• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 Xseries PC Diablo IV

Zavrsio sam demo veceras capovo sam lika na max 25l vl.

Utisci su dosta pomesani bili pogotovo na samom pocetku ali kako se svet otvarao nekako je uspelo da klikne, uz sve mane deluje kao pristojna igra makar u ovom demo-u. Najveci problem koji ja imam sa igrom sto je ovo i dalje kao sto rece Jovcov u velikom procentu Diablo 3 igra, sam core igre je i dalje na veliku zalost D3 filozofija.

+

Veliki thumbs up za blago promenjenu itemizaciju u odnosu na D3 uz par dodatnih stvari moze biti prilicno dobro u buducnosti (na dobrom su putu za sada sto se tice toga). Vraceni su neki statovi iz D2 na iteme plus je skill tree ovog puta zaista pristojan, ne idealan ali recimo pristojan.
Trade opcija je takodje vracena u igru pa ce i sama igra imati ponovo ekonomiju (kakvu-takvu).

Muzika i overall sound dizajn su na 10/10 nivou na to ne bi trosio reci.

Grafika je pristojna mogla je biti malo bolja ali jbga cross gen mrtvi.

Prica za sada obecava nije bas D2 lvl sa atmosferom ali dalekooo je bolja i ozbiljnija u odnosu na D3 makar na ovom demo-u, videcemo da li ce se nastaviti u
ovom pravcu.

+-

Gameplay je slican Diablu 3 samo blago usporen sto je za svu pohvalu ovog sveta. Ali sama filozofija je nazalost ostala ista generisi rage/power/manu dumpuj na dump abillity + 4 dodatna skilla, sa kojima dolaze i nepotrebni cooldowni koji su mogli da se zamene sa FCR itemima ali da ne idemo u dubiozu sada. (moglo je bolje ali jbga)

Naveo bi u +- kategoriju takodje to sto je igra sada zapravo polu/mini MMO najsliciniji Destiny-u ( centralni grad/hub gde vidis gomilu igraca i po nekog na mapi dok igras). Ovo sam stavio u ovu kategoriju posto ne znam kako ce funkcionisati kasnije mozda bude odlicno mozda bude totalan promasaj. Videcemo kada izadje igra.

UI je takodje zasluzio ovu kategoriju samo zbog skill tree dela koja se po defaultu otvara na pola ekrana iz nekog razloga a ne u fullscreen modu, bukv je na pola ekrana neupotrebljiv. Social deo i ostalo je sasvim korektno uradjeno osim mape ali o njoj cemo ispod.

-

Jedna od mnogih stvari kojih sam se plasio su cuveni dungeoni (beta ih ima oko 20 full igra ce valjda imati 100 ili 110) i sa njima imam najveci problem, jednostavno copy/paste mehanika koja ubija u pojam! Svaka ali svaka tamnica se svodi na 2 ili 3 kljuca/svece/poluge koju moras da povuces da bi aktivirao Boss sobu, po meni totalno nepotrebna mehanika koja ne doprinosi nicemu osim velikom gubljenju vremena.
(resenje prosto staviti random generated oblik tamnice bez mehanike i napuniti mobovima i champion packovima sa boss-om na kraju), a ako vec mora neka ''prica''/mehanika da postoje neka bude svaka 5-ta ili 10-ta a ne bukv svaka.

Unskippable razgovori u side contentu su takodje jedno veliko gubljenje vremena nadam se da ce u full igri postojati skip opcija kao sto sada postoji za main questove.

Jos jedna ogromna mana igre je kamera, pored desetine stvari koje su mogli da pokupe iz Path of Exile-a npr. oni su pokupili onu najgoru a to je kamera koja je previse zumirana po defaultu i ume bas da smeta (treasure goblini se sami aktiviraju iako ih ne vidis na ekranu, jedina mogucnost da ih uocis pre triggera je ta da ih vidis na mini mapi u cosku).

Takodje bi naveo da igra makar za sada nema transparentnu overlay mid ili corner mapu koju su imale stare Diablo igre, ova nova je nekako predebela i nepregledna. (Makar neka ubace opciju da je maknemo sa desne strane ekrana u drugi ugao i neka bude transparentna ne mora ni mid overlay da bude).

FONT!!! Ne zelim da vidim aerial ili bilo koji drugi font osim Diablo fonta u Diablo igri. Bez rasprave.

Level Scaliranje- neprijatelj svakog arpg-a je nazalost sa open worldom/mini mmo Destiny like dizajnom dosao i ovde, pa je samim tim ubijena draz dolaska u neku novu undergeared/lvled zonu gde bi dobio batine i pobegao nazad. Lvl 8 i Lvl 20 lik mogu da rade istu zonu sa tim sto ce lvl 8 lik da bije istog protivnika samo na lvlu 8, sto je po meni jedna velika planina govana.

tldr:

Overall za sada deluje da moze biti solidna 8/10 igra (iako i dalje nemam osecaj da je Diablo igra) ali ako se budu dovoljno potrudili u ostatku igre a pogotovo u end game contentu posto su u D3 pokazali da su u tom departmentu najlosiji.
I mala dopuna za kraj sto se tice world boss-a njega nisam uspeo da vidim posto se spawnuje jednom u 24h na odredjen vremenski period, danas nisam bio ceo dan kuci pa cu sutra videti kada je spawn time cisto da overim i taj deo igre.

Skrinshotove cu okaciti iduce nedelje kad prodje open beta weekend.

Uzdravlje!

bukvalno igra nema veze sa d3, al ajde, nisi igrao immortal :)

Zanimljivo kako ljudi pričali za immortal da je gatcha-diablo 3 za mobile, a sada pričaju da je d4 diablo immortal samo za pc i konzole.

