• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Movie Filmovi (2022)

Status
Not open for further replies.
Cha Cha Real Smooth 2022

Cooper Raiff je pretpostavljam ime koje ćemo čuti sve češće u godinama koje dolaze. Čovek je napisao, režirao i glumio glavnu ulogu u ovom poprilično utegnutom ostvarenju. Sada moram da vidim i njegov prethodni film Shithouse (2020) kakav je, da vidim da li je ovaj poslednji bio fluke. Ima tu neku dozu harizme a pritom ne pokušava previše jako da bude dopadljiv, nešto poput Pola Rada ili Džona Krasinskog.

Zaista verujem da ovaj film treba da se pogleda, ali isto tako smatram da zavisno u kom ste životnom dobu, ili bolje rečeno trenutno u kojoj ste fazi, možete shvatiti i rezonovati sa dešavanjima u filmu, ali isto tako vam može biti izuzetno dosadno. Meni je legao odlično, od rada kamere, preko vrhunske glume, do uverljivih dijaloga, harizmatičnih likova, donekle realne priče, odlično uklopljenog soundtracka, kinematografije - zaista mislim da je sve to urađeno na vraški dobar način.
Očekujem dosta nominacija za ovaj film, pogotovo za glumu. Dakota Džonson je takođe poprilično dobra bila, kao i mlada autistična glumica koja igra njenu ćerku. Zli jezici bi rekli da je korišćenje autizma gimmick za dobijanje nagrada, poput CODA prošle godine. Ali valjda smo iznad toga, nadam se da ljudi neće tako doživeti ovu dramu, koja zaista ima šta da kaže. Ne toliko možda najuverljivijom pričom/zapletom (ujedno i najveća mana filma), već atmosferom i emocijama koje isijavaju iz glavnih likova i celokupnog settinga.

Ocena 7.5/10

Shithouse ti je skroz teen film (ne u losem smislu). Cha Cha je univerzalniji i ozbiljniji.

Top Gun: Maverick 2022 IMAX 2160p WEB-DL DDP5.1 Atmos HDR HEVC-CMRG 22.91

[4K bluray stize tek 1. novembra]

Last edited:
#1 film svih vremena ce se uskoro jos vise udaljiti od #2 Avengers Endgame-a. :D

James Cameron’s Academy Award®-winning 2009 epic adventure “Avatar,” the most successful film of all time, returns to theaters September 23 in stunning 4K High Dynamic Range. Check out the new trailer and new poster art to celebrate the rerelease of the 2009 film.

FOFkJSZ.png

Nadam se da ce do kraja godine izbaciti najzad i 4K BD.

Malo mi je glupo računati ovu sada novu zaradu koju će napraviti zajedno sa onom kada je premijerno izašao. Ne kažem da tako nisu računali i drugim filmovima, stvarno ne znam kakva je praksa, ali smatram da je to malo ne-fer prema drugim filmovima koji se iz ko zna kog drugog razloga ne prikazuju opet (možda imaju fanove i ljudi bi gledali, ali imaju probleme sa autorskim pravima, ili ko zna čim). Recimo, bilo bi mi ok da postoje dve liste, jedna all time, a druga initial theatrical run.

• Like
Reactions: Ace
zar nije avatar vec imao reizdanje ili se jos jednom davao u bioskopima za mozda desetogodisnjicu....? kao evo ponovo je prestigao infinity war, tako nesto

DC League of Super-Pets 2022

Preslatka premisa - kako bi izgledao Supermenom život kada bi sa Kriptona bio poslat zajedno sa super psom Kriptom :LOL:
Prva trećina filma je čisto uživanje i smejanje, wholesome trenuci u svakom kadru. Međutim ostatak je dosta formulaičan. Velika šteta što nije izgurao do kraja sa top tier forama, bio bi jedan od najboljih animiranih možda ikada. Ali, naravno, i ovako kako je, mislim da vredi da se pogleda. Pogledajte samo glumce koji su davali glasove... Najviše se smejem kada čujem Kevina Harta, ima nešto taj čovek u glasu koji odudara od konvencija normalnog :D

Ocena 7.4/10

kevin hart mi je postao prilicno iritantan, naravno i njegov glas, film bi pogledao mozda zbog keanua mada milsim da je on tu minimalno.

