• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Movie Filmovi (2025)

F1 (2025)

Joseph Kosinski je jedan od režisera čiji rad planiram da ispratim, po mogućstvu u bioskopima jer čovek odlično zna kako se pravi spektakl za veliko platno. Only the Brave je vrhunski snimljen film i preporuka ko nije gledao, a Top Gun: Maverick je remek delo modernog blokbastera (jedan od najboljih filmova u poslednje vreme koji se pojavio), ako bude opet u IMAX-u repriza, idem ponovo da gledam :).

Kada sam video da on režira film o F1, nade su mi odmah porasle, jer smatram da F1 još uvek nema dobar (igrani) film i da zaslužuje nešto što će na pravi način preneti dinamičnost, neizvesnost, ljubav prema tom sportu ali isto tako i ljubav prema inženjerskim podvizima i svemu onome šta se dešava unutar jednog F1 tima.

Ovaj film je verovatno najbolji F1 film do sada (Rush je možda i bolji što se tiče priče od ovog, ali produkcija je na strani F1), i kapa dole jer napokon je neko pristupio na pravi način snimanju i produkciji ovakvog filma.

Najbolje stvari u filmu su kinematografija, zvuk i montaža zvuka. Praznik za oči i uši u skoro svakom kadru. Hans Zimmer je napisao originalnu numeru za film, ali ima i mnogo dobro uklopljenih pesama koje baš dobro se slažu sa scenama i dižu tenziju i neizvesnost na pravi način. Očekujem nominacije za Oskara u ovim segmentima. Bred Pit takođe se super uklopio jer uloga kao da je pisana za njega, to je njegov lik i njegov stil, ne mogu ni zamisliti nekog drugog lika u ovoj ulozi. Da li je dobro odglumio? Paa... ne znam, jer to je manje više on iz mnogo filmova, ali svakako je pogodjen kasting.

Nažalost tu staje sve šta je dobro sa ovim filmom - najveći problem je scenario i priča, koji su ultra patetični (što više se se bližimo kraju), scenario sa veoma čudnim odlukama u vezi sa ritmom (pacingom), scenario sa nekim likovima koji su tu samo reda radi i ne doprinose ničemu.

Na sve to, zaplet i dešavanja na stazi su uglavnom pozajmljene poznate scene iz F1 ali upakovane u neverovatnu priču za filmsko platno koje prosečnom F1 fanu se neće dopasti zbog "nerealnosti". Ja se ne slažem sa fanovima i mislim da treba tako nešto uraditi kako bi privukao i pokazao sve to u nekom ultra zanimiljivom svetlu - međutim, ono gde je Top Gun 2 briljirao, nažalost, ovaj film je podbacio. Sve te scene koje trebaju biti ultra cool i zanimljive, iako prelepo snimljene, nemaju taj WOW efekat i "udarac" kao što imaju scene u Top Gunu, neke scene su čak bih rekao i dosadne i razočaravajuće i mišljenja sam da su mogli mnogo bolje da to snime (tačnije da urade pripremu za dešavanje na stazi i onda kako to dodatno naglasiti kako bi imalo taj WOW efekat). Recimo, Edgar Wright u Baby Driveru ima mnogo bolje i zanimljivije scene vožnji nego ovaj film - a ovo je film o F1 i vožnji! Po meni ogroman propust na tom polju.

Što se bližimo kraju filma, stvari se sve više raspadaju što se tiču likova i pacinga, ali makar imamo koliko toliko zanimljive trke do samog kraja.

Joseph Kosinski nije podbacio što se tiče kinematografije i zvuka, to je najmanje šta sam očekivao od njega i to je i isporučio (on i njegov tim). Ali očekivao sam više, očekivao sam "paljevinski" film poput Top Guna 2 gde sam danima razmišljao o avionima i kako upisati školu/kurs letenja, film koji je imao scene bitnih trenutaka tako precizno montirananih i režiranih da ti stane dah. Ovde sve to fali.

