• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 Gran Turismo 7

Pacific Coast Highway 😀

edmOM9J.png

Novi automobili:
- Audi RS 5 Turbo DTM '19
- Mazda 3 X Burgundy Selection '19
- Porsche 959 '87 (Available for purchase at Legend Cars beginning March 30)
- Porsche Carrera GTS (904) '64 (Available for purchase at Legend Cars beginning March 30)
- Toyota Alphard Executive Lounge '18

959 je legenda, najbrži automobil svog vremena i jedan od najinovativnijih.

Što se Toyote tiče...

Nove staze (tj. layouts):

- Nürburgring Endurance
- Nürburgring Sprint

Skraćena verzija GP staze koja se posle 4. krivine spaja sa pravcem pred šikanu. Bila je u GT 6.

Ja sam nešto malo igrao, ali deluje mi da zbog promena u fizici sad ima manje prijanjanja kad se izlazi iz sporih krivina. Par puta mi je malo falilo da se zavrtim ko Fetel :)
Inače, ovaj Audi DTM je super.

Pošto povremeno sa Mazdom 787B grindujem Sardegna WTC 800 event (oko 725k na 25 minuta sa garantovanim clean race bonusom čak i ako se skršiš), primetio sam da su racing hard gume sada nešto sporije, tj. mora malo više na gasu da se vodi računa, ali dosta duže traju. U skladu s tim je smanjen i PP.

A od novih sam probao samo ovu novu Toyotu jer su to stavili za novi time trial. Izađe update sa DTM autom, dva legendarna Porschea, a oni ti daju da voziš minivan na Autopolisu, to samo PD može 😄 Ali dobro, iznenađujuće je agilan i mislim da će ovo da bude laganih 1 do 2 miliona kredita za svakoga ko ume bar ok da vozi jer je staza kratka, i zato što nema tu nešto puno da se masteruje da bi se terao minivan tkačkom stazom.

Last edited:
Sad bi valjalo da vrate Motegi i dodaju Sugo, da se kompletiraju staze iz šampionata 😄

Steta sto je Twin Ring Montegi staza promenila ime. Najajce ime za stazu ikada. :D

4 razlicita high framerate moda

120 framerate = 1260p120 skoro uvek
120 resolution = 1440p@120 skoro uvek

120 framerate + vrr = 1440p@120 skoro uvek
120 resolution + vrr = redovni native 4K ali sa sa sklonjenim 60fps lock-om, obicno radi 70-100fps

Ko god ima VRR ekran Polyphony im je ponudio vece rezolucije rada, a sve padove framerate-a pegla VRR prikaz slike. Sa ovim pristupom su i pripremili GT7 za buduci PS5 Pro, na toj konzoli ce day1 moci da se igra 4K120. :)

Last edited:
Iskreno, bili bi ludi da je puste i za PC. Mada su to uradili i za Horizon, GoW, Sackboy,...

nzm što, ali sav onaj intefejs koji podseća na neke jeftine mobilne igre me strašno odbija da igram. tako možda je zbog forze, ali imam osećaj kao da auto kosto da se ne pomera, već kao da se sve ostalo pomera tj. staza. čudno nekako

Interfejs je sad dosta bolji i brzi od GTSport-a. Tesko da ce napustiti ovakvu formu interfejsa, posto su veoma slicno ovome gurali jos od GT1-2 na PS1.

pa nzm kada je izašao GT1, ovo u sedmici je odvratno. meni je bio ok u GT2, jer sam njega najviše igrao. neko ko nikada recimo nije igrao GT da mu čovek pokaže ovaj interfejs, sve one ikonice, face koje iskaču pomislio bi da je neka heavy p2w mobilna igra.

Nah tripujes se. Sve savrseno funkcionise i interfejs je samo facelift na stare GT igre. Mozda najblizi GT4. Ako jednu zamerku mogu da dam to je da ima previse kliktanja izmedju meni-a da bi se doslo do negde. Mada SSD radi svoje sve je snappy al opet neke stvari su cudne. Al kad si vec spomenuo forzu, igram Horizon 5, predobra igra ali taj meni tek...ko da se neko ispovracao sa informacijama. Mislim da mi je trebalo jedno 3-4 sata da skontam sta i zasto ustvari vozim neku trku a mapa je vise nakrcana nego jedan Assasins Creed. To se tek zove nepreglednost. GT7 je cist i elegantan.

Patch je live, ima nekih još sitnih stvari koje su dodali (Patch notes), ali se opet javljam ovde jer sam pre neki dan video Toyotu Alphard na parkingu od Lidla 😆
Neverovatno, ali uživo nekako izgleda kul. Ne volim velika vozila, ali da imam neku veću porodicu, radije to vozio nego neko random SUV govno. Nije mnogo veći, ali je daleko praktičniji.

Malo sam jače vozio, pa evo klipova za poslednje time triale. Sada su izgleda uveli da svakog četvrtka dodaju novi trial koji će trajati u periodu od dve nedelje, tako da ćemo imati šanse da zarađujemo duplo više kredita nego ranije.

Osim toga, u toku je i kvalifikacioni event za Esports Olympics koji daje duplo više kredita nego inače, samo što su pomerili granicu za zlato na 1.5% od najboljeg vremena. Tryhardujem jako poslednja dva dana, ali zlato deluje nedostižno 🥲

Vidim šta mogu da popravim da bi unapredio vreme, ali je jako teško povezati sve u jedan savršen krug.

Čoveče, meni ovo deluje kao da je snimano iz pravog auta. Zadnji put sam igrao GT na trojci ali nisam znao koliko je igra napredovala!
Svaka čast na vožnji, Zdravko.

Na kraju mi je zlato izmaklo za samo dve stotinke... Konačno vreme: 1:15.878

Za utehu je što sam od 166.000 vozača bio među prvih 1500, i siguran sam da u tih 1500 nema mnogo gamepad vozača. Inače su moderni Gr.1 automobili pakleni za gamepad, pogotovo nakon što su promenili fiziku u poslednjem patchu.

Back
Top Bottom