• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS4 XONE PC Dark Souls Trilogy

DS2 > Sekiro/Bloodborne > DS1 > DS3 > Demon's Souls

"i zaboravimo na to koju smo igru prvu igrali" - ne mogu nikako to da zaboravim , previše je bitan po meni taj prvi ulazak u ovaj novi svet

Sekiro i Bloodborne su mi tu negde, Sekiro sam stavio ispred samo zbog poslednjeg Boss fighta koji je poprilično izazovan, ali koji testira u isto vreme sve šta si naučio do tog trenutka igrajući igru. I kada svo tvoje znanje odjednom "klikne" i postaneš jedno sa tvojim likom, zaista bude katarzični osećaj. Nijedna DS igra mi nije dala taj nivo satisfakcije kao uspešno naučene koreografije i čitanje protivnika u Sekiru.

Elden Ring nisam igrao još uvek.

Zašto DeS na poslednjem mestu? Ovde sam opisao razlog

Last edited:
a kako bi ih poredjali po tezini, opet da se zaboravi koja je prva igrana?

Jeste tezak, ali napredujem lepo, bolje nego sto sam ocekivao.
Tezi mi je bio Sekiro, od kojeg sam odustao posle par sati.
Pitam zato sto ako predjem keca, planiram posle dvojku i trojku, pa volim da znam sta me ocekuje, tipa ako je kec najtezi, a ja ga predjem, bio bih miran posle da mogu da predjem i dvojku i trojku, mada guglanjem sam saznao da je DS2 najneomiljeniji, ali ujedno i najtezi u serijalu.

Msm generalno da DS ne moze da bude pretezak, jer uvek imas opciju da nagrindujes lika kad god hoces i zatreba, da nije toga, bio bi mnogo tezi.

Last edited:
a kako bi ih poredjali po tezini, opet da se zaboravi koja je prva igrana?
Prva souls igra za koju se odlucis je uvek ''najteza'' ako predjes tu koju si odabrao ostale u serijalu ces pregaziti manje vise :)

Svaka je posebna na svoj način.
Sekiro je dovoljno drugačiji da ga uopšte ne bih ni stavljao u ovu diskusiju. Igra je vrlo fokusirana na jedan stil koji ako ti legne, super, a ako ne legne, mnogo ćeš da patiš i uz to ne možeš da se izgrinduješ kao Souls igre.
Ovako generalno, ako igraš normalno, svaka nova igra im je bila teža od prethodne, tako da mislim da je Elden Ring najteži, tj. ima najteže bossove. Da ne računam što svaka igra može da se exploituje na neki način, pogotovo Elden.

DS2 ne bih rekao da je najteži, ali najviše frustrira. Ima troll momenata koliko hoćeš kroz svaki nivo, ali mislim da nijedan boss nije tako težak kao što su Artorias ili Manus iz keca.

Meni je isto teško da poredim Sekiro sa DS i BB igrama, dosta je drugačija igra.

Što se težine tiče, mislim da je DS1 najlakši (mada nisam igrao DeS i Elden Ring još).

Vidim da pred odredjene boss-ove, ima opcija da se summon-uje phantom, dal je to potrebno uraditi da bi borba bila balanrisana ili je bolje da to ne radim, ne zelim da mi previse olaksa okrsaj?

Takodje desilo mi se da me u toku igre invade-ovao dark spirit, mislio sam da se to desava samo u originalnoj online igri...

meni je uvek summonovanje NPC fantoma olaksavalo borbu jer su prilicni tenkovi i boss se uvek vise fokusira na njih i onda ja tako stojim i mlatim dok ne ubijem bossa. tako da sam mozda pokusao jednom dvaput to i nikad vise. a postoje isto tako i NPC dark spiriti, cisto da se igra zabiberi, nije samo online

Ima nekoliko NPC fantoma koji uvek napadaju na istoj lokaciji i napadaju samo ako si u Human formi. Isto važi i za summon znakove.
Ako summonuješ, bossu se dodaje 50% healtha, a koliko pomaže, zavisi od NPC-a, neki su super, neki beskorisni. Igra je balansirana da možeš sve sam da pređeš, to ti je pomoć ako ti nikako ne ide.

'bem ti bonfire, ode 40.000 dusa u nepovrat... redovno zaginem kad pobedim boss-a, pa na putu ka sledecem bonfire-u...
sad cu morati malo da grindam da to povratim...
trebao sam da odradim teleport na zadnji bonfire...

Ja sam prvo igrao prvi deo, ali mi se nije dopao. Art style mi se nije dopao i igra mi je bila uzhasno ruzhna (pogotovo one zhutjkaste cigle u svim jebenim zidovima). Bash sam silio sebe da mi se svidi igra, ali na kraju sam odustao. Nakon toga sam po netu vidjao da je DS2 loshija igra, pa sam odmah seo u DS3. DS3 mi se dopao na prvi pogled, pogotovo nakon tutorial bossa. Ubrzo sam zavoleo DS3 i postala mi jedna od najboljih igara koje sam igrao... dok se nije pojavio Elden Ring.

Tako da, moj redosled: Elden Ring > DS3 > DS

Joj! Al svima se to desilo. Dokle si sa igrom?

Gore sam sve ocistio sto je trenutno moguce, pa sam krenuo da se spustam dole, ali ne catacombe i ghostove jer nemam jos uvek divine weapon i iteme za njih, vec sam otisao u basement, prosao depths i sad se spustam dole nisko u Blighttown-u, a obzirom koliko je ta lokacija zajebana, necu moci tu da grindujem, da povratim ovih 40K dusa, vec zelim da preguram tu najzajebaniju zonu, da zazvonim to drugo zvono i da konacno dobijem teleport za bonfire, i onda sam kako kazu na polovini igre, onda ima Sen Fortres i zone iza, katakombe i duhove, kao i onu sumu gore... svakako imam jos dosta da gulim, ali tu sam negde blizu pola.

Bogami, dobar si. Ja sam dugo gulio dok nisam stigao do drugog zvona. Svaka čast!

Nisi tako blizu teleporta kao što misliš, ne otključava se posle drugog zvona. Imaš još dosta da guliš do toga.

Samo da znaš, pošto igraš offline i ne možeš da vidiš poruke drugih igrača, u svim Souls igrama postoje lažni zidovi koji nestaju kada ih udariš. Na dnu Blightowna postoji jedna zanimljiva tajna oblast koja je tako sakrivena. Ali ne idi tamo pre nego što otključaš teleport. Ja sam se tako zajebao i izlaženje odatle je bio pakao 😅

Last edited:
onda se bar nadam da cu naci precicu u blighttown-u za firelink shrine, jer trebace mi neke stvari, a blacksmith i trgovci su daleko, sem ako nema i njih u blighttown-u, bas je mnogo za pesacenje, tako da se uzdam u neku precicu u skorije vreme...

sto se tice zidova, provalio sam samo da ima nekih drvenih koji mogu da se sruse i nekih naprslih koji mogu da se probiju, ako na to mislis...

Dok ne otključaš teleport, svi nivoi su lepo povezani, naći ćeš šta ti treba.

Jok, zid izgleda kao i svaki drugi, ali "izbledi" kad ga udariš. Uglavnom se ne razlikuju od okruženja, ali često mogu da budu ograđeni stubovima sa strane ili u nekoj niši.
Nema ih puno, ali jednom kad nađeš neki, automatski proveravaš svaki zid koji bar malo odskače :LOL:

Back
Top Bottom