• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Gejming "novinarstvo" i ostatak scene

Samo primecujem ironiju situacije, nista vise. Da je on realno nebitan, jeste, ali da vam nije stalo iz nekog razloga, to vec ne stoji.

On je sada postao matori dinosaurus kao nekada Zoran Modli koji je bio mnogo simpaticniji lik uostalom.
Mi sto smo citali\citamo SK zadnjih 20-30 godina se ponekad malo i trigerujemo na njegova pisanija ali van sk citalaca i ova 2-3 foruma niko ni ne zna ko je Kuzma brat.

Ja sam pored originalne sive imao i neku knock off od 8MB. To je bio veći preporod nego da mi neko danas da HDD od 20TB.

drug je imao takvu karticu koja je crkla, posle nisam hteo da rizikujem, da mi je sve stajalo na jednoj kartici i da ona crkne tacno bi se obesio.

Ovo je odlicna ideja za skupljanje :D

Sent from my Poco F2 Pro using Tapatalk

Bacanje para u ovom trenutku svakako obzirom da nisu dobile pošten price drop godinama.

Al' je najavaljeno dosta "next-gen" igara i za njih.

Biće fora da stvarno bude nestašica i za PS4 pa da se i to utopi. :D

Taman kada pomislim da se Kotaku resetuje i počne da izdaje dobre članke, eto nas ponovo u istoj meti, gde novinar kuka što su ga svi prozivali da postane bolji igrač. Kao da ne zna da 99% gejming populacije čine ljudi koji vole da igraju teške igre i da se prozivaju maltene.

P.S. Super je što će svako moći sada da pređe Psychonauts 2, bez problema, ali ponovo da se od ovoga pravi nekakva vest, mi je posve veliko "meh".

Git Gud RIP Psychonauts 2

A jbga ja se ipak slazem sa tom vecinom u vezi gejming novinara i igranja igara, pola njih igra igre kao da nemaju palceve jebene i onda treba od takvog da ocekujem da ce da radi ''breakdown'' gameplay-a u recenziji. Secam se neke prezentacije Dooma kada je novinar neki igrao na kontroleru bukvalno je lik igrao kao da mu je ostecen mozdani rezanj. Da se razumemo ne ocekuje se od novinara da igra kao manijak neki, ali opet nije ok ni da ne ume da se krece u igri.

Ne vidim problem, i da bi bio auto novinar moraš da znaš da voziš. Ne da pobeđuješ na trkama ali ne možeš da budeš ni lik koji ne zna da se snađe u saobraćaju i raznim situacijama kako bi isprobao auto.

Sto bi se iko pravdao kako igra igre?

Meni su npr Uncharted puzzle vrlo nezanimljive.
Da mogu skipovo bi ih na dugme.

Mehanika sto sada uvode ima smisla kad su igre multimedijalno iskustvo od kojih je samo jedan aspekt gaming. U story driven SP igrama stvarno ne vidim problem.
Ali zahtevati tako nesto u skill orijentisanim igrama… nema bas puno smisla…

A, sa cime se apsolutno ne slazem - je ova drama “I have told you so”.

There’s still work to be done, of course. It depresses me that both Xbox and Double Fine chose to use the term “beat the game” rather than “complete” or “finish” it.

Mene likovi koji pridaju znacaja ovakvim stvarima plase.

Ja bi uveo da novinari i spidranuju još kad predju a ne da im se olakšava.

Meni je turbo-luzerski cimati se oko ko prelazi igru na kojoj tezhini, pa i na koji nachin. Ko zheli izazov, ima very hard, ko zheli normal... ima normal, a ko zheli da odigra radi priche, ima easy, plus su tu cheat codes. Tripovati se oko kako neko drugi igra neku igru je bash tiny dick energy.
Pricham o onima koji nisu novinari.
Za novinare me boli kurac, ionako vetjina gaming review sajtova sluzhi za reklamiranje proizvoda, a ne za review. Forice da se Ubisoft igrama ne daje ispod 8/10 i slichno, dizanje u nebesa prosechnih igara koje su bleda kopija druge igre zarad dzhempera i nekakvog shatro gradjenja komunikacije sa izdavachem (sisanjem kurca izdavachu)... zajebi to. Lepo pogledam gameplay video na YT ili popricham s ljudima na forumu/diskordu i uveren sam da na osnovu toga mogu doneti odluku da li da igram neku igru. Ispushtam ogromno govno na 99% gejming sajtova koji se bave opisima igara.
Kada vetj imam nerd rage momenat ovde, serem se i na YT reviewere koji daju 10/10 igrama pre no izadju, a bili su u studiju izdavacha gde su mogli pre svih da igraju igru, plus su im titrana muda.

Video gejming novinarstvo je sve samo ne novinarstvo.

Back
Top Bottom