).

U GT 5 nisam mogao da uzmem zlato na Suzuki i Nurburgringu u Vettelovom challengeu sa Red Bullom, ne znam da li je to uopšte moguće na gamepadu.

Ne znam u kom ćošku, ali naravno da je radila gumica da se uzme exp. Ipak, 99% posla sam obavio ja 😁

Sto mrzim trofeje gde ima bezmnog grida zato vrlo retko jurim platinu. Uopste ne obaracam paznju na trofeje tokom igranja. Kada zavrsim igru pogledam sta imam pa oko je ostalo par njih i ako ne iziskuju puno vremena odradim platinu ako vidim da treba grida i ne pokusavam.

Zato se divim ljudima koji imaju zivaca i volje za ovako nesto. Svaka cast hyperion.
Covek ima takva vremena na gamepadu da je to suludo. Ja licno nisam mogao da mu pridjm na sekundu i po dve na ni jednoj stazi gde znam koje mu je vreme a smatram sebe odlicnim vozacom sto se gamepada tice. Jos jednom svaka cast i kapa dole.

Meni u početku nije bila namera da jurim platinu, pogotovo kada sam video da treba ostvariti 91 pobedu i 65 pol pozicija online, pa sam igrao opušteno, ali kako je vreme prolazilo i kako sam nizao pobede, uvideo sam da nije nemoguće i da samo treba da nastavim da igram kao i do tad. Trebalo mi je nešto više od 350 trka da ostvarim to. Onda kada sam nakupio pobede, ostale su još neke gluposti, tipa da skupim ne znam kolko poena u driftu, napravim 100 slika itd., što sam lako obavio, sve dok nije ostao ovaj sa debilnim grindom. I onda sam se zainatio, jer neću da mi fali jedan glupi trofej, kada sam već ove najteže osvojio. Izračunao sam da mi treba 2-3 nedelje da ostavim konzolu da preko noći grinduje experience na Blue Moon Bay-u, i eto.
Ali moram reći da je sumanuto da traže ovoliku količinu epx poena. Pogotovo zato što za online trke, koje bi trebalo da budu fokus cele igre, dobijaš mizernu količinu, čak i kada pobediš. Sad ću da lupim broj, ali iznenadio bih se ako online trke čine više od 10% ukupnog broja exp poena koje sam na kraju skupio. Isto važi i za kredite.

Kad si već kod vremena, sad sam ponovo uzeo Circuit Experience da vozim, da postavim nova vremena pošto su mi se stara u međuvremenu obrisala sa leaderboarda jer je menjana fizika. Ali su mi gore pored medalja ostala zabeležena stara, pa sad kako postavim novo, vidim koliko sam napredovao u poslednje 4 godine, brži sam i po nekoliko sekundi u zavisnosti od staze 😁
Još ću malo online da se igram, da probam da dođem do 100 pobeda, i GT Sport može da se penzioniše.

Last edited:
Sa ovim se ne bi slozio, DriveClub po meni i dalje ima bolju kisu.

DC je ne samo imao bas jaku kisu, vec i opciju da u planinskim stazama izadjes iz kisnog oblaka u suncane delove staze. :D

Jbt kako dobro izgleda ova igra sta je to?Ps4 ili ps5?

To je los snimak igre sa base PS4-a. Igra inace nije ni dobila Pro patch.

Steta sto je igra imala los launch, jako je kasnila, i kada je izasla nije imala sve sto su obecali ranije. Weather patch je izasao dosta posle premijere, onda sam i ja uzeo igru i odusevio se. Izgradila je oko sebe community koji ju je bas redovno igrao, ali posle par godina [i stotinu velikih popusta] igra je ostala bez MP servera. Sada je offline experience, ali ima ogromnu kampanju sa par stotina mini-izazova [trke, time trial, i sl]. Prosirena je sa gomilom odlicnih DLC paketa, spinoff igrom sa motorima, kao i zasebnom VR igrom. Sto se zanra tice, u pitanju je "simcade", arkadna igra koja pokusava malo da emulira simulacije.

Moram da kazem da ko sada kupi DriveCLub na disku dobija samo osnovnu verziju igre bez DLC-ova, motora i ostalih dodataka i te stvari je nemoguce skinuti legalnim putem preko PSN-a.

@s_hyperion
Ma taj trofej sa gridom je dosadan ali dobiti onaj za 91 pobedu online sa gamepadom je za postovanje. Uspeo sam da pobedim par puta ali kada se potrevi iole dobar vozac sa volanom veoma ga je tesko pobediti gamepadom. Vec u prvom krugu provalis koliko protivnika koristi volan i koliko su dobri. Pa kad shvatis da nemas sanse za pobedu bude malo frustrirajuce.

