• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 PS4 PC God of War (2018)

Ok...našao!
Opa, ovde kaze da je moja rx 570 preporucena?!
RECOMMENDED:
Processor: Intel i5-6600k (4 core 3.5 GHz) or AMD Ryzen 5 2400 G (4 core 3.6 GHz)
Memory: 8 GB RAM
Graphics: NVIDIA GTX 1060 (6 GB) or AMD RX 570 (4 GB)
DirectX: Version 11
Storage: 70 GB available space
Additional Notes: DirectX feature level 11_1 required

Igrao nesto malo na low settings. Sreca pa sam odmah uocio neke stvari u settingsu, skoro sve stavio na low. Jedino mi je sada problem kamera, u toku borbe izvrtim sebi glavu, verovatno ima nesto umesto mouse sensitivity. Nesto sam cackao, ali rekao bih da nije to to. Pozabavicu se time kasnije, sada sam hteo samo malo da osetim igru.

Dobro su me ujebali majneri 2017, uzeo ''najjefitniji'' dostupan procesor(intel i5 7400) koji je za GoW iznad recomended, a zato graficka je zbog VRAMA ispod minimuma (MSI GTX 1050 2GB, nije bilo Gigabyte).

Ja sam 2017. htio da uzmem GTX 1070. Bio sam spreman da dam oko 450 eura ali su mineri upropastili cijene pa je za pomenutu grafičku skočina na preko 600 eura. Tu mi je pukao film i rekao sam: Ako je bal neka je maskenbal. Uzimam GTX 1080 ti za 880 eura. Ispostavilo se da je to dobra odluka jer je situacija danas još gora nego tada. Karticu sam kupio u martu 2017. i dan danas me dobro služi. U martu puni 5 godina a još uvijek je odlična. Samo da mi ne crkne.

Da, ja kupio polovnu 1070 za 400e pre 5 godina, i sad za iste pare mogu da je prodam.
Dodam 300e i eto je 3060.
Cak i kad/ako cene padnu, pasce i cena polovnih, pa ce mi doplata opet biti skoro ista, verovatno nesto manja.

Igrao nesto malo na low settings. Sreca pa sam odmah uocio neke stvari u settingsu, skoro sve stavio na low. Jedino mi je sada problem kamera, u toku borbe izvrtim sebi glavu, verovatno ima nesto umesto mouse sensitivity. Nesto sam cackao, ali rekao bih da nije to to. Pozabavicu se time kasnije, sada sam hteo samo malo da osetim igru.

Dobro su me ujebali majneri 2017, uzeo ''najjefitniji'' dostupan procesor(intel i5 7400) koji je za GoW iznad recomended, a zato graficka je zbog VRAMA ispod minimuma (MSI GTX 1050 2GB, nije bilo Gigabyte).
Brate GoW na misu?Daaaaj

Vodja porting projekta je 2 godine igrao igru sa keyb&mouse.

That’s a real war drum. Do you guys think it plays well on the mouse and keyboard, or do you still prefer a controller?
DeWald:
I actually play most of the time on mouse and keyboard now just because I’ve been working on it for two years, and it’s just been my default. It feels super natural to me to play it on mouse and keyboard.

Sjajn port mnogo bolji nego Horizon Zero Dawn definitivno.
Sto se tice podesavanja mix high/ultra sa senkama na original, FSR podesen na ultra quality.

Sto se tice same igre utisci su mi pomesani za sada, jedino mi sto mi bas smeta (bar za sada) je malo dosadan combat. Al videcemo kasnije kad se otvori igra i skillovi.

Evo par skrinova :

20220114231139_1.jpg
20220114225146_1.jpg
20220114230159_1.jpg

Lomi ultra wide
Pffft, ultrawide je za pocetnike...

Super Ultrawide je za prave domacine. :D
na 13:07 se vidi jako prosiren FOV utice na cinematike, stvari koje ne bi trebalo da su vidljive sada mogu napraviti problem :D :D

U Verge intervjuu su developeri spomenuli kako su manuelno prosli kroz sve cinematike i ispravili offscreen bug-ove za ultrawide FOV, ali ovaj 32:9 oktrive stvari koje nisu ispravljene.

