• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Movie Filmovi (2025)

Neki filmovi su snimljeni za bioskop - kinematografija, sočiva i kamere koje su koristili, zvuk, sve je uzdignuto odlaskom u bioskop jer se vidi da je prvenstveno snimano za bioskope i gledanje na taj način. Netflix i streaming servisi su nam doneli novu vrstu filmova, koja je između serija i filmova visoke produkcije. Za te filmove, mislim da ne vredi ići u bioskop, jer razlika neće biti toliko velika kao kod filmova snimanih za bioskop (tu ne spadaju samo AAA, već i indie/nezavisni autori).

Što se tiče konkretno Avatara, on se gleda isključivo zbog efekata i napretka tehnologije :) Barem ja ne vidim neku tu vrednost sem toga.

Oppenheimer je bio do jaja na velikom platnu, evo planiram The Odyssey čim izađe.

Ima filmoa nevezano od žanra koje je lepo pogledati na velikom platnu.
Pa ima al to sto si naveo i jesu opet epic shit filmovi, ne mora da znaci efekti kao samo cyber space nego uopste kinematografija a i akcija. Al da placam 1000+ din za neku ljubavnu dramu o prolaznosti zivota, komedija tipa Hangover itd, apsolutno ne. Zabavnije mi to sa ortacima se okupimo gajbi i stvarno smejemo nego da slusam pola bioskopa kako baca svoje fore naglas da i on bude smesan/kul lik. To mi tako cringe sto sam stariji i uglavnom taqda ceo bioskop samo brblja.

Ali kod kuće nije moguće doživeti tehnologiju i VFX na isti način.
ovo sam i ja mislio, čak i kad sam kupio oled tv. ali kada sam uzeo kvalitetno visokodinamično ozvučenje, promenio sam mišljenje.

ali kada sam uzeo kvalitetno visokodinamično ozvučenje, promenio sam mišljenje.
Koje ozvučenje si uzeo, koji je setup? Možda si pisao negde i ranije o tome, može link?

sony ht-a7000 i sa-sw5.
nažalost, soba mi je takva da nije bilo mesta i za sa-rs5.

e baš sam se pitao za tog springstina juče dal je izašao...

Back
Top Bottom