A ko je kupio Driveclub i Season Pass, trebalo bi da može i sada da instalira igru i sve DLC-ove, zar ne?

Kupio sam Driveclub, Season pass i Driveclub VR još 2017., ali ih nikad nisam igrao. Nikako da stignu na red. :)

Moram da kazem da ko sada kupi DriveCLub na disku dobija samo osnovnu verziju igre bez DLC-ova, motora i ostalih dodataka i te stvari je nemoguce skinuti legalnim putem preko PSN-a.

@s_hyperion
Ma taj trofej sa gridom je dosadan ali dobiti onaj za 91 pobedu online sa gamepadom je za postovanje. Uspeo sam da pobedim par puta ali kada se potrevi iole dobar vozac sa volanom veoma ga je tesko pobediti gamepadom. Vec u prvom krugu provalis koliko protivnika koristi volan i koliko su dobri. Pa kad shvatis da nemas sanse za pobedu bude malo frustrirajuce.
Nabavii sam disk rekordnom brzinom iz obliznjeg sela, jedino me zanima dal na ovoj verziji ima taj dlc tj jel bas cezan za psn ili mozda ima ovde posto je ovo neka posebna edicija sto sam ja pazario(inace uzeo sam igru ultra povoljno 700din)
Kontam zasto igra izgkeda brutalno, majstori iz evolutiona i motorstorm... Samo mi nije jasno kako mi je primakao ovaj naslov?
9a029a79a8fe1d8c132b5f294fcbcb39.jpg

Послато са WP5 Pro помоћу Тапатока

DLC za Driveclub više nikako ne može da se nabavi legalno. Ko ima kupljeno, uvek može da skine.

A gtplanet se potrudio da napravi listu novih automobila.

Automobili koji nisu bili u Sportu, ali su bili u prethodnim igrama:
  • Alfa Romeo 155 2.5 V6 TI 1993
  • Alfa Romeo 8C Competizione 2008
  • Amuse NISMO 380RS SuperLeggera 2008
  • Autobianchi A112 Abarth 1979
  • BMW McLaren F1 GTR Race Car 1997
  • Chaparral 2J 1970
  • Chevrolet Corvette (C3) Stingray L46 350 1969
  • Chevrolet Corvette (C4) ZR-1 1990
  • Chevrolet Corvette (C6) ZR1 2009
  • DMC Delorean DMC-12 2004
  • Ferrari F430 2006
  • Ford GT LM Race Car Spec II
  • Honda Civic (EK9) Type R 1999
  • Honda Integra DC2 Type R 1995
  • Lamborghini Murcielago LP640 2009
  • Mercedes 300 SL Coupe 1954
  • Mercedes CLK LM 1998
  • Mitsubishi Lancer Evolution V GSR 1998
  • Mitsubishi Lancer Evolution VI Tommi Makinen Edition 1999
  • Nissan 370Z 2008
  • Nissan Fairlady Z (S30) 240ZG 1971
  • Nissan SilEighty 1998
  • Nissan Silvia S13 Qs 1988
  • Nissan Silvia S15 Spec R Aero 2002
  • Nissan Skyline KPGC10 GT-R 1971
  • Nissan Skyline R34 GT-R GT500 1999
  • Peugeot 205 T16 Evolution II Rally Car 1986
  • Plymouth Superbird 1970
  • Renault 5 Turbo 1981
  • Toyota Aqua S 2011
  • Toyota Prius G 2009
  • Toyota Sprinter Trueno Shuichi Shigeno Edition 2000
  • Toyota Supra GT500 1997
  • Volkswagen Scirocco R 2010