Zanimljivo koliko ljudi imaju drugaciju perspektivu, npr pola mana iz Denisovog post-a su za mene plusevi.

Tako da ocigledno Blizz ima zajeban zadatak da ugodi svima, sto je jelte nemoguce :D

BTW ste ubili danas world boss-a, tu vam je malo odzumirana kamera :D

Danas ćemo to

Juče smo pričali, i izgleda kao da žele da udovolje svima :D

zar nije jutros bila poslednja prilika da se ubije world boss?

Evo mojih utisaka 2.0 haha :D Dosta su bolji od prvih mogao bih reci :D Dosao do lvl25, odradio main story i dosta side contenta, zavrsen act 1.

02gWm2V.jpg

Dosta stvari mi je kliknulo sa vise igranja. Sinoc smo igrali i u party, drasticno bolje iskustvo, kao i svaka Diablo igra od sad :D Uradili smo Kor Dragan i jos par side questova, koji onako dopunjuju svet donekle, voleo bih da se potrude vise malo oko tog pisanja, da ne budu samo random "dejliji".

Igrao sam light sosu, probao i fire u nekom momentu, ali light je definitivno iznad ostalih buildova za mene u ovom momentu. Malo sam se iscimao oko setupa itema i builda, pa sam dosao u situaciju da bas izuvam sa do jaja kombom. Ima poprilicno skillova i mislim/nadam se da ce biti raznovrsnih buildova.

Grafika dosta bolja posle nekog vremena, puno detalja, puno sitnih momenata koje pohvatas vise podsvesno. Ima bas jezivih scena, sto mi je drago da su krenuli u tom smeru. Verujem da je moglo biti "ostrije" sa vecom rezolucijom mapa, ali bi bilo nepotrebno veca igra, a ne bi se videla razlika mnogo. Video sam da u opcijama postoji slajder za sharpen, pa se i to moze cacnuti kome smeta mutnije.

Sto se kamere tice, ja se nadam da ce otkljucati zoom. U igri postoji 5 razlicita koliko sam uspeo da primetim. Ostavicu screenove, cisto da se stekne utisak. Nije isti deo, posto se trigeruje u razlicitim momentima, ali ide od najblize do najdalje. Stavicu ih od -2 do +2, gde je 0 standard sa kojom se igra.

Zoom -2
ovaj se trigeruje na world bossu i on deluje najdalji​
Zoom -1
ovaj se trigeruje na jednom delu main questa​
Zoom 0
ovo je main kamera kako izgleda dok se igra​
Zoom +1
ovaj se trigeruje kada se useta u grad​
Zoom +2
ovaj se trigeruje na mouse wheel, zoom u igri​
nvA5PXH.jpg
D4IYldI.jpg
Tr6rvxu.jpg
V7UbztW.jpg
Qd1lBUO.jpg

Dosta mi je bolje igrati na gamepadu u odnosu na tastaturu i mis, tako da mislim da ce mi to biti prva opcija za igranje. :D

Ono sto sam imao zamerku za pricu, donekle stoji i dalje, ali verujem da ce se objasniti zbog cega je sve to tako, lepo krene u svakom slucaju.

Itemi i statovi za iste, sa + skillovima, socketima, kasnije runewordovi, za sad deluju korektno, znaju da nadograde build fino. Sa sosom sam uspeo odigrati quest za klasu, posle kog sam dobio enchanting slot. Ima ih 2, a sluze nesto kao u pasivni skillovi u trojci, ali dobijaju pasiv od skillova. Ja sam recimo u slot stavio teleport skill, koji od evade-a, napravi teleport(za koji skill dobijam od itema), ali mu podigne cooldown, ali ih imam 2 jer opet neki item mi daje +1. To je ono sto mi je falilo u prethodnoj igri, raznovrsnost.

Ovo sto je Denis spominjao za dungeon, ja sam ih juce odigrao 7, 8 i da, jesu smor, ali posto nema mnogo drugih stvari da se radi u beti, igrao sam njih i oni sto mi trebaju i oni sto ne. Svaki od njih otkljucava codex power za neku klasu i da je igra full igrao bih samo one koje daju power za moju klasu i za moj build, ne bih se opterecivao igrati bilo sta van toga. Plus u party idu mnogo brze i zabavniji su pa nije ni toliko strasno. Inace resetuju se posle nekog vremena, ne znam koje je vreme, ali sve one koje sam juce uradio, danas su novi i daju nove codex power.

Lvl scaling je i meni malo smor, mislim da bi to bilo kul da je jednostavno ova zona nije za tebe, nemas ti sta tu da trazis i cao, kad zasluzis dodji :D

Evo jos malo screenova, neki su u 4k neki ne, miksovao sam igranje ne tvu i na monitoru. Stavicu opet u spojler, osim ova dva, koji se prakticno vide i u trejleru, pa ko voli. Mislim da screenshot malo i kompresuje fotke, igra izgleda ostrije nego sto je na screenovima :D

J2camC9.jpg
znL4MGV.jpg
ghpAjSc.jpg
KyVuvVC.jpg
3WTNLH1.jpg

yvYK28w.jpg
1SFGBFR.jpg
eytrfo4.jpg
HJJRKwh.jpg
7ewYxaA.jpg

Za mene je Diablo mnogo vise od igre, sto se tice preporuke, ja sam uvek za uzeti i igrati. Necu vise spamovati, ako nekog nesto zanima detaljnije neka pita.
Ako ostane ovako kako je u beti bice kul igra, ali verujem da ce biti dosta bolja. Sportski pozdrav. :D

wUlGADp.jpg

Kakav clickbait

Sent from my iPhone using Tapatalk

Back
Top Bottom