• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Movie Filmovi (2025)

Weapons (2025)

Pogledao malopre u prepunoj sali.
Ljudi su se više smejali nego što su bili uplašeni, verovatno su takve trenutke ciljali, jer ceo film je malo "smotan" (goofy kako da prevedem jbg).
Prvi deo filma je baš dobro urađen, misterija je super. Međutim, kao i svi ovi moderni horori (poput Talk to Me), sve mi to padne u vodu jednom kada se u drugom delu sve to razreši. Primetio sam zanimljivu montažu i rad kamere, recimo iz nekog razloga režiser u skoro svakoj sceni voli da ima tracking shot iza leđa likova :) Mislio sam da će mi dosaditi do kraja filma, ali zapravo se super uklapa u kinematografiju i atmosferu. A sama montaža je dosta dobro uradjena, nemam nekih zamerki tu, muzika odlična takođe. Baš jedan, kako bi se reklo, zaokružen proizvod što se tiče tehnikalija.

Najveći problem ovog filma, kao i svih tih novijih horora, je uvek, i izgleda biće dok ne dodje neke do neke revolucije, u samom scenariju. Iz nekog razloga scenario i dijalozi im služe više kao nešto šta moraju da urade na "silu", kako bi snimili cool scene i neke unapred razrađene situacije koje debelo odudaraju od velikog ostatka filma. Kada bi uspeli da reše scenario, onda sve te kul ideje (a ovde ih bogami ima dosta) bi mogle da se lepo uklope u sve to i dobili bismo instant klasik.

Ocena, recimo 6.9 možda i 7/10 (verovatno nikad više ne bih pogledao ovaj film, ali je cool bioskopsko iskustvo i ima nekih scena koje cu zapamtiti zauvek, tako da pretpostavljam da vredi da se pogleda)

Spoj Iz Snova aka Materialists (2025)

Imam utisak da se polarizovanost kod publike desila iz jednog prostog razloga. Kompanija koja je nameštala trejler je ovo zaista uspela da proda kao klasičan romkom, i očekivanja ljudi su bila golema.
Selin Song nije uspela da ostvari genijalnost i svežinu prvenca Past Lives, ali Materialists su esencijalno, dobar film. I film za odrasle koji se sve ređe viđa u bioskopima.

Retko trezven pogled na današnje izlaženje i građenje nečega daleko ozbiljnijeg sa partnerima. Gde se sve gleda kroz prizmu isplativosti, kao da smo ljubav i intimu zamenili monetarnom vrednošću, i mirazima.

Čak su svo troje glumaca i glumica, dobri u ulogama. Likovi su manje bombastični nego što je to inače prikazano u žanru i svedeniji, i dosta o njima saznajemo iz položaja tela, a ponajviše iz fokusa na šake.

Selinova je baš taj deo tela htela najviše da akcentuje i šta one rade tokom čitavog filma. Ali i dijalozi su uvek promućurni i daju nam uvid da skinemo ružičaste naočare i da se suočimo sa stvarnošću. Koliko god ona bila gorko slatka.

Snimljen na filmu, ima toplu i hladnu paletu boja koja se menja u zavisnosti od emotivnih stanja likova. I ponovo Selinova koristi Nju Jork kao pozornicu za ljubavni trougao. I nije ono na šta su ljudi inače navikli, na momente film ume da bude jako hladan i sirov, jer nemojte da se lažemo, i sama ljubav je do te mere pretvorena u hladnu iskalkulisanost, a ponovo sa druge strane ima dosta realističnih momenata gde se ona vraća i isplivava kao nešto najčistije što i dalje postoji na našem svetu. Sasvim zasluženo.

Voleo bih da nisu uzeli baš najveće zvezde da igraju, alli pošto je takva klima u holivudskom filmu, da ako nemaš imena i poznatije glumce i glumice, maltene ga niko neće pogledati ma koliko da je dobar.

Uskoro više na recenziji na Virtualnom Kutku.

Kada bi uspeli da reše scenario, onda sve te kul ideje (a ovde ih bogami ima dosta) bi mogle da se lepo uklope u sve to i dobili bismo instant klasik.