Al videcemo kasnije kad se otvori igra i skillovi.
Combat je veoma dobar, iako moze da se prodje igra uz bazicno igranje.

Pffft, ultrawide je za pocetnike...

Super Ultrawide je za prave domacine. :D
na 13:07 se vidi jako prosiren FOV utice na cinematike, stvari koje ne bi trebalo da su vidljive sada mogu napraviti problem :D :D

U Verge intervjuu su developeri spomenuli kako su manuelno prosli kroz sve cinematike i ispravili offscreen bug-ove za ultrawide FOV, ali ovaj 32:9 oktrive stvari koje nisu ispravljene.

Combat je veoma dobar, iako moze da se prodje igra uz bazicno igranje.

Vecina stvari u super ultra wide aspektu (32:9) izgleda kao anomalija. Probao sam G9 monitor na nekih pola sata i mogu ti reci da estetski izgleda jako lepo uzivo ali sve ostalo je na njemu je pakao, 21:9 je taman kako treba.

21:9 je extra, ali retko sta ga podrzava, tako da cu morati da se vratim na standardni aspect ratio kad budem uzimao novi monitor...

21:9 je extra, ali retko sta ga podrzava, tako da cu morati da se vratim na standardni aspect ratio kad budem uzimao novi monitor...
Jedino ako mislis na stare igre posto vecina igara koje su izasle u zadnjih 5-6 godina ima nativan support za UW (21:9), jedino kod japanskih igara je problem UW ali je resiv fixem, isto vazi i za neke zapadne igre koje nemaju support. Ja ne bi mogao vise da se vratim na 16:9 nema teorije.

Jedino ako mislis na stare igre posto vecina igara koje su izasle u zadnjih 5-6 godina ima nativan support za UW (21:9), jedino kod japanskih igara je problem UW ali je resiv fixem, isto vazi i za neke zapadne igre koje nemaju support. Ja ne bi mogao vise da se vratim na 16:9 nema teorije.

Bude igra, malo po malo pa naidje neka, pa me mrzi onda da jurim resenja i da se zezam, a nekad ni ne bude resenja.
Najveci problem je sto skoro nista ne podrzava/iskoriscava ultrawide, ni sam ovaj forum, ni youtube, uopste ceo internet nije dizajniran za to.

Last edited:
Bude igra, malo po malo pa naidje neka, pa me mrzi onda da jurim resenja i da se zezam, a nekad ni ne bude resenja.
Najveci problem je sto skoro nista ne podrzava/iskoriscava ultrawide, ni sam ovaj forum, ni youtube, uopste ceo internet nije dizajniran za to.
Vecina soc mreza radi i dalje u 4:3 (twitter/IG) pa nikom nista jbga, jednostavno je preglednije za forume i websajtove da se content pozicionira u sredini. Al opet ako ne koristis monitor za rad i ne treba ti dodatni display real estate sto da ne uzmi 16:9 sta ima veze. Meni licno bi bio totalni downgrejd i za gaming i za rad da se vratim na 16:9.

Elem da se vratimo na temu stigao sam do Vestice sasvim solidna igra za sada vise me vuce da je igram nego HZD npr. Poceo sam na hard tezini je ok i recimo da je taman za prvi playthrough. Klinac je gotivan nije smarac uopste, jedino sto bi voleo je da su mape/mapa malo veca ali kontam da to nije bilo izvodljivo tada zbog hw limitacije.

Igrao sinoc neka dva sata i... sta ja znam, cudno sam se osecao. OK, znao sam da je combat promenjen, ali da je bas ovoliko unakazen, nisam ocekivao. Deluje mi tromo Kratos, ne samo tokom borbe, vec i tokom kretanja. Ono malo price sto sam za sada video mi deluje kao teska krindzarija, ali ok, svaki GoW mi je bio slab kada je prica u pitanju.

S graficke strane, igra izuva. Odvrnuh sve slajdere do kraja i igra radi bez frkice, a uz to izgleda poprilicno lepo. Environmental puzzles su tu, cini mi se, reda radi i meni su vise dosadna prepreka nego nesto u cemu uzivam.

Dacu igri jos malo vremena, ali ne vidim sta je toliko dobro u igri da je ljudi toliko hvale. Za sada sam blago razocaran.

RIP Kratos

Back
Top Bottom