• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 XONE Switch PC Diablo II : Resurrected

Nisam uopste dobio invite. Cak ni nemam blizzard account. Postoji nacin da se igra pokrene offline. Malo sam se namucio oko pokretanja ali na kraju sam uspio i na moje iznenadjenje uspio sam da pokrenem igru sa paladinom.

Nisam uopste dobio invite. Cak ni nemam blizzard account. Postoji nacin da se igra pokrene offline. Malo sam se namucio oko pokretanja ali na kraju sam uspio i na moje iznenadjenje uspio sam da pokrenem igru sa paladinom.
Daj upustvo na PM i imaces mesto za stolom u Valhali.

Mozes i meni :D

Poslato svima. Ja sam tek uspio da pokrenem igru. Save je radio barem na pocetku. To znam jer sam namjerno izgubio scroll of identify sa kojim startuje svaki lik. Po onome sto sam procitao ovo bi trebalo dobro da radi samo ja jos uvijek nisam stigao sve da istestiram.

Poslato svima. Ja sam tek uspio da pokrenem igru. Save je radio barem na pocetku. To znam jer sam namjerno izgubio scroll of identify sa kojim startuje svaki lik. Po onome sto sam procitao ovo bi trebalo dobro da radi samo ja jos uvijek nisam stigao sve da istestiram.
Ima cimanja, ali kontam vredi testa radi, posto pitanje je da li cu ikako dobiti test kljuc. Samo da nemaju neku foru da nas banuju :D

Ne znam kako bi nas banovali posto je IP adresa dinamicka a za ovo uopste nije potreban bnet account. Radi se sve bez njega, potpuno anonimno. Mada, sta znam.

Ne bi nas banovali ali nazalost metoda vise ne radi :D Fixovana je. Mozda se pojavi negde u divljini ovih dana od strane onih koji su skinuli client i ostalo :D

Procitao sam da su uspjeli ljudi da igraju sve ostale aktove (dakle ne samo prva dva). Samo problem je taj sto fale teksture za te ostale pa je bolje prebaciti na staru grafiku. Ja se nadam da cemo svi moci da igramo betu koja ce nadam se imati sva poglavlja.

Procitao sam da su uspjeli ljudi da igraju sve ostale aktove (dakle ne samo prva dva). Samo problem je taj sto fale teksture za te ostale pa je bolje prebaciti na staru grafiku. Ja se nadam da cemo svi moci da igramo betu koja ce nadam se imati sva poglavlja.
Ma nema veze zeleo sam da ''osetim'' remaster pre launcha svakako ne bi da igram dalje a pogotovo ne zavrsene delove igre :)

Ja sam nestrpljiv, meni se igra prije decembra :)

Probao sam remaster da pokrenem sa obicnog hard diska na laptopu i cini mi se da su ucitavanja spora. Ne znam to da li je zbog toga sto je igra alpha ili ce i finalna verzija za pun ugodjaj traziti SSD.

Ja sam nestrpljiv, meni se igra prije decembra :)

Probao sam remaster da pokrenem sa obicnog hard diska na laptopu i cini mi se da su ucitavanja spora. Ne znam to da li je zbog toga sto je igra alpha ili ce i finalna verzija za pun ugodjaj traziti SSD.

Da i ja sam prebacio na SSD, ma kakvi ovo ce izaci pre decembra posto je taj datum placeholder, glasina kruzi da izlazi na godisnjicu LoDa a to je valjda kraj juna. Ovo je inace daleko od ''alfa'' verzije previse je ispolirano da bi se zvalo ''alfa'' tako da kontam da ce ovo biti spremno za launch za 3-4 meseca uveliko.

Imam laptop sa grafickom gtx 1060 i kada sam na njemu probao igru primjetio sam da ne radi bas glatko. Daleko od toga da lose radi ali kada sam provjerio koliki je fps primjetio sam da je on na pocetku (default podesavanja) na 40-45 fps pa sam zbog toga oborio skaliranje za rezoluciju koja je bila 1080p. Kada sam to uradio dobio sam 60 fps ali na nekim djelovima dolazi do naglih padova. Probao sam na desktop racunaru koji ima 1080 Ti i tu je fps na pocetku oko 90-95. Nisam tip koji insistira na 60 fps ali mislim da bi ovo trebalo da bude igra koja nije nesto posebno hardverski zahtjevna tj igra u kojoj bi graficke poput gtx 1060 izvlacile bez problema 60 fps na max podešavanjima. Na stranu što su nove kartice skupe i nedostupne.

Primjetio sam takođe jednu stvar koja nije bila u originalu: sada se loading screen pojavljuje prilikom koriscenja town portala (dakle prilikom prolaska kroz portal). Ovo moze da zasmeta. Siguran sam da nisam jedini koji nekad cesto koristi town portal.

