• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za viÅ”e informacija kliknite OVDE

General Retro and Emulation tema (Vesti, saveti, kupovina,)

ovom Retrotink-u nedostaju portovi Mister core-ova da bi opravdao cijenu. šŸ˜

• Like
Reactions: Ace
Da li mozda znate neko pouzdano mesto koje salje Evercade u ovaj SNS dreamland Srbija?
Probao sam na funstock.eu i uk ali Vucicland nije podrzan šŸ˜€

Amstrad CPC ima dve zanimljivosti u pripremi

Prva je Shugar City za koji je veliko pitanje da li će od te igre biti iÅ”ta. U pitanju je pokuÅ”aj igre u GTA stilu na CPC 464ci

Druga je Mighty Castle Adventure. Ova kopija Caslevania igara deluje prilično impresivno za platformu

Last edited:
JoÅ” malo spektruma u ovoj retrospektivi retro kompjuterske scene.

Iskopan je originalni programski kod za ZX spektrum 128 Doom koji je originalno napisan za ruske klonove tog sistema. Uskoro možemo da očekujemo i puno izdanje za original.

Mandarin je dobio novu misiju u igri Mandarin II. Ova multižanrovska igra koja deluje dobro je ovde spomenuta pre svega zbog svoje inspiracije

I za kraj tu je Isa the Brave koja deluje kao Jet Set Willie ili Monty on the Run sa umeÅ”anim zagonetkama. Poređenje nije samo u izvođenju već i u brutalno sadističkoj težini

Da se malo uhvatim Amige

Prvo tu je Grind, FPS na Dread osnovi koji izgleda odlično i radi na 10-15 fps na goloj Amigi 500 ali mnogo tečnije na Amigi 1200.

Aeon's Legend je akciona platforma u ranom razvoju koja izgleda veoma zanimljivo. Takođe je zanimljivo da se tim koji pravi igru ima članove koji su razvijali isčekivani Demon's Claw na istoj Scorpion podlozi pre nego Å”to su odlučili da on nije dovoljan i tim se promenio.

Na kraju tu je i 3D arkadna avantura u svemiru Pleidas 3D koji po zapletu podseća, donekle, na legendarno udareni Captain Blood

Nadam se da će biti moguće to implementirati u neÅ”to. Nažalost viđao sam slično impresivne demoe za debeljka par puta pa niÅ”ta nije bilo od toga u realnosti.

Da se dotaknem i kompjutera koje je Džek Tremiel namenio da se prodaju po cenama između 50 i 100 dolara ali su posle njegovog otpuÅ”tanja prodavani po ceni debeljka iako realno ne mogu da mu prdnu pod prozor. Komodor 16/116/+4 ipak, posebno u zadnje vreme, pokazuje da može dosta toga

Prvo neverovatno dobri portovi igara sa Komodora 64 za koje je važilo da su na ivici sposobnosti i originalne platforme.

Stunt Car Racer koji je definitivno najbolja vekorska trka na osmobitnim kućnim kompjuterima mada je ovo logično jer maÅ”ine dele isti procesor i ne koristi prednosti VIC II u odnosu na TED

Druga je impresivnija jer ona koristi VIC II a port izgleda izrazito slično. Jedino muzika, dok jer prepoznatljiva, ne može da priđe remek delu Džereon Tela

JoÅ” impresivniji portovi nedavnog rimejka Empire Strike Back za debeljka i Lemingsa

I za kraj dodao bih i jednu koja nije port. Među mnogim platformskim igrama izdvojila se, ipak, klasična pucačina Alpharay

Napokon da se osvrnemo na moj omiljeni kućni sistem

6510 je užasan sa matematikom u poređenju sa z80 iz glavnih konkurenata ali ludaci ne odustaju od sna FPS igre na debeljku

Yeti mountain je počeo kao klon SkiFree sa Windowsa 3.0 a zavrŔio kao arkadna avantura sa SkiFree elementima

Rocky & Co je zasnovan na sličnoj ideji kao Lost Vikings. 3 lika gde svaki ima svoje specifične sposobnosti treba da sarađuju da bi prelazili ekrane

I za kraj tu je novi pokuŔaj porta Secret of the Monkey Island koji izgleda fantastično dok se ne otvori interfejs koji ubije svaku želju za igranjem :(

IzaŔao je novi exploit za Xbox Classic! :) ViŔe nije neophodna igra i savegame za softmod!

Github link: https://github.com/XboxDev/endgame-exploit

"The exploit targets an integer overflow in the dashboard's handling of savegame images. When the dash attempts to parse the specially crafted images on the memory card, ENDGAME obtains arbitrary code execution."

Nice :)

Zanimljiv projekat pod nazivom Qemu-3dfx. Omogućava da se pomoću Qemu pokrenu Windows 98, ME i XP i da sa se na njima igraju igre koje koriste 3D akceleraciju uključujući i najzahtijevnije igre. Probao sam ga i uspio da pokrenem u Windowsu 98 Quake 3 (radi na 90 fps Å”to je po defaultu maksimum), Half Life i Counter Strike 1.5 (u OpenGL radi na 100 fps, toliko nisam imao na matorom Celeron 850 i GeForce 2 MX), MDK 2 radi baÅ” dobro kada se podesi. OpenGL igre rade dobro, veći su problem DirectX igre i to pogotovo one koje koriste DirectX 6 i 7. Blood 2 demo mi je dobro radio, frame rate u Sacrifice pada ispod 30, a u Black and white na početku pada ispod 15 fps, nisam zadovoljan ni brzinom u Expendable. Moguće je da su tako te igre radile i na originalnom hardveru. DirectX igre se pokreću preko wine3d emulatora i treba određeno znanje da bi se podesile. Istalirao sam i Windows XP unutar Qemu-3dfx ali nisam stigao da probam igre na njemu. Evo kako neke igre rade (nisu moji snimci):

Back
Top Bottom