Meni us užasan, ali gledaće se.
Meni se dopala ideja i dok je postojala misterija, bilo mi je baš zanimljivo, bilo je nekako hororično-misterizno. Međutim, nakon raspleta... ocena, dve manje

Nemoj da budeš poput letterboxed memera. Daj deder pojasni malo šta ne valja, i najbitnije od sva tri filma jel US i dalje najgori? :D

Često vidim poređenje po netu i filmskim stranicama između Robert Eggers-a (The Witch, The Lighthouse i The Northman) i Jordan Peele-a (Get Out, Us i Nope). Donekle mi to i ima smisla - obojica su snimli do sada tri filma, njihovi filmovi imaju njihov DNK i zna se odmah ko ih je radio, ali možda i najvažnije, ovi režiseri su dosta popularni u narodu i imaju svojevrsni cult following već sad. Međutim, tu kreću i završavaju se njihove sličnosti.

Ako se posvetimo njihovom umetničkom kvalitetu i samom radu, tj. onome šta su stvorili do sada, sve sličnosti se gube i shvatamo da Robert Eggers polako, ali sigurno, postaje jedan od najboljih režisera novijeg kova. I dalje ne bih reko da mi je omiljeni od tih "mlađih" režisera, to mesto i dalje pripada Edgar Wright-u (iako čovek ima 48 godina a ovaj 39, mislim da nekako, što se tiče tog nekog novog talasa, mogu da se svrstaju svi oni u istu kategoriju).

Filmovi Robert Eggersa su neretko mala umetnička dela. The Witch je jedan od najboljih filmova 21. veka, a The Northman je toliko pokidao da možda može da se kaže i da je "bolji" od ovog prvog. Upotreba kamere, generalno direkcija kinematografije, prosti a opet puni motiva scenariji, izvlačenje maksimuma od glumaca, pravljenje ultra specifične atmosfere koje ćete se sećati dugo nakon gledanja, sve to Robert radi savršeno. I neverovatno je kako svakim filmom biva sve bolji.

Sa druge strane imamo Jordana Peela, koji, sada mogu reći slobodno, pravi isključivo prazne i bez duše gimmick filmove. Ne shvatite me pogrešno, nije to samo po sebi loše, recimo Spilberg, Zemekis, Lukas i ostali velikani su znali da te gimmicke upakuju u ultra dobar wholesome paket koji bi oblikovao umove čitave generacije dece i ljudi. Problem kod Peela je što su njegovi filmovi izuzetno pretenciozni sa vrlo specifičnim ishodom u 100% slučajeva - uspevaju uvek da ne kažu ništa pametno ili vredno pomena sem da prikažu neku cool inicijalnu "gimmick" zamisao, pritom trošeći 2h gledaocima za to, i uzdajući se u to da će oni "I am very smart" ljudi širiti hvalospeve po internetu kako je to sve previše duboko i metaforično, sa meta motivima, sa dubokom vezom Black communityja koju moraš da znaš ili osećaš.

Potrebno je previše rada utrošiti da bi neki Peelov film istinski zavoleo, dok Eggersovim to polazi za rukom spontano - jer su to zapravo dobri filmovi.

Bez da ulazim u spoilere, konkretno što se tiče filma Nope, ako ignorišemo veoma glup rasplet i dozu suspension of disbeliefa koju sam morao da utrošim, opet se film svodi na alegoriju/metaforu (iliti kako bi braća englezi rekli "subtexts"), koja nit je nešto posebno, niti je nova i revolucionarna, i pritom trošeći toliko vremena u kome film očajnički pokušava da nekako iskomunicira sa publikom tu "dubokoumnu" zamisao. A ako posmatramo film kao film, ignorišući te skrivene poruke koje su u najvažniji deo ovog ostvarenja, onda dobijamo idiotski zaplet koji je pokušaj neke vrste omaža Spilbergovim remek delima.
Dakle, glavni problem je scenario (tj. glavna priča) koja je meni idiotska, koja opet ništa ne kaže pametno (sa uračunatim alegorijama i svim tim meta stvarima), ništa šta već ne znamo i koja troši toliko vremena praveći pretenciozne skrivene poruke da bi joj Ridler lično zavideo. Režija, gluma i ostali delove produkcije su mi poprilično prosečni. Takođe ne kapiram zašto su ljudi odušeljveni glumom Daniel Kaluuya-a u ovom filmu, apsolutno je svako ovo mogao da odglumi. Znači u suštini imamo predugačak, po meni glup, film koji nema apsolutno ništa sa čim bi mogao da parira boljim filmovima iz ove godine.

Da ne grešim dušu, ima dve scene koje su poprilično cool, ali to ne znam koliko je Peelova ideja bila.

1. Čudovište iznad kuće, u pozadini grmljavina i kiša, a preko kuće lije krv, baš badass scena
2. Akira iconic slide motorom pri kraju filma

Status
Not open for further replies.
Back
Top Bottom