Najbolja stvar u vezi sa filmom je da fanovi i filmofili generalno su napokon dobili F1 film dostojan velikog platna (ne bih komentarisao Gran Turismo :) ), pokazali su kako treba da se snima i da je moguće imati super kadrove, sada treba neko da dođe i da napravi dobar film sa svim tim :)

Ocena 7/10 (samo zbog zvuka i kinematografije koja razbija, obavezno gledanje u bioskopu)

Last edited:
Sad sam ga pogledao.Meni je odličan mada zbrzena je priča(kratko traje film)da je to lepo razvučeno kako treba bilo bi TOP

Last edited:
Superman (2025)

Pogledao ga sinoć u 3d-u. I dobar je. Poseduje šarenolike likove, Gan je već poznat po tome da bira najmanje poznate i od njih učini MVP filmova i serija koje je radio za DC. Najbolja stvar jeste sam kasting, ko god je odabrao sve ove glumce i glumice je uradio fenomenalan posao jer nema loše uloge. Ganov humor je ili, ili. Ima momenata kada sam vrteo oči od krindža, a ponovo u nekim momentima mi bio simpatičan. Za mejnstrim letnji blokbaster, sadrži dosta čudnih momenata koje inače ne bi očekivao, i to ga ponovo izdvaja od prosečnog superherojskog blokbastera. Ide detalljnija recenzija za Virtualni Kutak ovih dana.

Zlatko Burić se pojavljuje u filmu. Time film postaje bolji. Preglumljuje za sve pare, shvatio je šta mu je zadatak.

Superman (2025)

Pogledao ga sinoć u 3d-u. I dobar je. Poseduje šarenolike likove, Gan je već poznat po tome da bira najmanje poznate i od njih učini MVP filmova i serija koje je radio za DC. Najbolja stvar jeste sam kasting, ko god je odabrao sve ove glumce i glumice je uradio fenomenalan posao jer nema loše uloge. Ganov humor je ili, ili. Ima momenata kada sam vrteo oči od krindža, a ponovo u nekim momentima mi bio simpatičan. Za mejnstrim letnji blokbaster, sadrži dosta čudnih momenata koje inače ne bi očekivao, i to ga ponovo izdvaja od prosečnog superherojskog blokbastera. Ide detalljnija recenzija za Virtualni Kutak ovih dana.

Zlatko Burić se pojavljuje u filmu. Time film postaje bolji. Preglumljuje za sve pare, shvatio je šta mu je zadatak.
A gde je ocena?

I Know What You Did Last Summer (2025)

Imam jedan "hot take", režiserka i scenaristi su hteli da urade svojevrstan nostalgičan omaž filmovima sa kraja devedesetih koji su započeli trend osrednjih tinejdž horor filmova. A i ptice na grani znaju da je tu jedini bitan film bio, Ves Krejvenov, Vrisak. Taj film je ubacio metamomente i dekonstruisao čitav horor žanr i njegovu publiku.

Autori su znali da hvatanje na nostalgiju neće biti dovoljno kod današnje publike, i šta su onda uradili? Ušli su u totalne kemp vode, to se da videti kroz tretman likova koji su potpuno bezlično topovsko meso. Kada tome pridodate dijaloge koji su uvijeni u sočni sok ciničnosti do bola, bez ikakve granice ili pritajenosti da bilo šta ima smisla u motivacijama, zapletu ili novoj dekonstrukciji horora iz perspektive "Gen Z" generacije. A jedan od završnih dijaloga je čist opaki srednjak publici koji nisam video u skorije vreme, na tako otvoren i bezobrazan način.

I to mi se sviđa.

Uskoro podrobnije u detaljnoj recenziji na Virtualnom Kutku.

inb4 nelex uskoči, dve zvezdice i jedna polovina, bratane moj numerološki. :)

M3GAN 2.0 skroz gledljiv action flick, odlucili su da batale horor vajb za nastavak, sto je razumljivo. Megan je i dalje cool and sassy, akcija je dobra. Overall solidan effort 6/10.

Back
Top Bottom