• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

General Retro and Emulation tema (Vesti, saveti, kupovina,)

1.6 je ko nesto iz win xp ere, kada sam prvi put presao na novi bild preporodio sam se :D
Cool sto je konacno "final".

Malo sam se igrao sa PCSX2 danas, ranije sam koristio Opengl render i bilo je fps dropova u nekim igrama kada se onaj rendering precision digne sa Basic na visa podesavanja. Sada sam probao ovaj zadnji build sa Vulkanom i igre lete. Stavio sam umesto 4k da se renderuju igre u novom maksimumu koji donosi vulkan 8k (lol) i sa Max precision renderingom i zahtevne igre kao Jak 3 rade perfektno i izgledaju pa fantasticno :D

Tako da preporuka za Vulkan ako niste vec odavno presli na njega, dodali su ga pre nekih godinu dana ja mislim, tako da malko kasnim al ono bolje late then ever :D

Jedan mali bonus tip, isto su "nedavno" ubacili cover download direktno iz emulatora. Idite na Tools/Cover download. I unesite ovaj link, enjoy.
Code:
https://raw.githubusercontent.com/xlenore/ps2-covers/main/covers/default/${serial}.jpg

rd35w8r.png

Last edited:
Imam kuci neispravan crt koji su moji kupili kada su vec lcd bili aktuelni pa znam da je tech wise bio poprilicno dobar. U pitanju je neki LG 82cm 100hz flat panel, znam da ima sve zive prikljucke za tu generaciju, S video i komponentni i rgb scart itd... Ne znam da li vredi to nositi na neki servis, nemam pojma sta je crklo samo se nije palio jedan dan :D
Ima ortak neki ps2 slim pa reko da zakacimo to za malo retro pes akcije :)

Imam kuci neispravan crt koji su moji kupili kada su vec lcd bili aktuelni pa znam da je tech wise bio poprilicno dobar. U pitanju je neki LG 82cm 100hz flat panel, znam da ima sve zive prikljucke za tu generaciju, S video i komponentni i rgb scart itd... Ne znam da li vredi to nositi na neki servis, nemam pojma sta je crklo samo se nije palio jedan dan :D

Ti 100hz televizori su generalno loši za retro gejming. Bolje da vidiš na fb marketplace dal deli neko u tvojoj okolini neki za džaba nego da ga popravljas. Ja sam imao jedan i bas je bio katastrofa , sad ne znam za taj tvoj lg specifično. Mada možda komponent ps2 i liči na nešto na njemu. Nemam pojma.

Sto kaze spajdi koliko znam ti 100hz su ocajni za retro gaming. Nadji neki koji podrzava 50hz i 60hz. Treba ti samo da ima rgb scart (sve ostalo je bonus) i vozi. 😁

Mozda podrzava 480p ako ima komponentni prikljucak, bio bi dobar za PS2 onda. Mada bi ti trebao upscaler za sve PS2 igre, jer mnoge ne podrzavaju 480p rezoluciju.

Tnx, nista gledacu kada uleti neki u Subotici sto lici na nesto, ponuda je nikakva :D A jedino bi licno uzimao tako nesto.

Mada ja mislim da imam u garazi i neki Samsung Plano 63cm taj znam da ima rgb scart jer sam gulio ps2/xbox na njemu samo tako :D

Tnx, nista gledacu kada uleti neki u Subotici sto lici na nesto, ponuda je nikakva :D A jedino bi licno uzimao tako nesto.

Mada ja mislim da imam u garazi i neki Samsung Plano 63cm taj znam da ima rgb scart jer sam gulio ps2/xbox na njemu samo tako :D

Jbg brate da si se javio kad sam delio silne crt :D poslao bi i tebi jedan. Sad imam samo dva za sebe xD

Koji je tacno model LG-a?

Ne treba ti ništa bolje ako nećeše već da se prsiš za neki dobar "broadcasting monitor". Plus, preoštar monitor ubija magiju CRT pixelarta. Nao neko ko je kažio PS2 na Daweoo CRT monitor sa komponentnim ulazom mogu da ti kažem da počne ozbiljno da naginje ka izgledu koji dobijamo sa današnjih monitora preko emulatora.

Back
Top Bottom