Automobili koji su novi u serijalu:
  • Abarth 695 1964
  • Alfa Romeo 8C 2900B Lungo Berlinetta 1937
  • Alpine A220 1968
  • Aston Martin DB5 1964
  • Audi R8 GT3 LMS Evo 2019
  • BAC Mono 2011
  • BMW 3.0 CSL 1972
  • BMW 3.0 CSL 1973
  • BMW M3 1989
  • De Tomaso Mangusta 1969
  • Ferrari 308 GTB 1976
  • Ferrari 500 Mondial Pinin Farina Coupe 1954
  • Ferrari F8 Tributo 2020
  • Ferrari F12berlinetta 2013
  • Ferrari FXX K 2014
  • Ferrari Testarossa 1991
  • Ford Focus RS 2018
  • Ford GT LM GTE 2018
  • Ford Mustang Boss 429 1969
  • Ford Mustang Shelby GT350R 2016
  • Genesis G70 GR4
  • Genesis X GR3
  • Genesis Vision Gran Turismo
  • Honda Civic (EK9) Type R Touring Car 1999
  • Honda Civic (FK8) Type R 2020
  • Jaguar Vision GT SV 2021
  • Jeep Willys MB 1945
  • Lamborghini “Lambo V12” Vision GT 2019
  • Mazda RX-8 Spirit R 2012
  • Mazda RX-Vision Concept 2016
  • Mercedes 300SL W194 1952
  • Mercedes AMG GT R 2017
  • Mercedes AMG C63S Coupe 2017
  • Mercedes S Barker Tourer 1929
  • Nissan Fairlady Z (S30) Z432 1970
  • Nissan Silvia S15 Touring Car
  • Porsche 356 A/1500 GS Carrera 1956
  • Porsche 911 964 Carrera RS 1992
  • Porsche 911 993 Carrera RS 1995
  • Porsche 911 996 GT1 Strassenversion 1997
  • Porsche 917K 1970
  • Porsche 917 Living Legend 2013
  • Porsche Carrera GT 2003
  • Porsche Spyder Type 550/1500 RS 1955
  • Porsche Vision Gran Turismo
  • Radical SR3 SL 2011
  • Subaru BRZ STI Sport 2018
  • Suzuki Swift Sport 2017
  • Suzuki Swift Sport Touring Car 2017
  • Volkswagen Polo GTI 2014

Last edited:
Na zalost grujo mislim da ta disk verzija ima samo nekoliko dodatnih automobila i jos par sitnica u odnosu na standardnu.

Porsche 917K 1970 uf ovo ce biti zanimljivo voziti legendaran automobil.

Juče je izašao info u vezi ovog AI projekta, tek sam sad stigao sve da pogledam. Očekivano, koristili su neuronske mreže. Vrlo zanimljive stvari, a to što su uspeli da da dobiju cover story za Nature magazin daje jak legitimitet celom projektu. Ovo je skoro pa Deepmind momenat za simulacije vožnje.

nature-magazine-gran-turismo-sophy-cover.jpg

Ovde su snimci nekoliko trka i time triala protiv pravih vozača:

U time trialu je AI apsolutno neprikosnoven. Nučio je da maksimalno zloupotrebljava ivičnjake kao što rade i pravi vozači, ali ide i korak dalje i koristi baš lude teknike da sačuva brzinu kroz krivinu onako kako pravi vozači prosto ne mogu da izvedu. Ono što je mnogo impresivnije je što ume realistično da se trka. Bori se za poziciju sa unutrašnje strane krivine, ume da pretekne sa spoljne strane i uz to uspeva da izbegne incidente.
Za real life test, organizovali su mini šampionat od tri trke gde su se četiri AI-a trkala protiv četiri vrhunska GT Sport vozača iz Japana. U prvom šampionatu AI je pobedio na 2 od 3 trke, ali su izgubili po ukupnom zbiru poena. U drugom šampionatu su nasvirali agresivnost, pa su branili pozicije na stazi i divebombovali na Verštapenovski način, i na kraju pobedili sa vrlo ubedljivom razlikom

Ima tu mesta za napredak, jer je nekada cilj AI-u da što brže prođe kroz krivinu, iako je nekad potrebno žrtvovati brzinu kroz krivinu da bi postigao veću brzinu na predstojećem pravcu. Nekada ne umeju da maksimalno iskoriste slipstream ili neobjašnjivo na kratko puste gas. U drugom šampionatu su bili i previše agresivni.

What really stands out is GT Sophy's performance against human drivers in a head-to-head competition. Far from using a lap-time advantage to outlast opponents, GT Sophy simply outraces them. Through the training process, GT Sophy learnt to take different lines through the corners in response to different conditions. In one case, two human drivers attempted to block the preferred path of two GT Sophy cars, yet the AI succeeded in finding two different trajectories that overcame this block and allowed the AI's cars to pass.

d41586-022-00304-2_20106388.png

Neural-network drivers outperform human players. Wurman et al. report a neural-network algorithm — called GT Sophy — that is capable of winning against the best human players of the video game Gran Turismo. When two human drivers attempted to block the preferred path of two GT Sophy cars, the algorithm found two ways to overtake them.

Na kraju, rečeno je da će ovaj AI u budućnosti biti ubačen u GT 7. Naravno, nije cilj da se u igru ubaci nepobedivi AI, već da se ponaša kao pravi vozač koji će da se bori za poziciju, pametno menja linije u zavisnosti od situacije na stazi, čuva gume kada je potrebno, kao i da pogreši ponekad.
Mada mogu da zamislim da kasnije ubace neki special event tipa "beat Sophy", za hardcore ludake :LOL:

They are happy. Native 4K+temporal AA.

Gameplay je smooth 60, replays have drops. Videcemo kako ce ispasti u finalnoj verziji igre, da li ce ponuditi i non-raytraced replay-ove.

Back
Top Bottom