• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Movie Filmovi (2025)

Tron: Ares je pokazatelj svega što je loše u sadašnjem Holivudu. Prvo adaptiranje franšize spram problematične ličnosti poput Džareda Leta i sve je skrojeno ka njemu. On je inače i jedan od glavnih producenata. Verujem da se Dizni ugrizao za jezik što su mu ulogu ponudili još davne 2017. i što posle ovih seks skandala moraju da hodaju kao po iglama. A film jeste, isprazan i neinspirativan. Bukvalno ne doprinosi Tron franšizi nimalo. Ali muzika zato sabija, NIN je isporučio barem.
Meni licno je i legacy bio los film,mislim da posle keca iz 1982 nece nikada napraviti bolji film..
Jedini film gde je taj leto glumio a da mi je super film je poslednji blade runer.

Pogledah. Iskopirase Nuclear War knjigu, ali bez volje [ili budzeta] to go all the way. Steta.

Nadam se da ce Denis Villeneuve odraditi bolji posao kada mu Nuclear War adaptacija stigne na red.
Pogledah i ja. Dosta impresivna prva trećina, iskreno, malo šta bih menjao. Nakon toga se forma raspada i postaje nezanimljivo, makar meni. Ocena bi bila 6.5/10

Pod ovim Nuclear War, misliš na Nuclear War: A Scenario? To baš čitam ovih dana, i onako, za sad, nije loše. Možda sam očekivao nešto drugačije, ali ok je. I da, ima sličnosti :)

Inače, preporučujem vam, kad smo kod ove teme, legendarnog Sidnija i ovo malo remek delo:

Odgledao The Long Walk.

Meni se svideo prilično, samo ja baš volim ovakve tipove filmova. Apsurdno takmičenje pod nadzorom, ceo film u jednoj sobi i tome slično.

Inače mora da se isključi mozak i ne razmišlja o nelogičnostima da bi se uživalo. :)

Odgledao The Long Walk.

Meni se svideo prilično, samo ja baš volim ovakve tipove filmova. Apsurdno takmičenje pod nadzorom, ceo film u jednoj sobi i tome slično.

Inače mora da se isključi mozak i ne razmišlja o nelogičnostima da bi se uživalo. :)
Meni je bio okej, ali nista posebno. Uzivao sam u nekim momentima, ali mi je u glavi konstantno bilo "vise bi mi se dopalo da sam citao". Jednostavno sam imao taj osecaj, sto je mozda i pozitivno? Nisam siguran. Dobar je film, nije mi zao sto sam gledao, ali sam konstantno imao osecaj da nesto nedostaje kako bi me skroz uvukao.

Meni je bio okej, ali nista posebno. Uzivao sam u nekim momentima, ali mi je u glavi konstantno bilo "vise bi mi se dopalo da sam citao". Jednostavno sam imao taj osecaj, sto je mozda i pozitivno? Nisam siguran. Dobar je film, nije mi zao sto sam gledao, ali sam konstantno imao osecaj da nesto nedostaje kako bi me skroz uvukao.
Ima razlika ali ništa preterano. Što se mene tiče u knjizi su likovi manje upečatljivi. Više su napaljene pubertetlije sa klinačkim pričama a u filmu su malo više "filozofi". Ako imaš vremena pročitaj, par stotina strana, to je pisao King dok je bio mlađi i nije razvlačio u nedogled.

Smashing machine onako, ne mogu da kazem da su me nesto emotivno kupili. Veoma prosecan film iako je po istinitom dogadjaju.

Smashing machine onako, ne mogu da kazem da su me nesto emotivno kupili. Veoma prosecan film iako je po istinitom dogadjaju.
Slažem se. Deluje kao vrlo zanimljiva priča, ali nažalost skoro sve u filmu je promašeno. Čisto zbog opšte kulture možda nije loše pogledati.
Ocena 6/10, preskočite slobodno

Inače, ove nedelje u Srbiji je premijera novog The Running Man-a, možda i mog omiljenog režisera novije generacije - Edgara Wrighta (Hot Fuzz, Scott Pilgrim, Baby Driver, Shaun of the Dead...)! Očekujem zabavan film sa odličnom režijom i montažom.

Inače, ove nedelje u Srbiji je premijera novog The Running Man-a, možda i mog omiljenog režisera novije generacije - Edgara Wrighta (Hot Fuzz, Scott Pilgrim, Baby Driver, Shaun of the Dead...)! Očekujem zabavan film sa odličnom režijom i montažom.
Pogledah na redditu AMA, bio juce sa Edgarom i spazih zanimljiv komentar (mislim verovatno fora odgovorio, ali opet mi je zanimljivo):

1762943224723.webp

Link do AMA:

The Running Man (2025)

Teška srca moram da kažem da je Edgar Wright podbacio sa ovim filmom :( I to možda najviše zbog scenarija, koji je ultra generički, a njegova interpretacija nije na nivou originalnosti koja se očekuje.
Ima dosta dobrih stvari u filmu - poput odličnog rada kamere, kinematografija mislim da je super za ovakvu vrstu filma, montaža takođe iznad proseka za akcione filmove, ima nekih baš dobrih scena (kadriranja), na početku naročito ima dosta stilizovanih kadrova (odeća, scene, neki široki kadrovi, dok ide špica super intro sa muzikom); i iako sve to stoji, ispostaviće se da je to nedovoljno i da postoje veći problemi!

Glavni utisak mi je da je sve nekako urađeno sa pola gasa.

Nijedna akciona sekvenca nije toliko upečatljiva, nijedan lik nije razrađen toliko duboko niti će ostati upamćen (iako je bilo prostora za tako nešto).
Dijalozi, one lineri i scenario su klišei, i to ne na dobar način. Stvari koje smo videli 1000x.

Recimo, u Baby Driver-u, koji je žanrovski film, ima dosta tih već viđenih stvari, ali je ideja kako snimiti takvu vrstu heist filma ono šta je originalno. Ovde nažalost nemate tako nešto.

Glen Powell postaje lik koji može da glumi u ovakvoj vrsti filmova, nije ništa spektakularno i legendarno, ali čovek radi posao sasvim korektno. Ako nekad budu radili Dungeon Crawler Carla filmsku adaptaciju, skroz ga mogu zamisliti u tako nekoj roli.

Prvi deo filma kreće kao mnogi akcioni kultni SF filmovi, dobar world building, uvođenje likova, stil vizuelni besprekoran... i onda sve to krene da nestaje i do kraja filma, shvatite da je to bilo najbolje nešto u filmu, a da je sve ostalo nešto što ćete zaboraviti za nekoliko nedelja.

Spoiler za kraj:
Ultra antiklimatičan - svi likovi su bili i ostali ono sta su od prvog trenutka u filmu, sve je ocekivano i neinspirativno. Malo bi se izvukli da su zavrsili film neki minut ranije, bez zadnjeg segmenta... Ali cak i tad, dosta genericno.

Ocena 6.5/10

Back
Top Bottom