• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Movie Dune Part One (2021) & Dune Part Two (2023)

Kakav danak neiskustvu :LOL:
Once Upon a Time in Hollywood, BR 2049, The Force Awakens itd. sam sve gledao 10-ak dana posle premijere, plus gađao nepopularne termine popodne. Pročisti se gužva, ni deca više ne dolaze, svaki put je bilo jedva 10 ljudi u sali (najveća u Cineplexu u Ušću). A na prva dva je ionako pola njih izašlo posle sat vremena.

Da, dobije se na tisini, a izgubi na atmosferi, jer nije isto gledati u praznoj i u punoj sali... recimo gledas neku komediju i nije isto kad se par vas smeje, a kad cela sala.

@rodilo je overio imax verziju sinoc tako da bi bio red da podeli utiske sa pucanstvom, naravno u spoiler tagu.
3D u imaxu je odličan, slika kristalno čista.

Što se filma tiče, uglavnom mi se svideo.
Fotografija i muzika su fenomenalni. Gluma solidna.
Na trenutke film deluje zbrzano, kao da je loše efotovan, neki delovi isečeni a verujem i da jesu kako bi skratili film na prihvatljivih 2 i po sata.

3D u imaxu je odličan, slika kristalno čista.

Što se filma tiče, uglavnom mi se svideo.
Fotografija i muzika su fenomenalni. Gluma solidna.
Na trenutke film deluje zbrzano, kao da je loše efotovan, neki delovi isečeni a verujem i da jesu kako bi skratili film na prihvatljivih 2 i po sata.
Znači više dobar nego loš?

7/10

Jedva čekam da detaljno čitam recenzije i komentare onih koji su upućeni u knjige i Dinu generalno pošto mi deluje da je ovo dosta loš način da se adaptira knjiga ali ako je nešto uspelo to je da film PRENESE GLEDAOCA TAMO i po tom pitanju je magija.

Počeo sam Linčovu verziju pre na nagovor @stale ali sam odlučio da je ugasim jer bi ipak prvo da pročitam knjigu a to još nisam uradio.

Verovatno ni nema smisla da se porede a ne mogu da sad preciziram zašto sačekao bi par dana da ljudi gledaju film posebno ko ide u bioskop

Samo Redux izdanje starog filma gledati, ostale verzije ni pod razno.

Samo Redux izdanje starog filma gledati, ostale verzije ni pod razno.
Good to know opekao sam se zadnjih godina sa Redux verzijama nekih filmova. Pre sam verovao da je to uvek najbolja verzija kad se gleda prvi put neki klasik al ispade da nije baš tako

Ne znam otkad je ~20Mbps HEVC postalo bulja. :S
na oledu je prosto inferior iskustvo, kad znaš da će stići remux. bitnije mi je da gledam bolju verziju nego da gledam pre.

a svakako idem u bioskop da gledam :)
Koliko sam video, ti remuxi su uglavnom po 150gb?
Ok je to da se pogleda film i obrise, ali smrt za kolekciju...
hm, ne znam koji je to remux u pitanju (možda h264...), ali u proseku 50-70gb za h265.

svakako ne sakupljam filmove skinute sa torenta, sve će to da bude na internetu zauvek, i verovatno u boljoj verziji u budućnosti.

ako budem planirao kolekciju, juriću fizička izdanja.

Last edited:
Ima naslova koji nema gde da se kupe to jest ja ne znam a teško da će da se siduju doveka i valja ih sačuvati.

Za sve veće franšize tipa Star Wars, Marvel MCU, Gospodare, Dine da potpuno je samunauto tako nešto čuvati.

na oledu je prosto inferior iskustvo

Mislio da pricas za standardne narodne ekrane. Arijevci ste pravi. :D

Pogresna generalizacija majka svih nesporazuma.

Ima naslova koji nema gde da se kupe to jest ja ne znam a teško da će da se siduju doveka i valja ih sačuvati.

Cemu im onda sluze oni "prestizni" privatni trackeri... 🥴

Back
Top Bottom