Ajde navedi koji su po tebi instant klasici žanra, živo me zanima sada. :)

Ajde navedi koji su po tebi instant klasici žanra, živo me zanima sada. :)

Od svih zanrova, ovo je zanr koji najmanje volim verovatno. Ono sta je zajednicko svim tim (po meni) klasicima je upravo u scenariju (likovi, payoff, dijalozi, sam zaplet, pacing, misterija, inovativnost):

Scream 1, Psycho, The Exorcist, The Others, Suspiria, Jaws, The Shining, Rosemary's Baby, Carrie, The Thing (ali ajd, nije bas mozda taj zanr), i od mozda novijih recimo The Witch, Midsommar, The Wailing i Hereditary.

Pisem brzinski, ko zna sta sam sve zaboravio.

Super, dobri izbori, samo me je zanimalo šta smatraš vešto i dobrim napravljenim filmovima od navedenih, ima klasika, ali i par iznenađenja. :D

M3GAN 2.0 skroz gledljiv action flick, odlucili su da batale horor vajb za nastavak, sto je razumljivo. Megan je i dalje cool and sassy, akcija je dobra. Overall solidan effort 6/10.
Pogledah. Sasvim okej film, nista specijalno, par kul momenata. Prvi deo mi se ipak vise dopada, cisto jer, ako se dobro secam, ima vise napetosti i lepsih scena nasilja. Smejao sam se kada M3GAN peva i kada je u onom slatkom robotu, a i dalje je kul kada trci na sve cetiri. Takodje su kul kredits dok pici muzika a M3GAN plese i ubija.
Bio bi film daleko bolji kada bi bilo vise over the top nasilja.

Superman odlican, ima taj Gunnov smek, smejao sam se u vise navrata. Ne bih poredio sa Man of Steel posto su mi totalno razliciti, skroz suprotni pristup tematici.
Glumac za Sups-a je super pun intended. Bas ima good guy vibe. Alan Tudyk sa njegovih 2 minuta u filmu mi omiljen ahaha. Obozavam ga. A Krypto je bas bad bad boy, but we still love him. Generalno su svi likovi dobro ubodeni.

Sve svemu lepo sam se zabavio.

Ps
Ne kontam foru za Jimmy-ja i ribama lol (to nesto iz stripova ili samo ovde fora) Ej bre Sara Sampaio :D A i ova riba za Lois mi nije nesto gotivna bila.

Superman odlican, ima taj Gunnov smek, smejao sam se u vise navrata. Ne bih poredio sa Man of Steel posto su mi totalno razliciti, skroz suprotni pristup tematici.
Glumac za Sups-a je super pun intended. Bas ima good guy vibe. Alan Tudyk sa njegovih 2 minuta u filmu mi omiljen ahaha. Obozavam ga. A Krypto je bas bad bad boy, but we still love him. Generalno su svi likovi dobro ubodeni.

Ps
Ne kontam foru za Jimmy-ja i ribama lol (to nesto iz stripova ili samo ovde fora) Ej bre Sara Sampaio :D A i ova riba za Lois mi nije nesto gotivna bila.

Baš sada pričam sa devojkom, ne mogu da upoređujem sa MAn of Steel jer je totalno drugačiji film o istom liku, totalno drugi tejk. Oba su mi sjajna, ovaj je baš fun i feel good od početka do kraja.

Lagani film, mislim da zbog toga ga i ljudi vole.

Ps

Imamo temu za DC filmove/serije: https://forum.secretlevel.org/threads/dc-dceu.150/page-33

Ps

Da, to je preuzeto iz stripova. To je forica koju furaju već skoro eto 80 godina. Džimi kavaljer i šarmer.

Rachel je bila najbolja Lois u igranim verzijama do sada. Jedva čekam da im podari više scena u nastavku. Bukvalno da napravi samo film o njihovom odnosu bez svih ovih pizdarija i da samo pričaju i izlaze na sastanke. To bih platio da gledam.

Last edited:
Dobro? Jedan film zaradio vise od drugog.

------------------------------------

U ostalim vestima...

Mission: Impossible - The Final Reckoning izasao na net.

To mi reci, konacno mogu da pogledam film sada, da rekao sam film u jednini :D Jebo ih deljenje jednog filma na dva dela gde moras godine da cekas izmedju, najgluplja praksa ikada.

Back
Top Bottom