Last edited:
Imam i ja nagle padove odjednom niotkud ali nista strasno uglavnom mi odlicno radi kontam da ce oni jos peglati perfomanse do launcha.

Evo jos malo skrinova :

forum 6.png
forum 8.png

Imam laptop sa grafickom gtx 1060 i kada sam na njemu probao igru primjetio sam da ne radi bas glatko. Daleko od toga da lose radi ali kada sam provjerio koliki je fps primjetio sam da je on na pocetku (default podesavanja) na 40-45 fps pa sam zbog toga oborio skaliranje za rezoluciju koja je bila 1080p. Kada sam to uradio dobio sam 60 fps ali na nekim djelovima dolazi do naglih padova. Probao sam na desktop racunaru koji ima 1080 Ti i tu je fps na pocetku oko 90-95. Nisam tip koji insistira na 60 fps ali mislim da bi ovo trebalo da bude igra koja nije nesto posebno hardverski zahtjevna tj igra u kojoj bi graficke poput gtx 1060 izvlacile bez problema 60 fps na max podešavanjima. Na stranu što su nove kartice skupe i nedostupne.

Primjetio sam takođe jednu stvar koja nije bila u originalu: sada se loading screen pojavljuje prilikom koriscenja town portala (dakle prilikom prolaska kroz portal). Ovo moze da zasmeta. Siguran sam da nisam jedini koji nekad cesto koristi town portal.

Sto se igre tice ukupan utisak je da izgleda do jaja, ali ne radi najsjajnije ni meni. U 4k na 1080ti je fps od 40 do 60, na 1440p radio oko 100 sa dropovima od 10ak, to me zacudilo iskreno, ali verujem da ce se i to srediti do izlaska.
Svidja mi se sto su svi old school likovi, strimeri i po forumima zamerili iste stvari, sa kojima se i ja slazem, pa nekako verujem da ce i to biti sredjeno(freeze, bocice, gemovi, loading, neki efekti...)
Malo je cudan osecaj igrati sa ovom grafikom i u ovom fpsu, ali brzo se navikne i u svakom momentu se moze prebaciti na klasik sto je uvek kul opcija. Necu je igrati vise, cekam sledecu verziju, za sad sam zadovoljan ovim. Ispostovace se. I dalje je najbolja igra svih vremena :D

Iako nema veze sa ressurected verzijom igre postovacu ovde. Izasao je D2DX project za classic diablo 2 :

D2DX​

D2DX is a project for running classic Diablo II/LoD on modern PCs, with enhancements that honor the original look and feel. Play in a window or in fullscreen, glitch-free, with (or without) enhancements like widescreen and anti-aliasing.

Version 0.99.430b

Mission statement​

• Turn the game into a well behaved DirectX 11 title on Windows 10 (7, 8 and 8.1 are also supported).
  • High quality scaling to modern resolutions, including widescreen.
  • Aim to preserve the classic Diablo 2/LoD experience as much as possible.

Implemented​

• High performance DirectX 11 renderer (Glide wrapper).
  • Proper gamma/contrast.
  • Improved fullscreen mode: instant ALT-TAB and low latency.
  • Improved windowed mode.
  • Widescreen support (in vanilla D2/LoD).
  • Anti-aliasing of specific jagged edges in the game (sprites, walls, some floors).
  • Seamless windowed/fullscreen switching with (ALT-Enter).
  • Fixes various glitches in the supported game versions.

Upcoming​

• Smooth out the experience. (hint)
  • Suggestions welcome!

Experimental widescreen (windowed and fullscreen) modes​

PLEASE NOTE: This only works with 1.12, 1.13c and 1.13d at this time.

D2DX contains a modified version of D2HD to provide widescreen in-game modes.

Widescreen mode is enabled by default, except if:

The option -dxnowide is passed.
Running a game version that isn't supported.
Running the "Median XL" mod (D2DX will allow it to use 1024x768 instead).
D2DX will create a file named "d2dx_d2hd.mpq" in the Diablo II folder, and add a new in-game resolution, close to the normal ones but having the aspect ratio of your monitor. The goal of this is to achieve proper fullscreen scaling without artifacts when displaying the game on modern PCs.

For a 1920x1080 monitor, this is 960x540 (in fullscreen: 2x integer scaling).
For a 2560×1440 monitor, this is 1280x720 (in fullscreen: 2x integer scaling).
For a 3840x2160 monitor, this is 1280x720 (in fullscreen: 3x integer scaling).

Evo ja se malo zezam po 5om aktu izgleda jako fino.

Game_2021-05-01_21-55-48.png

Back
Top Bottom