• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Gejming "novinarstvo" i ostatak scene

Dobro me podseti da okačim ovaj "biser" iz jednog Returnal opisa

6Sy5elY.png

🤣

I autorka je napustila industriju zato što su je trolovi sahranili na Twitteru. Na stranu vređanje i uznemiravanje na internetu koje je uvek za osudu, ali ako će da piše ovakve gluposti, možda je i bolje što se povukla 😅

ne volim lika i ne znam sto sam uzeo da citam...ali ovde se manje vise slazem sa njim.

Ko je ono rekao "they dont play games, they play twitter". Momenta kad neko bude imao muda, ili finansijsku zaledjinu, da stavi kreativnost i licni stav ispred zarade i motoa da je svaka musterija bitna tad ce se nesto promeniti, po mojoj slobodnoj proceni to je neko umanjenje prodaje od 10 do 20% ako razljutis dezurnu lynch mob, e sad koliko je realno da ce se neko oprostiti od tih para je svima jasno.

Pa eto onaj Slovak (ili beše Čeh) je to začas rešio kad su ga kritikovali što u njegovoj srednjevekovnoj igri nema vrednosti XXI veka. Rekao im je F___ OFF i gotova stvar. Ne verujem da su ni on ni njegova igra mnogo ispaštali zbog toga. Možda grešim, ispravite me slobodno.

Pa eto onaj Slovak (ili beše Čeh) je to začas rešio kad su ga kritikovali što u njegovoj srednjevekovnoj igri nema vrednosti XXI veka. Rekao im je F___ OFF i gotova stvar. Ne verujem da su ni on ni njegova igra mnogo ispaštali zbog toga. Možda grešim, ispravite me slobodno.
Даниел Вавра, Чех. Одлично је прошла игра, мада је он имао ублажавајућу поруку тик пред излазак, ради тима.

cfc.jpg

ceska, ljudima nije ispran mozak... jos uvek

Suglasan sa svime što im je napisao. Lepo je videti da u ovoj klimi u kojoj se sada nalazimo neko ima i dalje kičmu da izrazi svoje mišljenje i da se ne boji "cancel" kulture.

Apropo Kuzminog članka, donekle je u pravu da stvarno igre nemaju šta da kažu jer se svi boje ako uzmu riskantnu temu da neće biti prodaje.

I baš sada razmišljam koja igra je bila riskantna i da kažemo na neki način duboka sa svojim temama i dolazim do prvog Nier. Suštinski je probio granice narativa i ispričao tragediju i naša egzistencijalna pitanja o postojanju i ljudskom beskrajnom stanju i na kakva smo zlodela spremni.

Nisam da se neko maltretira na twitteru ili bilo kojoj drugoj platformi zbog drugačijeg mišljenja, ali ako gura svoju vrstu propagande, treba im ukazati na to, argumentovano.

Ali i u tome leži problem današnjice, ne može više da se vodi razuman diskurs, i svi lako padaju u vatru i optužuju jedni druge za sve i onda te masa nadjača i nadglasa.

Zato sam i prestao da pratim većinu gejming novinarskih portala jer to više nije to, kod YouTube recenzista ima i dalje slobodnih recenzija i izvora informacija koji nisu samo u trendu.

Uf, izrantovah se sada. Eto šta jedan besmislen članak učini. :LOL:

Нашао бих мало поштовања за њих када би само 10% тог хејта усмјерили према правом непријатељу, а то је капитал елита. Апсурдно је гледати неспособност тамошње јавности да прозре о чему се ради и да се њена пажња са централног економског проблема, мањка економске равноправности макар до неке мјере и хроничног недостатка социјалне државе пренесе у виртуелне оквире, гдје се има привид константног сукоба, а суштински се ништа не мјења. Кловнови капитализма разбијају виртуелне главе, док владајућа хегемонија ради шта јој је воља.

Nema smisla posmatrati ijedan od tih pokreta kao borbu za bolje drustvo, ravnopravnost, pomoc ugrozenim i sta sve ne sto pricaju da im je cilj, to je samo izgovor. Cilj je u zavisnosti od pozicije u toj "borbi" za one na vrhu staro dobro grabljenje moci, uticaja i para, a za one pesadince motivacija je uvek licne prirode, da li da daju smisao svom ispraznom zivotu, ili da istresu frustracije, ili da se osecaju moralno superiorno i pravedno soleci pamet nekom drugom, ili neki slican razlog a sto je vise "neprijatelj" nezainteresovan, apstraktan ili cak i nepostojeci time bolje jer ne mora nista da se stavi na liniju niti ima ikakve opasnosti. Obe strane su iste, jednako ogrezle u jednoumlje i netoleranciju, nebitno da li je to kukanje sto nema crnaca u ceskoj ili ko je lezbejka u tlou2, ili neka tema izvan gejminga. Razgovor sa njima je isto besmislen jer je nemoguce razgovorom nesto postici, nije im ni cilj da se nesto postigne niti da se odbrani stav jer oni su vec zacementirani, vec samim momentom ulazenja u diskusiju da se da njima na tezini da je ta tema dovoljno vredna da bude ozbiljno razmatrana umesto neke nebitne kuknjave na marginama drustva, tako da je to momenat kad oni smatraju da uspeli, ne kad nesto postignu, vec cim uspeju da nateraju nekog da reaguje, da mu pogode zicu, nebitno da li se slaze ili opovrgava sta god da je tema ali on je ondau pecan i cilj je postgnut.

Odličan je Kotaku najbolje recenzije i Retro Tekstovi, slažem se uvek 96.7%. U Srbiji nema niko da prismrdi tom nivou. Zabole me za SJW

Back
Top Bottom