• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Movie Filmovi (2025)

Weapons (2025)

Pogledao malopre u prepunoj sali.
Ljudi su se više smejali nego što su bili uplašeni, verovatno su takve trenutke ciljali, jer ceo film je malo "smotan" (goofy kako da prevedem jbg).
Prvi deo filma je baš dobro urađen, misterija je super. Međutim, kao i svi ovi moderni horori (poput Talk to Me), sve mi to padne u vodu jednom kada se u drugom delu sve to razreši. Primetio sam zanimljivu montažu i rad kamere, recimo iz nekog razloga režiser u skoro svakoj sceni voli da ima tracking shot iza leđa likova :) Mislio sam da će mi dosaditi do kraja filma, ali zapravo se super uklapa u kinematografiju i atmosferu. A sama montaža je dosta dobro uradjena, nemam nekih zamerki tu, muzika odlična takođe. Baš jedan, kako bi se reklo, zaokružen proizvod što se tiče tehnikalija.

Najveći problem ovog filma, kao i svih tih novijih horora, je uvek, i izgleda biće dok ne dodje neke do neke revolucije, u samom scenariju. Iz nekog razloga scenario i dijalozi im služe više kao nešto šta moraju da urade na "silu", kako bi snimili cool scene i neke unapred razrađene situacije koje debelo odudaraju od velikog ostatka filma. Kada bi uspeli da reše scenario, onda sve te kul ideje (a ovde ih bogami ima dosta) bi mogle da se lepo uklope u sve to i dobili bismo instant klasik.

Ocena, recimo 6.9 možda i 7/10 (verovatno nikad više ne bih pogledao ovaj film, ali je cool bioskopsko iskustvo i ima nekih scena koje cu zapamtiti zauvek, tako da pretpostavljam da vredi da se pogleda)

Back
Top Bottom